Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Пламен Георгиев депозира оставка като прокурор, Испания го одобри за консул
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Пламен Георгиев депозира оставка като прокурор, Испания го одобри за консул
Автор: ПИК
Дата
Дата
20219
Коментари
20
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Пламен Георгиев депозира оставка като прокурор, Испания го одобри за консул

Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността “прокурор”, считано от 2 октомври, потвърдиха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е получил одобрението на испанските власти, и вече няма пречка да замине като консул във Валенсия, съобщиха от Министерството на външните работи.

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда.

Правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста с огромния натиск и тормоз след съчинения скандал с терасата на апартамента му в София. Проверка на Националната агенция за приходите показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура, преди да оглави антикорупционната комисия.

Напиши коментар »
(20)
1
А терасата? Бутна ли пристройките? Колкото прокурор,толкова и консул! Един друг “мозък”,като сегашния управник,правеше такива изпълнения на времето и изглежда нищо не се променило.И сега ни ръководят “мозъци”.
2
Пaцо Тepасaта е доказан дипломат, след като ДИПЛОМАТИЧНО проспа и потули случаите "Алo Baньо" и "Ти cи го избpa"...
3
Единственият начин да станеш дипломат в Българиа е като минеш през прокуратурата
4
ТЕРАСИНЙО ! АКО В МАЛКАТА ТИ ДУШИЧКА , Е ОСТАНАЛО ПОНЕ КАПЧИЦА ДОСТОЙНСТВО И СВЯН, ЩЕ СЕ ОТКАЖЕШ ОТ КОНСУЛСТВОТО ! АКО НЕ ГО НАПРАВИШ..... НИЩО, НЯМА ДА СИ ЕДИНСТВЕНАТА ЖАЛКА МИШКА ! НАРОДА ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕ И ТОВА , НО ДОКОГА ЛИ ?!
5
изразявам съчувствие към дон Боко. сега разбирам,защо не може да си разкопчае ,ципа на панталона и да отиде ,до таолетната.............................
6
Вие за една тераса ли сте, моля ви, не бъдете дребнави. Толкова могъл да открадне, колкото могъл е скрил, но лаком си е Честния Пацо. Кой знае какъв натиск е оказан върху Испанското правителство да го приемат. Честния Пацо има заслуги, като едно време АБПФК, спаси Бащицста от Ало Ваньо и Бащицата всичко му прощава. Даже и във Валенсия го праща да си го скъта за лоши времена. Естествно, че терасата никой няма да му пипне. Някой съмнявал ли се е в това? И заради този прогнил мушмул от корупция и далсвери, изпращан като представител на България в чужбина, как искате нашата страна да бъде уважавана и има респект? Не се чудете когато към вас се отнасят пренебрежително, държавата се управлява от тотално корумпирани и необразовани люде!
7
поредният срам за Бългаиря! Представяте ли си простотията и простащината на неграмотния пожарникар от СИК - Банкя, на онзи престъпник от подземния свят, който, за срам на държавата ни, е премиер! ТОЙ изтъкна като заслуга на Пацо терасата за изпращането му във Валенисия ,че бил събрал от бандити много пари от скрито ДДС и прочее глупости! Та значи, според неграмотната банкянска кратуна, работата на един консул в чужбина е да гони престъпници, които не са си платили ДДС! Повече от позор за банкянската тиква! Повече от срам за България!
8
Дъно няма. Тъжното е, че търпим някакви боклуци да ни връщат във феодализма и дори да не се крият.
9
Да се изпрати този ментарджия като консул в Испания показва едно, липсата на разум и мисловна дейност от страна на Вожда. Пацо спасил Вожда, днес бере плодовете като спасител, без да се съобразява с това, какъв международен отзвук ще има назначаването му, след като е уличен в корупция? Дреме им, че към България, заради корупцията, бедността, разрухата, моралния и икономически упадък, отношението е едно, игнориране. Никой не иска да инвестира, дори мигрантите бягат. Добре, ще се скрие този мишок, ще го забравим тук, но международната общественост ще го помни. И винаги когато е в нейн интерес ще ни го напомня. Ето защо Фолксваген избвга от тук, преди него няколко големи инвеститора. А този мухъл как ще ходи на срещи и приеми, като всички знаят за мизериите му в България? Или наглеца си е наглец, важното е заплатата, хубавата Валенсия, спокойствието. А авторитета на България, него отдавна го няма.
10
Никой не му оспорва успехите с крими контингента.Но нима това му дава право да заграби покрива на цяла кооперация.Никъде другаде Нема такава Очевадна корупция.И във всичко това прокуратурана не намира нищо нередно.Срам ме е от вас.
11
Никой не му оспорва успехите с крими контингента.Но нима това му дава право да заграби покрива на цяла кооперация.Никъде другаде Нема такава Очевадна корупция.И във всичко това прокуратурана не намира нищо нередно.Срам ме е от вас.
12
Пращат го на целогодишен курорт в Испания, за което и ще му плащат.
13
накацахте и тракате клюнове в очакване на поредната мърша?!Но мършата сте вие,които оставате в България!!Все по нарядко сте,все по стари сте все по и,диоти сте,а нормалните и достойни хора като Пламен Георгиев си бият пръта и се махват от тая черна точка наречена България!!Не е подсъдим тоя,дето е окрадил и съсипал сто предприятия,отровил един билюк села ?!Както се вижда от “общественото“ лешоядно мнение,виновно е “агнето“ с “терасата“,щото размъти водата на вълкът милионер!!Крякайте и плюйте заплатено против почтенните и свестни хора,а после се питайте що целия свят ни бие с по 5 на 0,дето ни хванат,на лягане и на ставане!!
14
БарЦелона добре се римува с балкона на мис мокра фланелка.
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Абе главанаци, много нецензурни коментари, що така?! Ами то е ясно какво се крие зад тях, между другото защо тоя образ бяга с 300 в чужбина?!
18
А бе да те питам - ти идиот ли си?!?
19
отговор на коментар
Не знам какви гъби ядеш, но внимавай - не ти се отразяват добре ;)
20
Да, идиот е! Идиот по рождение и идиот ще пукне! Герберастки идиот, който решил да го играе "адвокат" на доказани и ненаказани престъпници!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?