Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Проф. Огнян Герджиков пред ПИК след нападките на Слави: Трифонов накърнява добрите нрави - името на партията му е удар по престижа на държавността
Проф. Огнян Герджиков пред ПИК след нападките на Слави: Трифонов накърнява добрите нрави - името на партията му е удар по престижа на държавността
Дата
Дата
99042
Коментари
27
Проф. Огнян Герджиков пред ПИК след нападките на Слави: Трифонов накърнява добрите нрави - името на партията му е удар по престижа на държавността

Изтъкнатият юрист проф. Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание и служебен премиер в кабината на президента Румен Радев, коментира пред ПИК наглия, помпозен и претенциозен опит на шоумена Слави Трифонов да му доказва - на него, топ юриста на България, че не познава законите.

Скандалът гръмна, след като при учредяването на партията с абсурдното название „Няма такава държава“ проф. Герджиков изрази скепсис, че съдът може и да не я регистрира, защото така се накърняват добрите нрави и аудиторията се въвежда в заблуждение, а освен това използва в логото си националния флаг.  

- Проф. Герджиков, не е ли прекалена претенция, до степен на наглост, Слави Трифонов да коментира правно обоснованото ви твърдение и скепсис, че съдът може и да не регистрира абсурдно наименуваната му партия „Няма такава държава“?

- Не бих искал да взимам повече отношение по този въпрос.

Аз изразих своето разбиране като юрист, че съдът би имал основание да откаже регистрацията заради формулираното по този начин име на партията на Слави Трифонов.

Това е моето професионално виждане. Нека Слави направи така, както намери за добре.

- Не се ли чувствате обиден? Какво самочувствие трябва да имаш, за да си позволиш да кажеш, че авторитет като проф. Герджиков не познава законите?

- Видях го това нещо. В крайна сметка не смятам да го коментирам и да влизам в диалог. Не е необходимо. Аз казах своето мнение, той си го каза.

Да прави както каквото намери за добре. Това е.

- Ако разсъждаваме от позицията на правните аргументи, не си ли противоречи шоуменът в опита си да ви опровергава с продиктувани му законови цитати точно с текста: „Наименованието трябва да не въвежда в заблуждение и да не накърнява добрите нрави“?

- Точно това имам предвид. Наистина това е моето разбиране. Това казах, че така се нарушават добрите нрави.

Това е удар по престижа на държавността. И повече няма какво да казвам. Нека той се справя с това. Не искам повече да влизам в диалог с него пък той пак да ми отговаря, аз да му отговарям. Това не ми е необходимо.

- Мислите ли, че така учредена – в нелегалност и като мутренска групировка, тази формация действително ще бъде регистрирана от Софийския градски съд?

- Аз казах моето становище за наименованието. Иначе, начинът, по който се направи учредяването, само по себе си няма нормативно изискване да бъде публично. Това си е тяхна работа. Това е въпрос на стил. Това е неговият стил. Той е предпочел да го направи по този начин. Както предпочита, така да прави.

- Виждате ли някакво политическо бъдеще за тази формация и за какво всъщност претендират Слави и компания?

- Очевидно е набрал самочувствие, че може да бъде коректив, като влезе в политиката, със своите си разбирания. Една голяма част от тези разбирания аз, лично, не ги споделям, защото ми се струват доста рискови.

В крайна сметка това е негов проект, нека той се опитва да си го реализира. Дали ще успее – времето ще покаже.        

Напиши коментар »
(27)
1
Ами вижте каква е физиономията и поведението му - агресивно заядлив, смръщен човекоподобен звяр от планетата на демоните! Зомби, изпълняващо заповеди да руши, да вреди, да унищожава...!
2
ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ ОТИДЕ ПРИ--- АТАКА,АБВ И НДСВ Т.Е. В НИЩОТО... КАТО МУ ВИДЯХА РАЗПАСАНАТА КОМАНДА ПРИ РЕГИСТРАЦИЯТА МОЖЕ И ДА СЕ КОНКУРИРА СЪС СВЕТЛЬО ВИТКОВ.
4
Сервизите се препълниха от повредени коли от некачествени горива. В тази кочина, бизнес правят само престъпници.
5
никой вече не иска да учи в софийския. Хиляди недобор, събират тройкаджиите на трето класиране, само да лапнат държавните пари. И този ми говори за държавност.
6
Така е, името на партията ще трябва да го променят. И не е редно да ползват държавен символ като знамето в емблемата си. Така на времето един идиот искаше да кръсти партията си ГЕРБ. Какво стана с тоя глупак, че ме нямаше известно време?
7
Слави и Береков навремето бяха много близки с Борисов по времето, когато основаваше партията си. Да не са му помогнали за избора на име? Приликата с имената на техните политически проекти е очевидна.
8
"Пирогов", травматологията. Лекар диктува на сестрата: - Пиши, черепна травма. - Черепно-мозъчна? - Абе, какъв мозък, отишъл на Шоуто на Слави!Каква е разликата между Слави и Барека,нали от едно място се финансират,все от Белградския крадец?Пинокио и компания са също на хранилката на Цв.Василив,за Кулезич,Сашко Диков и още много маргинали,това е известно от години,дори Йончева стабилно захлеби от Цв.Василев,определено Нинова и Радев не са останали с празни джобове,целто бе да се амнистират престъпните спонсори и крадеца на КТБ също!Мръсните пари,най-дебела и мазна следа оставят,за това писукат срещу Гешев!
9
Това ЦАРСКО нещо от "Национално Движение Симо Втори" го активират за трети път, и я каква шпатула удари на Биби с жипката !!!
10
Това ЦАРСКО нещо от "Национално Движение Симо Втори", отбеляза, че законът не позволява партия да уронва доброто име и престижът на държавността. Само да попитам: Коя точно партия НЕуронва доброто име и престиж на държавността от 30 години насам ? След като, от 12 то място в Европа станахме на 30 –то !!!
11
Кой е този Герджиков?А сетих се- същия казваше,че 240депутата са много и трябва да станат наистина 120 и после като циганче се отметна
12
Държава,държавност,звучиш нелепо ,проф.Герджиков. Народът го продадаха където трябва и сега е свинекомплекс.
13
Огняне,, защото не мога да нарека професор по право който коментира решения на съда, обаче това е друга тема. Как тъка вие като образован човек, бив Премиер и прецедател на парламента бях въвлечен от един ПОРНО сайт в тази гадна предизборна борба. Толко ли сте го закъсал, или просто сте си тъкъв циркаджия. Не те ли е гнус да коментираш за този ПОРНО сайт. Явно Огняне имаш грехове и те с това те държът. Тъка и ти приключва безславно.
14
И тоя “професор” живее в някакъв паралелен свят. От кога в мутренската кочина има “държавност” и “добри нрави”?
15
Как срещу партията на Слави,скачат само представители на мутренското статукво,които се считат застрашени.Ама няма и един случаен!
16
Не вярвам на съдии адвокати прокурори и преподаватели по уж право !!!!! Това е от съдебната ми практика !
17
Лъжете! Лъжете като дърти цигани! никакъв грешен код нямаше! имаше нещо неудобно за този стар човек, който си е дал задника под наем на порнографския ви сайт и не спира да плещи глупости! Да си пише за глисти ,запек и дуфалак и да се разкара, че вече втръсна на всички!
18
Огняне, Aquilae non captat muscas! Орелът не лови мухи! Казвам го на тъпаците, а ти не слизай да им обясняваш, идиотите знаят и могат всичко(според тях)
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Професор Огнян Герджиков е човек, който със своята работа е завоювал своето достойно място в най-новата история на България и само един наистина предубеден човек би отрекъл това. Що се отнася до Слави той и неговата свита ще останат в историята на страната с основния си принос за опростачването и чалгизацията на едно цяло поколение, което имитирайки ги се превърнаха в хора без морал !
22
Еееееех, г-н професоре, къде е тая държавност, че нещо не я усещаме в последните 20 години?
23
отговор на коментар
Герджиков е изключително слаб юрист и простоват човек.
24
отговор на коментар
Герджиков е изключително слаб юрист!
25
26
Малии абе хора някой чете ли коментара на Таня Иванова от фейса малии тая жена не е наред с главата не я слуша къде ги видя тия щъркели тия маскирани малии колко трябва да не си в час с главата та да ти минават такива мисли
27
отговор на коментар
Нещо за Агробизнес банк преди години и тази мърша Герджиков да кажеш ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?