Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
След поредния случай на лъв в окаяно състояние в Разград: експерти зоват за закриването на няколко зоопарка (ВИДЕО)
След поредния случай на лъв в окаяно състояние в Разград: експерти зоват за закриването на няколко зоопарка (ВИДЕО)
Автор: ПИК
Дата
Дата
6790
Коментари
3
След поредния случай на лъв в окаяно състояние в Разград: експерти зоват за закриването на няколко зоопарка (ВИДЕО)

Всички животни от зоопарка в Разград трябва да бъдат изведени, а заедно с него трябва да бадат затворени и още няколко други зоокъта в страната. За това призова Габриела Попадопова от сдружение "На ти с природата".

От няколко дни от организацията за защита на животните "Четири лапи" алармират за критичното състояние на лъва Любо от разградския зоопарк. Животното е с наранена лапа и накуцва. Преди време от там бяха спасени и лъвчетата Терез и Масуд, които бяха стъпкани от майка им заради лошите условия на живот и стреса.

От 2014 г. зоокътът нв Разград е без лиценз, а по същия начин функционират и зоопарковете в Габрово и Кюстендил. Според Габриела Попадопова това е недопустимо, а държавата толерира ситуацията.

Експертът подчерта пред Би Ти Ви, че от Министерството на околната среда и водите чрез регионалните дирекции, извършва проверки по местата без лиценз и установява, че няма нарушения. По думите ѝ оправданието, че зоокътовете не са затворени е, че животните няма къде да бъдат преместени. Тя допълни, че и у нас, и в чужбина има достатъчно подходящи условия за отглеждане.

Освен това Попадопова изтъкна, че в кюстендилския зоопарк, който е затворен със заповед от 2011 г. продължава да функционира, а на територията му също има лъв в лошо състояние.

Още по темата
В Разград търсят спасители за лъва в зоопарка
Часовник
08:47
Хора от Разград търсят съдействие заради лъва в местния зоокът. Той е с рана на крака и куца. Мъжкият лъв се отглежда в самостоятелна клетка в общинския зоопарк заради рана на крака от преди около...
Напиши коментар »
(3)
1
Свобода е нужна за всяко едно животно, нека хората преценят по себе си.
2
Закриха болници, поликлини, училища, детски градини, колко му и зоолгическите градини да затворят, че да няма къде да затварят зверовете, които ни докараха до това дередже.
3
С нищо не са виновни,за да страдат.Кой толерира тези концлагери?Това пак са места за източване на пари,като всичко тук.Пропаднало и прогнило.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?