Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОФИЦИАЛНО: ВСС освободи Пламен Георгиев като прокурор
ОФИЦИАЛНО: ВСС освободи Пламен Георгиев като прокурор
Автор: ПИК
Дата
Дата
6817
Коментари
4
ОФИЦИАЛНО: ВСС освободи Пламен Георгиев като прокурор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев като прокурор.

За оставката гласуваха с пълно ефинодушие всички 9 присъстващи членове на колегията. На заседанието не присъства главният прокурор Сотир Цацаров. Самият Георгиев също не присъства на заседанието. Решението влиза в сила от днес.

Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Още по темата
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Пламен Георгиев депозира оставка като прокурор, Испания го одобри за консул
Часовник
12:10
Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността “прокурор”, считано от 2 октомври, потвърдиха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Бившият шеф на антикорупционната...
Напиши коментар »
(4)
1
Как може шефът на КПКОНПИ г-н Пламен Георгиев, да е декларирал, че си е купил тризонет за 293 374 лв., но в същото време да има публична оферта от продавача на апартамента за 265 000 евро, която е нормалната за района пазарна цена на подобни суперлукс ексклузивни имоти? (https://www.facebook.com/AnticorruptionFund/photos/a.330337120735549/657897361312855/?type=3&theater)
2
Г-н Цветанов да си подаде оставка и от апартамента си с пазарна цена 1,5 млн. лв., г-жа Цачева също да подаде оставка от апартаменти си с пазарна цена 1 млн. лв., г-н Пламен Георгиев и той да подаде оставка от тризонета си с пазарна цена 360 000 евро, да си стягат тримата бохчите и да се запътват за излежаване, кой по 20 г., кой по 30 г., кой по 40 г. затвор, съгласно високия морален стандарт на ГЕРБ, приложен към Десислава Иванчева - 20 г. затвор за 187 000 евро поискан, но неполучен подкуп. (Да припомним, че г-н Цветанов влезе в политиката само с един чифт скъсани милиционерски чорапи, а г-жа Цачева, преди да постъпи в ГЕРБ, беше гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин.)
3
Тези от ВСС са лоши хора!! Как ще се работи вбъдеще без Пацо, който конфискувал имоти и сметки за милиярди? Без него корупцията ще се развилнее, бандюгите с бели якички ще крадат ДДС, ще укриват доходи, ще ограбват народа безмилостно. Не си отивай Пламенчо, на кого ни оставяш? Ти беше нашата опора. А във Валенсия ще си само на заплата, няма кого да мачкаш за кинти за да не му запорираш сметките. Предстсвително но без далавера. А може Бащицата от благодарност да ти изпраща по некоя хилядарка, когато изпраща на изгората си в Барцелона. Ех, мъка Пацо, мъка!
4
Налапа се бързо-сега ще живурка.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?