Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Министър Вълчев с тежки думи за скандала в сливенските училища: Има политическа намеса
Министър Вълчев с тежки думи за скандала в сливенските училища: Има политическа намеса
Автор: ПИК
Дата
Дата
8058
Коментари
6
Министър Вълчев с тежки думи за скандала в сливенските училища: Има политическа намеса

Стана ясно, че има политическа намеса. Това е организирана дезинформационна кампания насочена към ромските общности. Инструктирал съм институциите да говорят и да работят ежедневно с децата и родителите. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по повод паниката, тръгнала от слух, че социалните служби отнемат деца от училища.

"Това, което се случи в последните дни, има за цел да разруши доверието между тях. Очевидно става въпрос за престъпна злоупотреба със страховете на родителите. Това е чудовищна лъжа. Няма никаква истина. Чухме всякакви неща. Бяха проведени срещи между родители и учители. По-голямото предизвикателство е ежедневната посещаемост на учениците. Необходими са усилия и комплекс от мерки, за да върнем децата в час. Когато институциите работят заедно, може да има резултат. Започнахме допълнително обучение на децата по български език в детски градини. Бяха предоставени средства за училищата с концентрация на деца от уязвими групи”, коментира още той.

Темата коментира и вицепремиерът Томислав Дончев.

„Предвид създалата се ситуация беше сторено всичко необходимо за нормализирането й. Това, което се случи е безпрецедентно. Да стигнем до там грамотни хора да ме питат вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото нямам кола, защото пуша. Това минава всякакви граници. Всичко е добре организирано. Следим го от няколко месеца. Това си е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи. Когато става дума за децата, българинът е чувствителен. Държавата ни има интерес децата да живеят добре и да ходят на училище, а не да им ги вземе. Какво да ги правим? Искам да обърна внимание на политиците, които имат склонност да се заиграват с тази тема. В предизборна ситуация сме. Мога да бъде много подозрителен. Има граници, които не бива да се минават. Нека не забравяме, че хората кандидатстват за кметове и общински съветници. Те са тези, които трябва да решават проблемите, а не да плашат хората", поясни Дончев.

Напиши коментар »
(6)
1
Има информация от достоверни източници на ПИШ, че през малките часове на нощта Корнелив Нинова заедно с един млад очилатко, да обикалят циганските махали и да разказват, че от Норвегия е тръгнал влак, в който ще се натоварят всички деца и ще се разпределят между норвежки семейства. Помагал е и Кутев който раздавал листовки. В дъното обаче били Моника и Станишко, които контролирали процеса и му давали насоки. Основната цел била, Гробарите като пазаруват циганските гласове, да купят колкото се може по-малко.
2
'айде и тоя ТУТМАНИК,като шефа си ТИКВА наговори куп глупости.ГЕЙберастка КРАДЛИВА ПОМИЯ.
3
Лелееее, тоя Путин не се спря!!! Само мизерии ни прави. Като дойдат някога в бъдещето прословутите Ф 16, БиБитко да ги вдига и атакува Кремъл. Да му отмъсти за всичко.
4
Търсете жената,пардон скумрията от МВнР!
5
Да се внушава : " Бойко яде деца (тука е добре да се конкретизира че яде циганчета тролчета изроди мои) " !!
6
Има някаква намеса в главата на Вълчев, но той най- добре си знае-:))))Но ето Дончев гледа философски на нещата-:) Важното е далаверите да вървят....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?