Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Александър Симов с остър коментар за СЕМ и скандала с Полфрийман: Престъпно е чужди пари и финансови интереси да се вливат и да диктуват посоката на българското правосъдие!
САМО В ПИК: Александър Симов с остър коментар за СЕМ и скандала с Полфрийман: Престъпно е чужди пари и финансови интереси да се вливат и да диктуват посоката на българското правосъдие!
Дата
Дата
35844
Коментари
22
САМО В ПИК: Александър Симов с остър коментар за СЕМ и скандала с Полфрийман: Престъпно е чужди пари и финансови интереси да се вливат и да диктуват посоката на българското правосъдие!

Депутатът Александър Симов, който е зам.-председател на Временната парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсването на програма „Хоризонт“, както и твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от БНР, коментира пред ПИК доколко адекватни са в действията си от СЕМ и трябва ли да подаде оставка шефът на националното радио Светослав Костов.

Симов изрази и личното си мнение влияят ли организации като „Америка за България“ върху висшите ни магистрати и дали по повод скандалното освобождаване на Джок Полфрийман трабва да бъде забранен Българският хелзинкски комитет, за което настояват от ВМРО.

- Г-н Симов, адекватни ли са от СЕМ в случая със спряното излъчване на БНР и нужни ли са законодателни промени за регулиране на процесите там?

- СЕМ са абсолютно неадекватни в тази ситуация. Те са класически пример за най-неадекватния държавен орган, който някога е съществувал. В тази ситуация обаче тяхната неадекватност лъсна напълно. Те така и не успяха да излязат с навременна позиция по този казус. И тук не става въпрос само за спряното излъчване на сигнал от БНР. И в този смисъл промени със сигурност са необходими. Въпросът е обаче, че ще трябва да видим много внимателно какви да бъдат те. Според мен на дневен ред стои въпросът: необходим ли е въобще СЕМ.  

- Трябва ли да се иска оставката на Светослав Костов преди да са се произнесли ДАНС и прокуратурата, зад каквато теза се опитват да се скрият от СЕМ?

- Отговорът на този въпрос е малко по-сложен. Очевидно това няма да се случи и това отприщва нова вълна на неадекватност – отказът на СЕМ въобще да заеме позиция, чакането на ДАНС и прокуратурата. Сега ми се струва, че казусът се замъглява. Започва да се говори основно за техническото прекъсване на радиото.  

- Репресирана ли е реално Силвия Великова, или сме свидетели на кланово-котерийни и либералистични боричакания и попълзновения за сметка аудиторията на националното радио?

- Не знам каква е абсолютната истина, не мога да я кажа. Тук няма никакво значение харесва ли ми на мен Силвия Великова, или не. Кой я одобрява и кой не, има ли кланове в БНР.  Красивото на националното радио е, че там може да има всякакви гласове – от Петър Волгин, до Силвия Великова. А притеснителното е, че Петър Волгин и Силвия Великова в различни периоди станаха жертви на посегателства.

- Като говорим за законност, казусът с предсрочното освобождаване на убиеца на студента Андрей Монов Джок Полфрийман разтърси обществото. Имате ли отговор на висящите въпроси за финансирането на НПО-тата като „Америка за България“ и възможността с техни грантове да се хранят и приспиват съвестите на висши магистрати?

- Бих искал всеки да си представи ситуация, в която ние с вас правим НПО, наречено „България за Америка“ и правим мониторинг на американската съдебна система. После каним американски съдии у нас на обучение, за да ги научим на българските демократични ценности в правораздаването и след това да извадим критичен доклад колко дълбоко корумпирана е американската съдебна система и колко гнили ябълки има в нея.

В този смисъл фактът, че българската държава е допуснала изобщо чужди пари и финансови интереси да се вливат и да диктуват посоката на българското правосъдие, е изключително престъпен. И сега виждаме каква е целта.

Ние, в България, правим правосъдие за чужденци. Когато униженият и оскърбеният се казва Джок Полфрийман, за него се вдига либералната общественост, правят се хепанинги, пускат се фалшиви клипчета, говорят каква жертва е той, говорят какъв ангел на справедливостта е, уличен отмъстител за несправедливодтите. И той трябва да бъде пуснат на всяка цена на свобода – напук на почернените родители и на усещането за справедливост.

Ако това беше български гражданин, имам усещането, че либералната общественост щеше да се спотайва и да пише поредната порция статуси за това как Путин се опитва да командва България.

- Прави ли са от ВМРО, като искат забраната на Българския хелзинкски комитет, който пък всячески толерира Полфрийман, а и всевъзможни уроди, които се гаврят с безащитни деца и старци?

- Според мен не са прави. Не са прави, защото не се прави на парче. Това е чисто популистка акция на ВМРО, като казват, че искат да се забрани Българският хелзинкски комитет. Не става работа на парче. Ако ВМРО искаха да бъдат сериозни, нека да предложат законодателство, което да регулира българския граждански сектор и да видим какви са финансиранията. Никой не трябва да забраняваме тогава, защото финансирането ще е изсветлено. Подобни закони има в Щатите. После руснаците ги преписаха и въведоха. Така на парче - да забраним отделно НПО, е популизъм, а не реално действие.

Факт е обаче, че БХК със своите действия върви срещу истинския обществен интерес. Извинете, в коя друга държава един убиец, каквито и да са били мотивите му, той е убиец, може да бъде обявен за „Човек на годината“?!           

 

Напиши коментар »
(22)
1
И ДОРИ СИ СПРЯХА СИГНАЛА ОТ ИНАТ ...НО ИНАЧЕ ПОЗДРАВЯВАМ ДОСТОЙНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ , КОИТО ИЗЛЯЗОХА ПРЕД РАДИОТО И СИ ЗАЩИТИХА ДЕМОКРАЦИЯТА И ДИРЕКТОРА ..А СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА Е ПОТОМСТВЕН КОМУНИСТ - НЕДОНОСЧЕ !
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Ха ха ха, някой ако си е мислил нещо друго от един гнусен импексов БСПеераст, напразно се е надявал. Омръзнаха ни брътвежите на тоя гнусен и плешив червен лешояд... Софиянци, какво може да очакваме Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам... ..................................................................................................................................... Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са и навирали нещо с крак, и да са я снимали, че да я изнудват сега...
4
Абе, Черевнушко! Абе, Симов! Абе, Симов, с бръснатата кратуна, задръстена от сърпове и чукове! Защо не протестираш, че предсрочно е освободен и убиеца на студента Борлиски в Париж ? Защо мълчиш бе, комунизино? Защо непрекъснато повтаряте и мазоли ви излязоха на езиците за предсрочното освобождаване на австралиеца? Защо мълчите за този убиец, също освободен предсрочно и вие бе, Джурналя от ПИКливото и порнографско асйтче на Недю? Не ви изнася, нали? Само че, по случая Полфрийман назрява такъв международен скандал, че на пълдинския дебелак и на кандидата МУ за главен прокурор - другата бръсната кратуна, свят ще им се завие!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Когато герберския сайт е в комбина с комунистическия злобен гном. Май май всички сте си приятели
7
ДОРИ И ДОПЪЛВА ПЛЮЕНЕТО ОТ СЛУШАТЕЛИТЕ И СЕ СЪГЛАСЯВА С ТЯХ...“ САМО РЕЖИМ ЛЕНТИ И СЕ ХВАЛИМ С БОРБАТА С КОНТРАБАНДАТА “ КАЗА КОМУНИСТКАТА ГЮЛЕМИНОВА ДНЕС В ЕФИР
8
'ЩОТО ТРИЕТЕ, КОГАТО НЕ ЛИЖEM TAШAЦИTE на Боко ТИКВАТА и ШАЙКАТА, КАКТО ПРАВИТЕ ВИЕ....ИЗМЕТ.
9
И кое е манипулация, бе EБAH? Не е ли вярно всичко това, бе MИPИ3ЛИB ГЕЙберастки ПЕЕЕЕРАСИНО?!
10
Абе, къде е Максим Ставийски? А той не е от империалистическа Австралия, той е от братска Русия и прокуратурата няма възражения.
11
12
СЕМ трябва да се закрие, за да не може калинки да дават тон на обществото. Трябва да се закрият БНТ и БНР и всичко да започне на чисто. Работещите в тях трябва да имат необходимото образование, компетентност и талант за творческите професии. Трябва нов закон ли, правилник ли за обществените медии. Техните директори да се избират чрез гласуване от членове на филмаутор - автори, режисьори, оператори и от членове на журналистически съюз. Какво е сега: тоз на онзи човек, тази, този - някаква си дружка на някакъв началник и отиде коня у вряката.
13
Зарежете тия работи и кажете колко плаща Каракачанов по избори? За един приятел питам
14
Вижте му черепа на този примат и моля да споделите от така оформената му глава ,е ли е възможно да произлезе някаква мисловна дейност?
15
отговор на коментар
Прав си, ПРОСТАК си . Едното е убийство а другото ПТП два различни закона Но на простак не се обяснява няма да разбере , Поне не пиши тук че няма да ти платят Простако
16
Вижте на сайта на БХК чии права защитава! Защитаваните от БХК днес са основният електорат на културните марксисти и троцкисти в САЩ и Западна Европа. Не случайно Красимир Кънев е бивш комсомолски деятел от Тошовите времена. Точно на такива Тръмпецот се опитва да врътне кранчето. Всички революции са правени от лумпени и паразити,а не от някави работнически класи ,които нито във Франция,нито в Русия са имали някакво влияние когато са направени тез Майдани.
17
А бе, като "гледам" ми се струва , че в главата тоя Симов прилича точно на ху.йова глава . Да бяха му дали поне един кондом да си нахлузи на тая глава !
18
А пък като четеш какво е казал , точно от такава глава се очаква такова изпразване.
19
САШЕЕ и главата ти е цървена
20
Саше, наистина си жалък! Не(до)дялко нарече жена ти "започната и недовършена арабска..." и в прав текст каза колко ти плаща, а ти продължаваш да му лижеш.... Да не е вдигнал нещо хонорарчето или сте се разбрали под юргана? Кажи си, Саше, не се срамувай!
21
Симов ,ще продължавам да те уважавам,но в случая си повлиян от течението.....По няколко серизни пункта правиш грешки..А в някой случаи дори лъжеш..Освен ако ПИК не са ти вмъкнали думи които ти не си казал...Никога БХК не е предлагал Полфрийман за човек на годината...Тази лъжа се повтаря от недобросъвестните медии. И като я повтаряха мнозина се хванаха на въдицата..Жалко че и ти си се хванал...
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?