Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България нащрек! Съдът, начело със скандалния Лозан Панов решава да освободи ли убиеца Полфрийман - стотици на протест пред Съдебната палата (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България нащрек! Съдът, начело със скандалния Лозан Панов решава да освободи ли убиеца Полфрийман - стотици на протест пред Съдебната палата (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
35330
Коментари
14
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! България нащрек! Съдът, начело със скандалния Лозан Панов решава да освободи ли убиеца Полфрийман - стотици на протест пред Съдебната палата (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Върховният касационен съд решава дали окончателно да освободи с 6,5 години предсрочно убиеца на българския студент Андрей Монов - Джок Полфрийман.

Тричленен съдебен състав от същия съд, начело с Калин Калпакчиев, реши да го пусне преди да е излежал цялата си присъда, тъй като прецени, че се е поправил, въпреки негативните становища на властите в затвора и на прокуратурата. Съдиите са се позовали на хвърчаща бележка от шефа на т.н. Български Хелзинкски комитет Красимир Кънев, който обаче заяви, че не е давал становище, че убиецът се е поправил, а за дейността му между стените на затрова.

Стана ясно, че Калпакчиев и друга членка на състава, освободил Полфрийман - Весислава Иванова, са носители на награди, раздавани от Кънев и БХК.

От затвора убиецът беше отведен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като не разполага с лични документи. Силни съмнения за законосъобразното освобождаване на убиеца събуди и фактът, че буквално минути по-късно стана ясно, че неговите документи за напускане на България вече са готови в Гърция и дори има билет за пътуването си до Австралия.

Заради нарушенията и по жалба на родителите на Андрей Монов, главният прокурор Сотир Цацаров върна делото за ново разглеждане, а от МВР съобщиха, че е издадена заповед за екстрадицията убиеца, което означава, че след това той няма да има право да влиза в държави от ЕС. 

Реакцията на обществото, на юристи и политически партии рязко осъди действията на съдебния състав на Калпакчиев, а ВМРО поиска забраната на БХК заради противодържавна дейност, както и финансирането на неправителствени организации, свързани с правосъдието да става само от легитимни структури на ЕС, а днес организира протест пред Съдебната палата.

За Калпакчиев и Полфрийман се застъпиха само съдии и адвокати, които са пряко обвързани с грантаджийски организации и медии на "Америка за България" около проваления правосъден министър Христо Иванов и подсъдимите олигарси като Иво Прокопоев.

Заради силният обществен интерес, скандалният шеф на ВКС Лозан Панов изтегли насроченото за 22 октомври ново разглеждане на делото на осъденият и предсрочно освободен убиец Полфрийман за днес - 7 октомври.

България е нащрек!

Паралелно със съдебното заседание, пред сградата на Съдебната палата, се провежда и протест, организиран от ВМРО. Камерата на ПИК TV обаче показа, че пред съда са дошли спонтанно и много други хора, които са недоволни от скандалното решение на Калпакчиев и сие. 

"Остро възразяваме убийци да бъдат пускани на свобода по улиците. Това не е независима съдебна власт. Второ и последно - съдът трябва да е независим, не може да носиш тога и да си политически обвързан. Един от тях, още докато беше с тога агитираше за своята политическа сила. Това са хората, които най-често и най-много говорят за независима съдебна власт. Не искам да гадая такива неща - недопустимо е осъден убиец да бъда пускан на половината си присъда. Това, което мога да кажа само е, че мястото на убиеца е в затвора", каза Ангел Джамбазки.

"Решения като това показват, че има нужда от реформа в съдебната система. Надяваме се, че днес обществото ще получи своята справедливост. Един съдия си позволи да бъде, според нас, с външен натиск да вземе това решение - някъде от Финландия. Хелзинкския комитет е бил част от една организация, федерация, която е прекратила своето съществуване през 2009 г. Съдия Калпакчиев и убиецът са били част от една такава организация. Не е правилно това, остава усещането за липса на справедливост. Затова сме тук, да покаже българският съд, че може да работи без натиск. Ако миролюбивото събиране днес се счита за натиск... Всеки съдия трябва да взима своето решение по вътрешна убеденост. Още нещо по темата - ние от ВМРО сме защитавали българския съд в Пазарджик, че имаше много сериозен натиск от Турция да бъде доказано, че няма радикален ислям. Искаме да покажем, че онези съдии, които не са финансирани от НПО организации, могат да работят спокойно и не под натиск", каза пред Ива Николова депутатът от ВМРО Александър Сиди.

"Ще кажа на г-н Кънев - не съм кандидат за нищо, ще продължавам да настоявам закриването на тази организация", допълни той и припомни подривната дейност на този комитет. Сиди неколкотратно поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да закрие БХК.

"Надявам се, че българският съд ще вземе решението, което българският народ очаква. Надявам се в справедливостта на българския съд", завърши той.

Репортерът на ПИК TV в съдебната зала предаде, че убиецът Джок Полфрийман не е в залата, а самото дело - започнало. Там обаче е неговият адвокат.

"Може ли чужденец да убие момче в центъра на София? Не мога да разбера - 12 години ли струва един човешки живот, това граничи с ненормалното. Не съм юрист, ние сме държавата на абсолютните абсурди", сподели протестиращ гражданин.

"Подкрепям г-н Гешев, искам справедливост за българския народ", заяви друга гражданка. 

Ангел Джамбазки показа получено съобщение от някой, който е написал следното: "След 12 г. в затвора мисля, че е крайно време да си купя българско гражданство. Дали г-н Джамбазки би искал да се срещнем утре?". Джамбазки възнамерява да пусне сигнал до районната прокуратура. "Ако го освободят ще духне, той нарече съдебната власт корумпирата. Това ще бъде и доказателство, че БХК правораздава в българския съд. Според мен това е престъпление. Сега ще го проверим и ще уведомим със сигнал районната прокуратура, да се види кой е написал това. Може да е някой палячо, той отправя закана за престъпление", заяви още Джамбазки.

"Този човек не се е поправил, то се видя. Искаме българската съдебна система да се изчисти от хора, финансирани от чужди държави и обслужваща чужди интереси. За нас БХК е антибългарска организация, тя защитава убийците и престъпниците, не защитава жертвите. Те действат срещу интересите на българското общество. Видяхме писма от международни организации в тяхна защита. Този комитет е превърнат във фабрика за пари, те печелят на гърба на българското общество. Те се намесват в съдебната система, това не е нормално. Искаме да бъде подновено делото срещу Полфрийман, за да може гражданите да видят, че убийците не се торелират. Има много организации в България, които се финансират зад граница. Ние сме против всички тези НПО-та, които се намесват и в политиката, и в съдебната система на България", каза депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

"Аз каквото очаквам, го казах в залата. Единственото решение е съдът да обяви искането за недопустимо. В мига, в който решат, че това искане е допустимо, призовавам всички осъдени и лишени от свобода да залеят този съд с искания за подновяване на делата им. Това, което се твърди от прокуратурата, е нелепо. Съдебният състав излезе с прокурора от една врата. Никой не му е хрумнало, докато съдът не се е произнесъл. Сетиха се, че изгубиха делото. Той каза: Аз съм убеден левичар, но не обичам Народния съд. Вие може ли да очаквате, че при такова искане и тези камери, няма Народен съд. Ако го бяха пуснали щяха да намерят и за другия състав подобни неща. Сега намираме се пред касационния съд, принципно всички срокове са препоръчителни, но срокът е 1 месец, може да се произнесат и днес. Забрана за напускане на страната няма. В момента в министерство на вътрешните работи каква томбола се върти. Очаква се, че трима служители ще пътуват безплатно до Австралия, там върви и една друга... по същата логика, която е тази отпадналата логика, е отпаднала и тази от СГС", държа се изключително надменно адвокатът на Полфрийман след края на заседанието днес.

Съдийският състав ще вземе решение и издаде акт в двумесечен срок, съобщи репортерът на ПИК TV Вероника Янкова.

Вижте какво казаха протестиращите срещу освобождаването на Полфрийман във видеата на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(14)
1
ВИДЕО ! Цялата Истина за Милиционерското К-ОПЕЛЕ Андрей Монов, Което Полфрийман ЗАКЛА ! https://www.youtube.com/watch?v=z2mzO3-6QTA Скоро БЪЛГАРИТЕ ще Бъдат на Мястото на Джок ако не Последват Примера му ! Баща на СКИНАРЯ Андрей е Христо Монов К-УРВА от ДС и МВР, Бивш Депутат от БСП-БКП ! Не е Важно да УБИЕШ Комунист Или Милиционер а Потомството Му ! Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
ПОКЛОН Пред Австралиеца Джок Полфрийман ЗАКЛАЛ Милиционерското К-ОПЕЛЕ-СИКНАР Андрей Монов ! https://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-18-16-17-16/181-2014-12-26-18-07-17 Баща му Христо Монов е К-УРВА от ДС и МВР, Бивш Депутат от БСП-БКП ! Христо Цветанов Монов Роден с. Тлачене, Област Враца ! Софийско Градско Управление на МВР-ДС, 11-то Районно Управление ! Агент на ДС с Псевдоним ГОГОВ, Вербуван от Старши Лейтенант Красимир Китов ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
ясно че талибана отлита инак жълто -лилавите соросоиди трябва да връщат мангизите!
4
Добре бе, агент Иване, пардон , Каракачанов? Защо не отидете във Варна с дежурната ти група по протести, да протестирате срещу съдията, освободила убиеца на студента Борилски цели 5 години предсрочно? Защо бе, доноснико на ДС? БХК няма нищо общо с Калпакчиев, агент Иване! И не се напрягай много да се правиш на интересен, защото наближават избори, а отговори на българските пенсионери защо ги излъга, че ще направиш минималната пенсия 300 лв?! Много си жалък бе, агент Иване, много! Както и всички слуги на пълдинския дебелак!
5
соросоида и талибана си ти
6
Ей варварска жълто лилава гнидо талибан е на майкати зетя дето ти кърти м-иризливия соросоиден а-нус долнопробна смрад!
7
Плюнчото от Банкя е виновен че не прати НАП да видят проверят парите на всички прокурори
8
С най искрени пожелания да те навести един такъв абориген а може и като Чекатило и няма повече да мърсиш сайтовете уродлив мерзавецо !
9
................ДАРЖАВА СЛУГИНА.......ВМРЕО СЛУГИН.......БАЦО СЛУГИН....... ШО Е АРАП И КУУРЕЦ ЕНОВРЕМЕНО.........ПЛАТИЛИ Ф 16 .....А Ф 16 НЕМА А ИМА.........КВО ВИ СТАА ?.......МИ ПРАИТЕ ПРОУТЕСТИ ?.......БРАО .......МА ШО НЕМАТЕ ДААРЖАВА А ИСКАТЕ Ф 16 ?......АИДИ БАЦО ФОЛЦЕВАГИН А УТГОВОРИ..........КУДЕ Е ТОИ ?.......Е ЦЕЦКО ДЕСНАТА РАКА ЗА ЧИКИИ ГУ МРАЗИТ !...........КВО ВИ СТАА ?.......
10
Ако окончателно по закон решение се преразгледа ще е прецедент и ще доведе до хаос. Осъдил си някой на всички инстанции и изведнъж той решава, че съседката ти работила за БХК, а съдията получил награда от БХК и хоп - делото почва отначало.
11
Версията на Полфрийман: Група от 13 младежи, сред които Андрей Монов и Антон Захариев преследват и малтретират бездомник в центъра на София до църквата Св. Неделя. Австралиецът се намесва, за да спре побоя и при самозащита убива Монов и ранява Захариев. При следствието записите от камерите на Министерството на здравеопазването мистериозно изчезват!?!?!?!? Останалите записи може да видите в YouTube. Търсете видеото със заглавие - ИСТИНАТА за Джок Полфрийман
12
................ЕДИН ДООЛЕН АУСТРАЛИЕЦ БУШМЕНЯК ВИБА МАИКЯТА......НА ВАС ДЕТУ СТЕ У НАТО У ЕС.....И СТЕ ДАРАЖАВА НА 1300 ГОДИ ?......И......ИМАТЕ ГЕНИИ ПОЛИГЛОТЕ ЧУПАЧ НА ДАСКИ. ЗА ПРЕМИЕР И ЗУПЕР СЕЛЕНИН ЗА ПРЕЗИДЕН ?..............КВО ВИ СТАА ?.....СА ДИГАТЕ ШУМ НА ЗААСПАЛИЯ СУД !......МИ ВИЕ СТЕ МРАФКИ......ДОУКАЗАНО Е !......А ЛАВОВЕТЕ ГОРЕ СА БУТАФОРИЯ !........ШО БАЦО Е ТИКВА И СУЖУК СА ВАШИ СИМВОЛИ !...... ЗА СИМВОЛ.....ТУРЕТЕ ТИКВА ДУНЕР И ДВЕ ЖАПАНКИ !.....А ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА ВААРВИ С САЛАМ !........ШО НЕМОЕТЕ А ИМАТЕ НОРМАЛ ДАРЖАВА ?.......
13
аз не съм кypва като теб и монов и не скачам с глутница наркомани да бия 1 човек , така че такива кучета като теб които лапат на мутрата за жълти ститинки и бият беззашитни хора ще духат супата хи хи хи
14
И аз да имах пари каво ВМРО по избори, и аз щях да дам на ПИК ,ама нямам. КОЙ ли ги раздава? А името Гешев редовно се вмята във всички статии, добре, че вече снимката не му слагат.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?