Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мая Манолова и Никола Вапцаров правят манипулации с презастрояването в София
Мая Манолова и Никола Вапцаров правят манипулации с презастрояването в София
Дата
Дата
64314
Коментари
22
Мая Манолова и Никола Вапцаров правят манипулации с презастрояването в София

Проблемът на София не е презастрояването, както твърдят Мая Манолова и Никола Вапцаров. Тя не стана кмет, а Вапцаров вече не е общински съветник. Зад подобни изявления прозира и един друг много голям проблем – опитите им да заблуждават обществеността. 

Средната плътност на населението на град София е приблизително 1000 жители на кв. км. Простата математика показва, че това нарежда столицата ни сред градовете с ниска плътност на населението в Европа. Например Атина е с 19 000 жители на кв. км, Париж – 20 000 жители на кв. км, Барселона – 15 000 кв. км и т.н.

Всички развити столици в Европа, които са удобни и желани за живеене градове, са в пъти по-гъсто населени от София. Тоест, всяко твърдение, че София е презастроена е манипулитвно и не съдържащо никаква фактология.

И обществото очевидно се е поддало на тази манипулация, тъй като една лъжа повторена 100 пъти се превръща в „истина“ и ако попитате гражданите дали София е презастроена – най-вероятно ще отговорят положително.

Манипулативното твърдение, че столицата ни е презастроена е необходим прах в очите на обществото, просто защото няма решение на истинските проблеми на града – мръсният въздух и липсата на паркинги.

Почти няма улици и междублокови пространства в София, които да не са задръстени от автомобили – няма осигурени необходимите паркоместа за жителите и гостите на града и това създава усещане за презаселеност, а това подкрепя неистинните изводи за презастрояване.

Но усещането за презастрояване няма нищо общо с фактите, които показват, че София не е гъстонаселен град – просто няма подходяща инфраструкутра и обществени паркинги. Проучване на маркетинговата агенция „Ноема“ от октомври 2019 показва същото. Най-големият проблем на София е липсата на паркоместа.

Манипулация в най-чист вид и стар прийом за отклоняване на вниманието от истинските проблеми! Затова е добре да припомним, че няма столица в света без адекватна инфраструктура от паркинги. Време е управниците на столицата да спрат да слушат Мая Манолова и Никола Вапцаров, на които хората не се довериха.

Напиши коментар »
(22)
1
Абе Мая Манолова, след като е толкова лоша и корумпирана („сестра Галева“), защо не я вкарахте 20 г. в затвора (като г-жа Иванчева, например), ами лично г-н Борисов я сложи за Омбундсман!?! Нямаше ли някой от ГЕРБ, който да става за тоя висок пост, ами г-н Борисов все комунисти и агенти на ДС назначава на най-сладките държавни длъжности!?!
2
Пръдлата си е пръдла! Където и да е пърди и смърди!
3
В основните ромски секции в софийските квартали „Филиповци", „Факултета" и „Христо Ботев" на балотажа са гласували общо 7207 души, като 6111, или около 85%, са подкрепили г-жа Фандъкова. Явно, че ромите са станали първи гербаджии и масово са гласували за правилната кметица. ++ Във връзка с тези факти, г-н Борисов е декларирал, че волята му за борба срещу циганизацията и доганизацията на България е не по-малка от тази, с която прасе си бори с тиква.
4
Защо циганската графиня Фандъкова излъга избирателите си и веднага след избора даде старт на нови 2 небостъргача след огромния скандал и афера с Артекс?! Колко е гушнала и прибрала за тази далавера?!
5
съдия атанаска дишева става общински съветник .....ТОВА ЛИ Е ЗАПЛАХАТА НА ГЕШЕВ ....?! АТАНАСКА Е ПАРАНОИК ВИСША СТЕПЕН ...КРИВИ СИ УСТАТА ПРИ ВСЯКА ДУМА И Е С ПОТНИ РЪЦЕ ..!
6
МАЯ МАНОЛОВА БЕ ОБРИСУВАНА НАЙ ДОБРЕ ОТ ФАНДЪКОВА.... ТОВА Е ЖЕНА КОЯТО НЕ РАЗБИРА ОТ НИЩИЧКО..... ПО ПРИМЕРА НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ДОРИ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ПРОЧЕТЕ НЯКОЙ ЗАКОН ИЛИ АЛИНЕЯ... КЪДЕ ЩЕ СЕ СРАВНЯВАТ----МИЛИОНЧЕВА И МАНОЛОВА С ФАНДЪКОВА И МАРИЯ ГАБРИЕЛ...
7
МАРГИНАЛНАТА ГАЛЕВА ШИ НАПРАЙ НЯКОЙ МАРГИНАЛЕН ПОШЪЛ БУНТ ..ПОСЛЕ КОЙ ШЕ И ЧИСТИ ...БОКЛУКА ! БСП ЦЕЛЯТ РАЗМИРИЦИ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ....РАДЕВ И ТОЙ ...В ЗЛОВЕЩ СИНХРОН ..ЕДИНИЯ ВРЪЩА УКАЗА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ...И ОЩЕ ГО БАВИ В МОМЕНТА .....А ДРУГИЯ ДНЕС ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА ПРИЗОВАВАШЕ ЗА БУНТОВЕ ЗАРАДИ БОЛНИЧНИТЕ ....ЕТО ИГРАЯТ В ДЕМОНИЧЕН СИНХРОН ...!
8
Kraino vreme e tazi selska prostitut.. da bade izselena ot Sofia, tia prosto e urodliva kradla i lajkinia
9
Искам да попитам всички които реват начело с тази отвратителна госпожа, защо се преселихте в София.?Накупуваха си луксозни имоти и реват против застрояването. Това не е ли меко казано наглост? За мене може, за другите не. Госпожо, Манолов, защо не се върнете в Кюстендил, пък там направете нещо за града си, а стига сте се разпорежда ли със софиянци! Не се ли осещате, че станахте противна с това непрекъснато гракане и врякане по студията.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
АНАЛКЕ, ЗАЩО МИ ИЗСТРИ КОМЕНТАРА ,КЪДЕТО ПО ИНТЕЛИГЕНТНО ТИ РАЗЯСНИХ,ЧЕ СИ ТЪПА И НЕМОЖЕШ ДА СМЯТАШ!??!?
12
Мая общата -един от многото неуспели кандидати ,на изборите ! В историята остава ,само победителя !
13
Та според вас, ПИК, трябва да се застроят и междублоковите пространства, които още са останали незастроени. Това ли ще реши проблемите с паркирането? Фандъкова и "екипът" й вече работят по въпроса. Още първата седмица от новия мандат разрешиха строителството на две 75 метрови сгради на "Тодор Александров". И по-високи можеше, но тогава трябваше да мине през Общински съвет и щеше да се разчуе, та са се спрели на 74.6м.
14
Защо трябва да се сравняваме с другите европейски столици, а не търсим решение на нашите проблеми Проблема на нашите управници е че първо действат а после мислят,или действат след събитията, а не преди тях. Така е защото Фандъкова е създала комфорт и спокойствие на цялата общинска администрация и те мислят първо за себе си , а хората кучетата ги яли - служебни коли по 4-5 броя, безплатни карти за цялата градска мрежа, телефони с месечна такса 3 лв. разговори неограничени, бонуси и т.н. и т.н.
15
Фандъкова е учила 5 г за перфектен руски език и въпреки това беше натресена за кмет столицата. Оказа се, че по-добре владее далаверите и корупционните схеми, с които ощетява столичани с милиарди. Толкова се много престъпленията на скромната и нефелна учителка, че само настоящото статукво я спасява от затвора, но до кога ли...?
16
Числата в статията не са верни. Това е сигурно средната гъстота. Люлин е 20 кв. км. по логиката на авторката там трябва да живеят 20 000. Струва ми се, че са повече
17
Крайно време е управниците да почнат да влагат парите от зоните в многоетажни подземни инадземни паркинги.
18
Защото Манолова само говори/бръщолеви/а за това не прибират! Говорилна на празни приказки с противно грачене!
19
Днес15 11 19г. От 14,20ч се забранява на социалисти да посещават този саит! Разбрано?Ако някои наруши забраната,,ще му се вие свят по сред бял ден,и ще бъде подведен за съботаж против България. Изпълняваните безпрекословно иначе яко ви дупе
20
Трябваше ГЕРБ с това да почнат предизборната кампания: ще качим данъците, ще орежем болничните, ще дозастроим каквото може. Комунистите са виновни - толкова на рядко са застроили, че комшии от съседни блокове не могат да си чуят приказката през терасите. Срамота!
21
Агенция боклукшън
22
отговор на коментар
До 3.(85%)..Няма, такова нещо. Никоя агенция не дава разлика с такъв процент, поредната мантра-менте. ГЕРБ нямаше нужда да купува циганските гласове. Соф. община, респ. Фандъкова, им дава повече 10 години хляба, и то не лош, както и образованието на децата на всички цигани и други малообразовани граждани. А, калинката Мая постоянно говореше, че ще спре Общинските поръчки към частните фирми по Чистотата, а и на др. фирми, които работят главно с този контингент. По скоро, Мая Манолова, май купуваше циганските гласове, защото циганите се плашат от нея, не я разбират с всичките и усуквания, закани, тарикатлъци, нито ляво, нито дясно и джендърски колаборации. Абе, ала "цигански ѝ номера", ама на циганите, цигански номера, не можеш продава. Фандъкова печели с около 20350 гласа повече, от гласовете за Манолова, а гласуващите цигани в София са много по- малко. "Сова Харис" и Васил Тончев, дават и с графики, че на БАЛОТАЖА, Фандъкова и Манолова имат от гласувалите за всяка, по 2%, или почти НАРАВНО, граждани с основно или по-ниско образование, които са и болшинството от циганите. В Столицата, общо са гласували 423 104 души. Гласувалите цигани, са около 8500 души. Подкрепа за Фандъкова дават 52% от ромите, или 4 420 души, а за Манолова, около 41%, или 3 485 души, само с 935 души по- малко. Близо 6% от ромите са гласували с "Не подкрепям никого". Дори, всичките 8500 роми, да бяха гласували за М. Манолова, тя, пак губи балотажа. Мая, това не го очакваше, затова гласеше по своя си Костинбродски стил, поредната провокация, уж, екипът Манолов заснел , как "екипът на Фандъкова купува циганите". Борисов я разкри на Хекимян по БиТиВи и Костинбродската Мая се побърка напълно, хукна по врачки, загуби Лице, и като загуби състезанието, изкара поредния си трик "подаване на жалба за касиране на изборите".
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?