Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Бойко е мащеха за своите, Майка Тереза за врага - фейлетон от Георги Марков
Бойко е мащеха за своите, Майка Тереза за врага - фейлетон от Георги Марков
Дата
Дата
118497
Коментари
38
Бойко е мащеха за своите, Майка Тереза за врага - фейлетон от Георги Марков

Агенция "Витошка" е направила ново, второ поред, нестандартно проучване сред симпатизантите на БСП в столицата.

То е извършено на булевард "Витоша" пред кино "Млада гвардия" (сега книжарница) след изслушване на публичен спор на старите другари от комунистическите времена - двамата кюстендилски софиянци Иванов и Петров и придружаващите ги техни близки кюстендилски другари относно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Агенция "Витоша" е записала и документирала дебата: 

Другарят Иванов: 

- Здравей, другарю Петров! Накъде с тези кюстендилски другари?

Другарят Петров:

- Мааме гащи по "Витошка", много я харесваме с другарите. За 15 мин. дойдохме от "Люлин".

Другарят Иванов: 

- И ние с другарите пихме кафе на "Витошка". Дойдохме от "Младост" за 12 мин. Много харесваме и "Витошка", и метрото.

Другарят Петров:

- Абе и ние харесваме "Витошка" и метрото... Лошото е, че гербаджиите го направиха, а ние нищо не направихме, викат софиянци.

Другарят Иванов:

- Как нищо бе, другарю Петров? Боен другар си! Ами 9 септември - цяла революция. Какво повече да направим? Мавзолей им сложихме, ама ония сините хуни го махнаха. Викаха на другаря Димитров мумия. Затова трябва да ги бием, за да им дойде акъла на тези софиянци!

Другарят Петров: 

- Абе да ги бием, ама какво казват нашите социолози? 

Другарят Иванов: 

- Срам ги е да надуят много, че се изложиха на евроизборите, ама все пак дават за Мая - 48 срещу 40 или три към едно.

Другарят Петров:

- Много се радвам, че Мая е издигната от партията! Значи пак е наша! Какво стана с ветрилото, дето щеше да развява?

Другарят Иванов: 

- Абе видя се, че няма как да я приемат за независима. С червено сърце била. Много са наблюдателни тези софиянци, мама му стара! Като оня Марков... Затова вместо с ветрило, ще играе с хвърчило. С хвърчило пълен напред с острие като Мая.

Другарят Петров: 

- Ама другарят Стефан Данаилов каза да не преиграем с остротата, ей. Да не вземем да отблъснем софиянци. 

Другарят Иванов: 

- Лесно му е на Ламбо, бе! Той е софиянец, голям артист. Чу ли го - и оня Марков го бил гледал. Бегал от училище в кино "Влайкова", за да гледа филма "Морето". Мая не е артистка - няма как да я обичат всички.

Другарят Петров:

- А каква прогноза дават ония от "Алфа Ромео" на Боряна Димитрова?

Другарят Иванов: 

- Абе, другарю Петров, толкова години си в София е едно нещо не научи, бе! За "Алфа Рисърч" става дума, това искаш да кажеш. На тях не се обаждаме, те са много независими.

Другарят Петров: 

- Ами с либералните партии как сме? С тази на Кунева?

Другарят Иванов: 

- Абе тази на Кунева нали снесе яйце при нас, бе? Тя е кукувица. Оня Иван Костов го каза. ДСБ-то са си наши. Те гласуваха срещу Бойко заедно с нас. А тия другите са джендъри и не знам на кой бряг ще идат...По-важни са либералните медии. С тях си имаме проблеми. Наказаха едно наше либерално момиче от БНР, от националното радио. Ама Бойко оправи работата и ги нарече главанаци.

Другарят Петров: 

- А какво казват другарите от Кюстендил? Ходи ли си скоро?

Другарят Иванов: 

- Вчера си бях. Викат: "Що не се кандидатира у нас, ами се прави на софиянка нашата Мая, бе?". Не разбират важността на София. Искаме да я превземем, както опозицията превзе Истанбул.

Другарят Петров:

- Другарю Иванов, ти разбра ли, че на 13 октомври в Унгария има местни избори. Унгарските другари са пратили техния кандидат на специализация в Истанбул да проучи как е пробит Ердоган и те да пробият Орбан. Няма ли да пратим и нашата Мая на специализация бе, другарю?

Другарят Иванов:

- Абе защо да я пращаме в Истанбул? Тя ще иде при Доган. Нали бяхме в тройна коалиция? Тя издигна Пеевски и най-много защити Орешарски. Доган ще я насочи.

Другарят Петров: 

- Ами като я превземем, ще изселим ли пак софиянците, както след 9 септември?

Другарят Иванов: 

- Не можем, защото сме в ЕС, а другарят Станишев е шеф на ПЕС. Но трябва да направим живота им такъв, за да се изселят сами.

Другарят Петров: 

- Абе много съм кахърен, другарю Иванов, за нашата Мая. Да не вземе от два стола да падне на земята и да остане на улицата - ни кмет, ни омбудсман.

Другарят Иванов: 

- Ако загуби кметските избори, ще се върне пак омбудсман бе, другарю Петров. Има право на втори мандат.

Другарят Петров: 

- Ама как ще я изберат? Бойко този път ще се ядоса.

Другарят Иванов: 

- Бойко е мащеха за своите, а е Майка Тереза за противника. Чу ли го оня Марков какво каза по БНТ при Любенов, бе? "Бойко е демократ, нали е едър и голям човек и с добро сърце". Ти видя ли Мая по битивито какво костюмче си е купила? Синьо. С него ще оди при Бойко, оня много страда. Левски 10 г. купа няма и ще каже: "Левски като нема, Мая стана синя!". Ше видиш, кво ти казвам!

Другарят Петров: 

- Ама да не загубим мача, другарю Иванов?

Другаря Иванов: 

- Този мач няма как да го загубим, бе. На миналия имаме 8%, сега ще направим 9 - с един повече, и ще го отчетем като победа. Другарката Нинова каза: "Важното е да подобрим резултата".

Другарят Петров: 

- Благодаря ти, другарю Иванов. Значи и да паднем, и да бием - пак ще се напием!

Другарят Иванов: 

- Точно така! Важното е, че Мая е отново наша!

*Георги Марков е бивш депутат от Великото Народно събрание, бивш конституционен съдия и настоящ народен представител от ГЕРБ. Коментара записа Ивайло Атанасов

Още по темата
"Кахърни сме, другари! Нашата Мая вече не е наша" - фейлетон от Георги Марков
Часовник
19:11
Агенция "Витошка" е направила нестандартно проучване сред симпатизантите на БСП. То е извършено на булевард "Витоша" пред кино "Млада гвардия" (сега книжарница) след изслушване на публичен спор на...
Напиши коментар »
(38)
1
Той си кара сам колата,Бойко кара и друга транспортна техника електрокари,мотокари даже и влакове кара.Обаче не може да кара самолет:)))
2
*Георги Марков, освен това и онова, е и бивш агент на ДС.
3
ВСИЧКО ,КОЕТО ИЗЛЕЗЕ НА ГОШО ОТ УСТАТА Е ФЕЙЛЕТОН
4
Утре, ако фъфлещия едноднев реши да хвърли топа, аз ще съм първата, която ще положи два червени карамфила на лобното му местенце! Той е моят кумир!
5
В ПИК са 200 процента селяния!
6
Всъщност той самият отдавна се е превърнал в ходещ фейлетон. Много ходещи фейлетони се навъдиха напоследък, чак изгубих чувството си за хумор.
7
отговор на коментар
Пардон - той е и НИКОЛАЙ , не забравяйте
8
Разказ от Барселона. Продължението предстои.
9
Дантела браво, след доносите и файлетони почна да пишеш. Само и само да ръфаш Суджука нали доносническа сука. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ А за Дебилите дето питат кой плаща горивото за хеликоптера. Да кажа за Пекинската патица плащате вие всички неграмотни лумпени симпатизанти на Шайката.
10
Не спряха да отвращават интелигентните хора с такива пропаднали личности!Този сам не желае да слуша глупостите,които говори.Явно това са възможностите на МАТЕРИАЛА!
11
и каза че Борисов “ гледал камерите в джипа и правил фотосесии “....,а то в колата на Борисов няма камери , А има фейсбук на жената която го снима в профил ..!
12
номер 11 е прав ...“ генерал “ Владимиров плюеше по Борисов по най долния начин ...вместо да говори на въпросите ,които го питат за НСО , той ПЛЮ 10 минути по правителството ...!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
и маах филиите с мас, при мен дойде Пашанче и предложи да стана Сиканче. От там станах Кметанче, че даже и Премиерче. Тц, тц, тц...
15
Maйka tu eбa мpъceн ДС дoносник да eбa.
17
ПРЕЗ ФИЛТЪРА НА 'СТЕНАТА' СЕ ПУБЛИКУВАТ СЪОБЩЕНИЯ,КОИТО ОТРАЗЯВАТ НЕ ТОВА КОЕТО МИСЛИШ,А КОЕТО /не/ТРЯБВА ДА ИЗРАЗЯВАШ ! ! ! !
18
АБЕ ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕИ ПАК ЛИ ИЗПЪЛЗЯХА! НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ ОТ 45 ГОДИНИ ТЕРОРИЗЪМ. ДОКАТО БСП НЕ СЕ ОТРЕКАТ ОТ БКП - НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ, ДА ХОДЯТ В СССР.
19
поради големия интерес на публикува , ще публикува ново 15 томно издание на избраните доноси на агент Николай-лай-лай....
20
Дали пък прословутото приятелство между Орбан и агент Николай не е възникнало през 1989 по поръчка на ДС?
21
Вие може да си искате социализъма но ние си искаме Гешев и Шиши разбира се.
22
И аз съм се чудела, защо Борисов толкова много се слага на импексовите БСПдирасти, но докато такива нещастници като Гнома, Рада и Пинокио, са възседнали дясното, няма с кого да го сменим. Ако Антон Тодоров “Комyeбица“ създаде дясна партия, много хора, ще припознаят дясното при него. Смърт на Комунизма, свобода и демокрация за народа!!
23
Ха, ха, ха, пак ще се смеем на поредните простотии на новия кумир на главаначетата от порно-сайтчето ПИК, "любимеца на народа",неповторимия "Дописник"с многото имена, прекършил с писмените си "старания" доста човешки съдби!Пълен боклук!
24
Ех, Жорка , като твой съученик бих те посъветвал да оставиш политическата сатира - за нея освен съответните познания е нужен и талант, който ти не притежаваш! Силата ти е в прекия изказ. В противен случай вместо да разсмееш ти ставаш за посмешище, цитирайки сам себе си. Големият наш класик ИВАН ВАЗОВ има една разкошна комедия - "Кандидати на славата" където лирическия герой се жалва как никой от критиците не забелязва творческите му напъни:..." Брей, трета книга издавам и нито дума!?! Поне някой да ме изпсува!...Само веднъж в "Балканский лев" ме нарекоха "българския Байрон" и то сам си го писах..."
25
Когато Баце ви, открие Завод за 5 души гаргата тогава да се обажда.
26
БОЙКО ЩЕ РАЗБЕРЕ : КАКВИ КАПИТАЛНИ ГРЕШКИ НАПРАВИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ , КОГАТО СЕ БРОЯТ ПИЛЦИТИ. НЕ МОЖЕ С ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ ДА СЕ ПОСТИГАТ УСПЕХИ.
27
отговор на коментар
Ами ,ще кара !То първо самолета трябва някой да го вдигне и тогава с Божията помощ караш !
28
отговор на коментар
няма бивши пе н д е лиf
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Кой нареди въртолет за що и тя не кара сама .Кой ще плати.А че боко кара сам джипката е едно от многото нарушения които прави но нейсе...
31
Мисля си, че Николай откачай. След доносите пише фейлетони, само че няма да бъде запомнен с тях, а с долните ДОНОСИ. Тъка е Николай долен доносник.
32
ПИК-овете да го духат влажен, изваден от дупките на Ива, Данка и Мастурбиращовата.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
георги марков се мъчи да замаже простотиите на бойко борисов.Онзи говори глупост след глупост,и всички му се присмиват,най-глуповатия премиер в историята
35
До-34-гледайки текста който си създал си пълен аут,а колко е глупав-12 пъти последователно печели избори,значи ти си много по-глупав от него,щом му разрешаваш да те побеждава.
36
ЕДИН БОКЛУК ХВАЛИ ДРУГ.
37
Този пък откога почна да пише "фейлетони" ? Да не изпусне депутатското място е готов и да пропее !! Колко бързо се забравят старите "бойни другари" и се пее друга песен, писана от днешните управници ! Важното е да си винаги на власт, незапивисом от изполваните средства - може да стане и "шпионин", ако това го изисква ситуацията !!!Е такива ни докараха до този крах - на държава, на духовност и всякакви ценности !!! Да ни пази Господ !
38
ВЛАСТВАЩИТЕ КОМУНЕТА,КЪДЕ ОТИДОХА И ОТИВАТ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЛЕВА ОТ ПЕЧАЛБАТА НА Т.Н. ЛОТАРИЙНИ БИЛЕТЧЕТА,КОИТО ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА,ГЛАД И МИЗЕРИЯ,ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ ,ДЕЦА,УЧЕНИЦИ И ДР. А?Я ОТГОВОРЕТЕ БЕ МАФИОТИ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?