Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за местните избори (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за местните избори (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
10950
Коментари
2
ПЪРВО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за местните избори (ОБНОВЕНА)

На редовната си среща с медиите, говорителите на ЦИК Александър Андреев и Таня Цанева показаха образци на бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

"В момента не бих могъл да кажа дали имаме примерен вариант за сгъването. По всички случаи ще е по начин, по който да останат открити местата за поставяне на печатите. Когато бъде прието такова решение, то ще бъде оповестено. Основното е да покажем образеца на бюлетината за изборите в София", каза Александър Андреев.

"Най-дълга и най-широка ще е бюлетината за общински съветници. Максималният брой в една листа е 61 души. Той съответства на броя мандатите в Общинския съвет, в София те са 61", уточни Андреев.

Той отново напомни, че в квадратчетата може да се гласува само с установените знаци. В противен случай гласът ни става невалиден.

"Цената на самите бюлетини е публична, тя може да бъде открита в нашата страница в раздела "Профил на купувача". С ДДС цената за един брой е някъде около 30 ст.", съобщи още Андреев.

"Става въпрос за накърняване на добрите нрави, честта и достойнството на останалите кандидати", коментира той и скандалът в предаването "Референдум" от вторник.

Още по темата
Говорителят на ЦИК: Предстоящите местни избори ще са най-тежките досега
Часовник
11:54
Към момента в ЦИК е постъпил само един сигнал за нередности в предизборната кампания – за нарушение по отношение накърняването на правата на кандидат. Това каза пред  БНР говорителят на...
Напиши коментар »
(2)
1
Пък баба Яга - грозната и дърта Ива от порнографския и мръснишки сайт си показа задника!
2
Явно са останали балъци,който все още гласуват.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?