Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Маргарита Попова развинти Калпакчиев: На негово място щях да си направя отвод
Маргарита Попова развинти Калпакчиев: На негово място щях да си направя отвод
Автор: ПИК
Дата
Дата
50479
Коментари
23
Маргарита Попова развинти Калпакчиев: На негово място щях да си направя отвод

В последно време непрекъснато има атаки ту срещу прокуратурата, ту срещу съда. А много тревожно според мен е и това, че в самата съдебна система, между самите магистрати, започнаха много изострени престрелки. Това заяви по Нова телевизия бившият министър на правосъдието и четвъртият вицепрезидент на България Маргарита Попова.

"Много скоро направихме реформа във ВСС, която беше рекламирана като фундаментална, и разделихме Висшия съдебен съвет на две колегии – съдийска и прокурорска. Направихме го. Оттогава с нищо не виждам да се подобрява отношението между тях – между съдии и прокурори, дори и между съдиите в самата съдийска колегия. Това много ме тревожи'', коментира още Попова.

Тя коментира и полемиката около решението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман. В понеделник се очаква Касационният съд да се произнесе по искането на главния прокурор Сотир Цацаров предсрочното освобождаване да бъде отменено.

"Не приемам прекрачването на линиите и заклеймяването на отделни съдии по недостоен и обиден начин. Не бива да се допуска. Ако бях на мястото на съдия Калпакчиев, а и на целия съдебен състав, бих си направила отвод'', каза Попова.

"Правото не е догма  и никой не иска магистратите да разсъждават праволинейно. Между нас, магистратите, има една приказка, че докато съдът не реши, нищо не е решено, какво ще реши съдът, ще разберем утре. Има хипотеза, ако делото не бъде гледано утре, а в същото време тръгне предложението на ГЕРБ за законодателно изменение, може и да се случи така, че да бъде преразгледано това дело, това не значи, че резултатът ще бъде различен'', обясни в заключение Попова.

Напиши коментар »
(23)
1
Марга разбира от право колкото свиня от кладенчова вода. Тя е завършила задочно на 40 години и кусур. Повече ще и подхожда да облече жепейската униформа и да се цани кондукторка по теснолинейката гара Септември- Добринище. На гара Аврамово ще пълни вода на пътниците.
2
Тая герберастка слугиня на снимката, която се правеше на вицепрезидент и нищо не свърши, неврастеничка и с доказани ментални проблеми, може само да лъска обувките на Калпакчиев! толкова е жалка и смешна, че ако го знае, да се е гръмнала в банкянската кратуна!
3
Мноу си тъпа ма кулешке
4
Версията на Полфрийман: Група от 13 момчета, сред които Андрей Монов и Антон Захариев преследват и малтретират бездомник в центъра на София до църквата Св. Неделя. Австралиецът се намесва, за да спре побоя и при самозащита убива Монов и ранява Захариев. При следствието някои записи от камерите мистериозно изчезват!!!???!!!? Останалите записи може да видите в YouTube - видеото се казва - ИСТИНАТА за Джок Полфрийман
5
Единстевноот, което грозотията на снимката може да "разбие", са топките на Боко тиквата! Просто й трябват два костеливи ореха! По-добре това, отколкото да разбие с присъщите й простотия и простащина тъпата си кратуна, банкянски сорт!
6
ПФУ, БЕЗПОЛЕНА ПОДЛОГА.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Някаква. Кадрово недоразумение. Любопитно е от кой коневръз се обажда в случая.
9
ВИДЕО ! Цялата Истина за Милиционерското К-ОПЕЛЕ Андрей Монов, Което Полфрийман ЗАКЛА ! https://www.youtube.com/watch?v=z2mzO3-6QTA Скоро БЪЛГАРИТЕ ще Бъдат на Мястото на Джок ако не Последват Примера му ! Баща на СКИНАРЯ Андрей е Христо Монов К-УРВА от ДС и МВР, Бивш Депутат от БСП-БКП ! Не е Важно да УБИЕШ Комунист Или Милиционер а Потомството Му ! Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
10
ПОКЛОН Пред Австралиеца Джок Полфрийман ЗАКЛАЛ Милиционерското К-ОПЕЛЕ-СИКНАР Андрей Монов ! https://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-18-16-17-16/181-2014-12-26-18-07-17 Баща му Христо Монов е К-УРВА от ДС и МВР, Бивш Депутат от БСП-БКП ! Христо Цветанов Монов Роден с. Тлачене, Област Враца ! Софийско Градско Управление на МВР-ДС, 11-то Районно Управление ! Агент на ДС с Псевдоним ГОГОВ, Вербуван от Старши Лейтенант Красимир Китов ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
11
отговор на коментар
Наистина голямо недоразумение бе тази грозновата лелка от Пазарджик. Пък и вицепрезидент, макар че и президентът не бе стока- и двамата са комсомолски възпитаници, посредствени, но нахални хорица, които са лакоми за постове, облаги, привилегии, изгода.
12
Попова се изказва много балансирано.От една страна казава че ако е на местото на Калпакчиев би си направила отвод. Но тя не казва ,че задължително той е трябвало да си направи отвод.Просто дава пример със себе си .В същото време Попова заклеймява нападките срещу Калпакчиев и колегите му..Тя смята това за недопустимо.Позор за тези които развихриха кампанията срещу Калпакчиев.
13
любимката на бандитите по затворите се казва Любомира Бенатова ..нали помните как ходише по затворите при разни бандюги и им БУТАШЕ микрофони ...?!? това не е журналистика а РАЗКОЛ в журналистиката !
14
С колко милиона се облажи зетя ѝ чрез КТБ на другарката ? И преди известно време , като я запитаха , отговора ѝ беше , че нямала никаква представа за финансите на дъщеря ѝ и зетя , а и той бил бизнесмен , грижещ се отлично за фамилията ! И сега заръсила морал ?!
16
Абе #15, като гледам тука, по-луд от тебе нема!
17
отговор на коментар
Все повече ставаме тези които не вярваме ,че австралиеца е осъден справедливо. Браво
18
Маргърита, ти колко мелиона имаш в КТБ, крадло ниедна. Че сега ще ни учиш на морал и евроатлантически ценности.
19
Бит циганин или ц;игани изобщо не са намерени. Тяхното съществуване е твърдение на Джок, което не е потвърдено нито от камерите, нито от разказите на очевидците. Кого тогава е спасявал Джок? И как така са хвърляли павета по него и четири пъти го уцелили с тях по главата, а се оказва, че той няма никакви наранявания? Как така Джок се защитава от неправомерното нападение на 13 души срещу него, а накрая остават един труп, един полутруп и той невредим? Някой да има логично обяснение на тези чудеса? А въпросният запис е гледан в съда, правена е и експертиза и логично резултатът е - от него не могат да се направят никакви заключения, качеството е лошо, липсват важни детайли, лицата не моган да се разпознаят. Обаче никой не се запитва защо това видео със скалъпените обяснения и стрелкички се появява едва 12 години след инцидента? Кого обслужва то? А?
20
Битият е клошар!НЕ се е явил в съда поради липса на постоянен адрес!Как,обаче стават другите чудеса!?Що от 13 скинарчета,нито един не каза какво се е случило!?Защо на въпрос на журналисти казват,няма да коментирам!?Защо от делото срещу Полфрийман не са изнесени факти!?Защо истината е все още забулена!?Защо не се казва,че Калпакчиев е получил заповед за освобождаването на Джок от най-високо ниво,и кой точно е разпоредил освобождаването му!?Защо изчезнаха записите от камерите с висока резолюция!?Защо държавата ни е осъдена в Страсбург и въпреки това не спазва закона!?Защо политически кастрати си правят ПР с този случай и какво е отношението му към избирането на Гешев!???
21
Абсолютно си прав брато, а тези кото искат да видят ясния качествен запис на случката с Полфриймън, могот до Абсолютно си прав брато, а тези които искат да видят ясния качествен запис със случая на Полфриймън могат да видят и този адрес: https://www.mediapool.bg/poyavi-se-anonimno-video-podkrepyashto-tezata-che-polfriyman-e-zhertva-news298578.html
22
Жок обратно в Австралия, но само в цинков ковчег.
23
Tazi pa4avra e komunistka i takava 6te si umre.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?