Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СКАНДАЛНО: Калпакчиев, който пусна убиеца Полфрийман, с нов опит да го брани - настоява да бъде пуснат веднага
СКАНДАЛНО: Калпакчиев, който пусна убиеца Полфрийман, с нов опит да го брани - настоява да бъде пуснат веднага
Автор: ПИК
Дата
Дата
26354
Коментари
24
СКАНДАЛНО: Калпакчиев, който пусна убиеца Полфрийман, с нов опит да го брани - настоява да бъде пуснат веднага

Съдия Калин Калпакчиев, който пусна предсрочно убиеца Джок Полфрийман, с нов опит да го брани - настоява да бъде пуснат веднага. Това става ясно от становище на състава от трима съдии, които освободиха австралиеца.

"Постановеният на 19 септември тази година съдебен акт, с който за Джок Полфрийман е определено предсрочно условно освобождаване, е влязъл в сила и подлежи на незабавно изпълнение". Това посочва в свое становище тричленният състав на САС с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постановили определението.

Становището е публикувано на сайта на съда. "Инициираната с искането на главния прокурор процедура за възобновяване на делото не променя този факт", се посочва още в становището, което отново пряко призовава да бъде пуснат Полфрийман, въпреки скандала в обществото и протестите срещу освобождаването му.

Съдиите допълват, че всякакви спекулации по повод изпълнението на предсрочното освобождаване, в това число и отнесените до бъдещото произнасяне на ВКС по искането за възобновяване, не са в съответствие с установения правов ред.

"Ако са налице други основания за задържането на чуждия гражданин, различни от тези по делото, то следва да се изтъкват именно те, а не предстоящото произнасяне на върховната съдебна инстанция. В правовата държава актовете на съда, подлежащи на изпълнение, безусловно следва да се зачитат. В противен случай гражданите са оставени на произвол, от който няма как да бъдат защитени. Това, а не персоналните атаки срещу членове на съдебния състав, е причината да изразим тази позиция", заявяват съдиите.

И отбелязват, че те са конституционно натоварени със задължението за защита правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата и считат за свой "неотменим дълг" да информират обществото за тези факти.

Съдебният състав допълва още, че на този етап никой от членовете му не разполага с възможност да коментира огласените различни твърдения за пристрастност, защото е налице дело пред ВКС, където трябва да се реши дали делото за предсрочното освобождаване на Полфрийман да бъде възобновено.

 

Напиши коментар »
(24)
1
бре мръсен и корумпиран безроднико,нали и ти ще си освободен пътник към бунището пантофски съсел
2
Нервни ни се виждат съдийчетата, не е като да са сериозни съдии, които са си свършили работата, и повече нямат ангажименти към абстралийеца.
3
В България цари беззаконие. Дали ще го пусне беззаконието или не все ще е грешка
4
Ще трябва да повръщат парите който за взели за освобождаването на престъпника Полфриман.
5
Решението на САС не подлежи на обжалване! Такъв е законът, Недю! Незаконно е задържането на австралиеца в Бусманци! Незаконно е и самоволието на пълдинския делелак Цацров - най-големият срам, най-големият резил, най-голямото унижени на българското правосъдие и най-черната страница в цялата му история! А това квичене в порнографския сайт е, защото всички австралийски медии днес гърмят, че българският правосъден министър, с извинение ТОЙ се казва Данаил Кирилов, е лъжец! Лъжец, защото е изопачил думите на австралийския външен министър при срещата им! То е ясно, Данчо Кирилов ен говори чужди езици, но нали е имал преводач? Международният скандал е огромен, та отсега перверзниците от ПИК се мъчат ад гасят пожара!
6
Версията на Полфрийман: Група от 13 подпийнали младежи, сред които Андрей Монов и Антон Захариев преследват и малтретират бездомник в центъра на София до църквата Св. Неделя. Австралиецът се намесва, за да спре побоя и при самозащита убива Монов и ранява Захариев. При следствието, най-ясните записи от камерите на Министерството на здравеопазването мистериозно изчезват!!!!!???????!! ????????!!!!!!!!!!??? Останалите записи може да видите в YouTube видеото със заглавие - ИСТИНАТА за Джок Полфрийман
7
Нали уж в КОЧИНАТА булгаристан има закони !!!!!!! Ами като е така, веднага трябва да пуснат ЗАДЪРЖАНИЯ от наш'те БОКЛУЦИ Полфрийман.Той е НАПЪЛНО СВОБОДЕН, и ЗАДЪРЖАНЕТО МУ Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО.
8
А твоята тумбеста крива шиптърска тиква законна ли е бсп-едерастки урод!
9
Нали уж в HACPAH булгаристан има закони, бе EБAH!!!'що не се спазват, бе ГЕЙберастки МИРИ3ЛИВ ЧЕРВЕН комунистически ПЕЕЕЕРАСИНО?! Всички ГЕЙберасти НАЧЕЛО с ТИКВАТА сте ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ от БКП.....ИЗРОДИ.
10
НЕ СМЪРДИ ,А НАПРАВО ВОНИ НА КОРУПЦИЯ В СЪДА И ЯКО ЛАПАНЕ НА ХИЛЯДАРКИ ПОДКУПИ ПОД МАСАТА БОЙКО, СТИГА БАЛАМОСВАХТЕ НАРОДА С БАНЕВЦИ И МИТЮВЦИ ,УДАРЕТЕ БАШ МАФИОТИТЕ В ТОГИ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО СЪС ЦЕЛИ ДВОРЦИ НА ЕДНА СЪДИЙСКА ЗАПЛАТА ПО НПО ПРОЕКТИ!
11
Соросистките съдии са длъжни да си дадат отвод от дело,в което има конфликт на интереси.Защитата също може да иска отвод,но не го е направила.Този съдийски състав подлежи на наказание за укриване на обстоятелства,от които са произлезли щети и вреди за ответната страна.Прав е Цацаров,а освен неговото решение,защитата има още един коз - съда в ЕС,но вече,без участието на Джок Полфрийман!
12
В правовите държави решенията на съда се изпърняват-Това е....Фрийман реално трябва да ползва общежитието в Бусманци,като хотел,а не да е под ключ./режим/
14
Тоя джендър бих го дал на добермана си да го изнасили!!Идиоти,НПО-пидрази,голобради смукачи на София,и др......идва времето на промяната и се молете на Социалните медии да ви "забравят".......
15
добермана ти ще стане на кайма като му пусна дого аржентиното си , и се преготви да плащаш защото България ще бъде осъдена заради такива бaвноpaзвиващи гepберастки джeндъри като тeб
16
Сигурно,те ебе и теб пидалче бавноразвиващосе....Идиот!
17
тука в пик е прекалено тъпо и гнусно...блюдолизци и отвратителни последователи дегенерати...айде бегайте чао
18
Jock 6te vi go turi na vsi4ki komuneta i geirberasti - mejdunaroden sud do dupka, a Nidqlku Purduhata Slav4o 6te go 6iba.
19
Калпакчиев е продажник,ПОДЧОВЕК,нищожество,АНТИбългарин,изрод,безродник,престъпник,корупмиран бездарник----Ако аз и такива като мен дойдат на власт--такива като този заедно със Цацаров,Борисов,разни там хелзински комитети посред нощ ще бъдат изкарани на площадите и РАЗСТРЕЛЯНИ като кучета
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
За съжаление, такива съдии като Калпакчиев, са малцинство. Ако имаше повече като него, съдебната ни система нямаше да бъде на дъното по рейтинг, както е в момента.
22
Ами ще настоява да го пуснат,той е взел пари за това
23
Cacarov e obiden na sada z6to vkara v pandiza ubicite na 4orata.te mu noseha redovno ru6veti ot iznudvanite zertvi.Zatova umi6leno naru6ava ZAKONA za da moze bg. da bade osadena i da plati milioni kompensacia blagodarenie na nego.Ne tri komentara mrasen komunist!
24
Уви - мафията е навсякъде, където няма СТРАХ БОЖИЙ, и значи все още е И В СЪДА И В ПРОКУРАТУРАТА...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?