Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Цацаров за шпионския скандал - откривателят на Румен Радев е със забрана да влиза в България за 10 години. Малинов е изпълнявал срещу заплащане задачи на ген. Решетников за влияние в българската политика (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК TV: Цацаров за шпионския скандал - откривателят на Румен Радев е със забрана да влиза в България за 10 години. Малинов е изпълнявал срещу заплащане задачи на ген. Решетников за влияние в българската политика (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
140986
Коментари
73
ПЪРВО В ПИК TV: Цацаров за шпионския скандал - откривателят на Румен Радев е със забрана да влиза в България за 10 години. Малинов е изпълнявал срещу заплащане задачи на ген. Решетников за влияние в българската политика (ОБНОВЕНА)

Прокуратурата, МВР и ДАНС изнесоха подробности за арестите на хора от движение "Русофили". Както ПИК съобщи, вчера бившият депутат от БСП Юрий Борисов беше арестуван по разследване за шпионаж, а по-късно бе освободен с уточнението, че е бил задържан за разпит. В ареста остана шефът на движението Николай Малинов, който е бил освободен днес срещу гаранция от 50 хил. лв. след като са му повдигнати обвинения за шпионаж.

„В хода на разследване на престъпление против финансовата и кредитната система е установена изградена и действаща схема за изпиране на пари. Веднага след установяването на тази схема, прокуратурата възложи на ДАНС изпълнението на множество оперативни мероприятия, включително и по линия на финансовото разузнаване.

В резултат на това са събрани данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства от лица, ръководители на чужди организации, които имат определени интереси в политическия живот на страната. Тези интереси са свързани с различни области от българския обществен и политически живот, както и от дейността на българските държавни органи.

По този начин се финансират разностранни мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на РБ и представляват опити за целенасочено влияние и по отношение на нейната външна политика. Събрани са доказателства за пряко участие на български гражданин, както в схемата за финансиране, така и в действия на българска територия, които обслужват посочените по-горе интереси чрез различни форми, включително и чрез предаване на информация, защитена от закона", посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

Събрани са доказателства за един български гражданин - Николай Малинов. Днес той е привлечен като обвиняем  в организиране на престъпна схема за изпиране на пари и финансиране на мероприятия, които засягат националната ни сигурност, за престъпление по чл. 105, ал. 1 от Българския наказателен кодекс. Мярката му за неотклонение е парична гаранция от 50 хил. лв и забрана за напускане на страната. Той е освободен към момента, каза Цацаров.

Чуждите организации, на които той е бил в услуга, са в Руската федерация, сред тях е Руски институт за стратегически изследвания на пенсионирания руски генерал Леонид Решетников и "Общество двуглав орел". На Решетников е наложена забрана за влизане в страната за 10 години. Забраната е наложена от Държавна агенция „Национална сигурност“ по реда на Закона за чужденците в Република България“, допълни Цацаров. 

Припомняме, че именно бившият разузнавач на КГБ Решетников стои зад кандидатурата на Румен Радев за президент. Това призна самият той, разкривайки, че преди изборите се е срещал с лидерката на БСП Корнелия Нинова и са обсъждали Радев.

На 09.09 г. 2019 г. са проведени 11 претърсвания в Брезник, Перник и София на недвижими имоти и свързаните с тях изземване на веществени доказателства – компютри, телефони и множество документи. Намерен е документ на руски език, изготвен от Николай Малинов относно „необходимата геополитическа преориентация на България“. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„В хода на разследването е установено, че обвиняемият е приел срещу заплащане да изпълнява задачите, възложени му от ръководителите на посочените от главния прокурор организации. Заплащането се е извършвало под различни форми, като е било предназначено от една страна за него и притежаваните от него търговски дружества и тяхната дейност, а от друга за финансиране на всички мероприятия за оказване на влияние върху българската вътрешна политика“, обясни Гешев. Той посочи, че на 09.09 г. 2019 г. са проведени 11 претърсвания на недвижими имоти и свързаните с тях изземване на веществени доказателства – телефони и множество документи, като е намерен документ, докладна записка, на руски език, изготвен от Николай Малинов относно „необходимата геополитическа преориентация на България и от която става ясна неговата дейност и връзките му с Леонид Решетников и Константин Малофеев", допълни зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

По думите на Гешев, документът е изготвен с цел информиране на организациите каква е настоящата ситуация в България и какви мерки да бъдат взети да се промени из основи геополитическата ориентация на България. 

Относно Решетников и Малофеев са налице доказателства, че са във взаимодействие и членуват в едни и същи организации. Малинов заявява, че е постигната договореност за прехвърляне на активи във "Виваком". Малинов е заявил също, че "Дунарит" и "Авионамс" са авторитетни предприятия. В областта на медиите той посочва телевизионната група, в която членува и ТВ7. Малинов посочва, че за съжаление не му се е отдало да овладее компанията и държавата не е позволила това.

По делото са събрани данни, че милиони евро са постъпили в сметка на Малинов от компания, близка до Малофеев, с цел придобиване на медии в България. Целта била работа по отношение на геополитическа преориентация на България. 

Съвместни бизнес планове издават връзката Малинов-Цветан Василев и Малофеев. Малинов нееднократно пътува до Руската федерация и предоставя информация на Решетников и Малофеев, получава задачи и средства, а парите се използват включително за лични цели. Над 30 са пътуванията на Николай Малинов само за половин година. 

Контролирано от Малинов дружество се е задължило с договор да предоставя информации за страната ни срещу заплащане, разкри още Гешев. 

Всички разкрития на прокуратурата и службите вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(73)
1
Вижте си заглавието, бе ГЪ30ВЕ.
2
Всички за Гешев защото ще бъдат цензурирана. С любов от българският PoRnhub, платеният Пендалко.
3
Tиквата прогнозира подли избори . Само тaя какафония ни беше кусура, да ви,,,,,,
4
Заменят сериала "Листопад" с "Тиквопад"
5
Аз специално нищо не разбрах от това изявление.Никаква конкретика няма.
6
Браво на Прокуратурата в Защита на България!!!:):):)
7
Това се знае отдавна. Както и това, че т.н протестъри и русофилите са като скачени съдове с еднакви схеми, еднакви защитници и маса мошеници, минаващи за бизнесмени. Русия никога не е била защитник на българските национални интереси, все едно протестърите да защитят България. И едните , и другите са БЪЛГАРОМРАЗИ. Това е...
8
БКП срещу БКП ?!
9
да заложи мечи капани и да приготви двуцевката с мечи съчми!!На гладна освирепяла мечка,вяра не може да се има!!
10
Срам и позор загъзолизците на САЩ.Скалъпени обвинения! Новите Вишински-Цацаров и Гешев.Фашизъм в действие!!!!
11
Започна предизборна кампания - "Да пробутаме Фандъкова - ещё раз "
12
Каракачанов е също руски шпионин, него защо не арестуват.
13
ГешефТ и Цацаров дали ще арестуват всички русофили, които ще се съберат на сбор тези дни на язовир Копринка? Фашизмът е облечен в нова форма - МУТРИЗЪМ!
14
Както обкновено, накрая всичко ще излезне едно "фъш-ш-ш", ама Цацата вече ще назчачен за почетен консул на България в БарЦелона, да си хортуван на стари години с Tukвата и Мuc Бukuни и да си ядат окрадените парички!!!
15
Затвор доживот за прддстели
16
Много се разтреперихте.
17
Чудесно! Сега остава да разтурят антибългарското сборище край яз. Копринка на 14.09.2019 г. и всичко ще дойде на мястото си.
18
Най-сетне! Урааааааааа! Задунайска губерния май ще се освободи! Днес ще си сипя едно питие рано-рано! Наздраве на всички българи и нахарлия!
19
Дайте пример за влияние на Малинов в политиката. Повлия ли за АЕЦ-а,,за южен поток,за самолетите,за какво повлия? И ако двиежение Русофили е НПО сигурно се финансира точно както другите НПО-та. Дате повече инфо за схемата пране на пари.
20
отговор на коментар
Искаш да кажеш прeдатели...?
21
газ и кръв пикаят.То бива,бива,ама на всичко си иде край.При тази ситуация - спешна комунистическа лустрация.Сега е момента.Да не го изтървем и този.Есть Россия Пушкина,неть Россия Пу,Пу,Путина.
22
Доживяхме.
23
Не бъди толкова сигурен, че присъдата "доживотен затвор" ще остане в сила, когато след време Военния трибунал започне да произнася присъди...
24
за импийчмънт
25
Много неправителствени организации получават финансиране от Америка за България, Норвегия и от къде ли не, за да влияят на българската политика. Кой финансира "Да, България" и Христо Иванов, кой финансира изготвянето на търговския регистър, кой финансира регистъра за особените залози, кой финансира НПО.-тата, които искат промяна на българската конституция и т.н. Всичко е "пунта мара" както би се изразил премиера. Просто някой иска да спре участието на Русия при изграждането на АЕЦ Беляне, да спре Турски поток и други проекти, които влизат в разрез с американските интереси.Мисля, че някой играе срещу Борисов.
26
Образованието ,училищата са под контрола на Руския бизнес,Руският бизнес е създаден с една цел в България ,деструктивна дейност.
27
Образованието ,училищата са под контрола на Руския бизнес,Руският бизнес е създаден с една цел в България ,деструктивна дейност.
28
Образованието ,училищата са под контрола на Руския бизнес,Руският бизнес е създаден с една цел в България ,деструктивна дейност.
29
МУРЗИЛКИТЕ ГАЗ ПИКАЯТ
30
Всички тези боклуци в панделката. А на тези които не харесват пик да четат порно сайта на Бибикян. Браво на ПИК ,не ги е страх да публикуват истината!
31
А Доган, Местан, американските пологи? Искаме още!
32
То се предполагаше и виждаше ,че има задкулистни игри и дейности!Но и дебело са продължили!За голямо съжаление мантрата" Решетников" е вярна!Цв.В. след като ограби вложителите си е намерил гръб да продължи далаверите в сериозен мащаб!
33
Ха-ха-ха, червени тролчета, треперят ли ви мартинките? Идва и вашият ред, озъртайте се, спете неспокойно...а и рубличките май ще спрат.
34
отговор на коментар
:-( Я yспoкой тoпкaта, че да нe ти оtкъcна тoпкиtе ! :-(
35
Путин уволни генерала от РИСИ въпреки успеха с операция "Радев президент",тъй като седмица преди това СВР и ГРУ се издъниха с преврата в Черна гора и прехвърлиха провала на Решетников.
36
Време е да прескочиш РУБИКОН. Ако имаш МЪДИ обаче и ако има с кого....
37
Бившият главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов, който е разследван за шпионаж в полза на друга държава излъга днес по Нова ТВ, твърдейки, че Институтът, оглавяван от ген. Леонид Решетников - Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), няма нищо общо със социологическото проучване за нагласите на българите преди президентските избори през 2016 година. Борисов твърди, че Решетников бил просто един обикновен пенсионер, тоест незначителен фактор, а въпросното изследване не било на РИСИ, а проведено по поръчка на „Дума”, която той ръководел тогава, чийто официален издател е Николай Малинов. Русофили пък платили цената на проучването.
38
.....!ПAРАДев.....ПУДЛOГО НА ПУДКOЛOК ОДИШ ЛИ.......!ПAРАДев.....ПУДЛOГО НА ПУДКOЛOК ОДИШ ЛИ.....!
39
Ехо Пендалко, не поствай глупости по 3 пъти.Ще ти купя вибратор бе нали ти обещах. И за Ивчето един ще взема. Ха-ха-ха...
40
Имаме вече държава,за радост на Българите.
41
Имаме вече държава,за радост на Българите.
42
отговор на коментар
Да не зaбравиш да вземеш и за МactурбaркоДа не зaбравиш да вземеш и за Мactурбaркова
43
Банда олигофрени!
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
отговор на коментар
В грeшка си милВ грeшка си милa
48
ПРАЛИ ПАРИ С НАСТЪРГАН САПУН И СИ МИСЛИЛИ,ЧЕ НАШИТЕ СЛУЖБИ СА ТЪПИ КАТО ПРЕЗ ТОШОВО ВРЕМЕ... НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ДАНС ГИ УЧАТ УМНИТЕ АМЕРИКАНЦИ А НЕ КАТО ПРЕДИ ПИЯНИТЕ БРАТУШКИ...
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
Червените в атака.Пълна мобилизация .Да защитим нашите набедени другари.Всички Симпартизанти на 14.09.2019 на Копринка.Ще има ядене и пиене и нашите приятели ,,Нощните вълци,, ще ни обучават как на 16.09.2019 г да действаме по време на протеста ,,Улицата да измете статуквото,,Протеста ще се проведе под патронажа на РР и да вярваме че този шпионски скандал няма да ни уплаши.Много сме ,силни сме.С нами Москва ,Мая,Светла Ш.. и Дърева.
51
Браво! УдрИ здраво Цаца ,Гешев !
52
Абе порноДжурнсля, Гешев пrъдна с вие се на///рахте! Порнофекален сайт, смърдите на тафтаци!!
53
Аз съм Бойко Методиев Борисов по известен като Боко тиквата и обичам моите лакей пик.бг и герберските ми дебили да ме лижат отзад.
54
Къде в НК , Глава първа , раздел втори от особена част, е дефинирана геополитическа преориентация на държавата , което да се приравнява с дефиницията шпионство
55
Не задавай въпроси, отвори Наказателния кодекс и прочети Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. а предния член за шпионаж е Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. (2) Ако деецът доброволно разкрие пред органите на властта извършеното престъпление, наказва се при смекчаващи обстоятелства. (3) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Информацията, представляваща държавна тайна, се определя със закон. а ако този си признае в ал.2 на чл.105 (2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта. но вече е късно повдигнаха му обвинение.
56
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
57
От това,което казва Цацаров излиза,че всички НПО-та и разни центрове за анализи с чуждестранно финансиране трябва да бъдат спрени и изгонени. Ха-дано!
58
мамица да е--аааааааааааа мръсни шумкарски лизачи които цапате сайта с миризливите си говна,всички тук начело с 1,2,3 и др.русофилски драскачи да ми л-апате уя и да г-ълтате бели снежинки! Мръсна долнопробна изметвсички да пукнете колкото се може по скоро да ви изядат червеите нагла сбирщина от помияри и идиоти!
59
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
60
50 000 хиляди лева гаранция. Браво на скромния и работлив човек , че има толкова пари. Я ме виж мене ! На 60 години , нямам пари и никога няма да имам. Последните двадесетина години работа в частни фирми , осигуровки на минималната заплата , а и повечето време на 4 часов работен ден. Виж човека и за гаранция събрал. Плаче ми се .
61
Очакваме съдбата на откривателя на Сотир Цацаров.
62
отговор на коментар
Е, те всичко ще ти се каже сега. Имай търпение. Може би искаш да ти кажат и схемите за пране и да ти покажат документи. Ще дойде време и за това. Но като се има предвид за какъв поръчител става въпрос, сигурно имат достатъчно.
63
Справка в Гугъл по думите "генерал Решетников" - направете си изводи говори ли се за "геополитическа приориентация на България": В интервю за агенция „КРОСС“ (Николай Караколев 30.08.2016) директорът на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) при администрацията на президента на Руската федерация генерал Леонид Решетников дискутира отношенията между България и Русия, както и Русия с останалия свят: „Според него България може да направи избор с кого да бъде – дали с Русия или със САЩ. Нека българските приятели не ми се обиждат, но страни като България и тези от бившия Варшавски договор, въобще всички малки страни в света днес, напълно независими не могат да бъдат. Русия, вече при президента Владимир Путин, постепенно и непреклонно се възвръща към своето естествено положение, положението на велика сила. Затова България вече има право на избор, какъвто нямаше както през 90-те, така и в началото на този век. Знаете ли каква е разликата между САЩ и СССР, а в по-далечно минало и Руската империя? Да, Съветският съюз контролираше Източна Европа, при това се грижеше за страните, които той смяташе за свои съюзници, да бъдат облечени, обути, нахранени, образовани и да се развиват както в културната, така и в материалната сфера. САЩ са били на мнение и продължават да мислят, че е достатъчно само да контролират, подхранват и объркват върхушката в обществата, а за всички останали просто не се интересуват. Съвременна Русия продължава традицията на грижовно отношение към своите приятели, характерни както за Руската империя, така и за СССР“. „Според ген. Решетников членството на България в НАТО определено не помага за сближаването с Русия. НАТО – това е агресивен блок, чиято основна цел се явява Русия, затова българският народ е длъжен да разбере, че в случай (да не дава Бог!) на въоръжен конфликт те ще се окажат във военния лагер на противниците на руския народ.“ „Българският народ е пред избор – не за президент или премиер, а пред избора с каква цивилизация иска да тръгне в своето бъдеще и въобще иска ли България да има бъдеще. И затова трябва да се замислят всеки българин и всеки руснак. Стига вече сме чакали да дойде Иван и да помогне. Трябва сами да си помогнем. За мен България е втора родина. Аз много я обичам, тук съм израснал…“, каза Решетников. ,„България трябва да се определи, може ли да бъде част от англосаксонската мисия. Някои хора тук смятат, че могат, при нас също има такива, но като цяло ние не можем да бъдем. Ние имаме друга мисия“, заяви още той. По думите му редица европейски държави определят Русия като надежда и разчитат на нея за това да се запази единството на Европа и нейния суверенитет. „Ние не искаме да правим от българското освободително движение марионетки. Да плащаме, както американците правят. Защо американският посланик казва, че ще води борба с руската пропаганда? Защото самите те правят тези неща. Американската пропаганда купува вестници, телевизионни канали, плащат на 50-60 хил. българи пари, хонорари. Ние не правим така. Тази работа няма успех. Ние искаме самите българи, самите словаци, самите сърби и руснаци сами да избират. И на нас не ни стигат пари. Както казваше моят духовен наставник: „С пари всеки може, ти опитай без“. И ние пробваме и печелим“. На въпрос каква би била реакцията на Москва, ако България, отказвайки се от прозападната си политика, се превърне в обект на нападение от страна на САЩ, Решетников отвърна, че Русия би реагирала „както на украинското въстание, както по време на Руско-турската война“. „Американците са вълци в овча кожа. Ние казваме едно: всеки народ сам решава съдбата си, другите само помагат“, подчерта директорът на Руския институт за стратегически изследвания." Другарите от Българското освободително движение се оказаха обаче марионетки защото изглежда са получавали завидно финансиране за дейността си
64
Няма нормален ,който да повярва, че току тъй са й дали едни полвин милион. Това е плащане на извършени услуги и понеже тя не може да прави нищо , логично е да е за шпионаж. граници, огради.....тям подобни
65
отговор на коментар
Просто търсим съюзници в битката със Запада. Виждаме я в Русия, не се слагаме в услуга на тях, а се опитваме те да са ни полезни. Вие търсите помоща на Брюксел, а ние на Москва.
66
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
67
КАКВО Е ВЛИЯНИЕТО НА ХАМРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК У НАС И КАКВО НА ПАСИ И ЕВРЕЙСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО МУ ПЛАЩА ?
68
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
69
големият брат не ще да изпусне кокала...
70
Незабавен Импийчмънт за Румен Тъпото БКП-то
71
какво е това "влияние в БГ политиката" бе цацаров, че не разбираме. как "влияе" - с оръжие, с армия, преврат готви, или вече и със статии "влияе" и трябва да пише само правилните статии, да хвали властта да не критикува. Ама либерастите демократи в сащ дето бай Дончо ги срита и му пробутваха разни руски версии са те хванали и тебе яко за та'шаците май, за тях ли работиш.И няма никакво "заплащане" освен ако говориш за нормалното плащане на всеки журналист за труда му за статии, речи и прочие кой с каквато професия е. Лъжеш от начало до край и си нагъл, може би защото като гл.прокуроро се смяташ за недосегаем.
72
верно улицата ще помете боко щом не дава оставка и не се отива на избори. ОП на праси и валери му пълнят главата щото са се вкопчили във властта и той на всяко искане на оставка вика преврат, шпионаж , че така му изнася ,ама хората няма да го чакат а праси иначе като нищо ще прати танкове срещу протести че на него хептен не му се дава оставка, но и това няма да стресне душите наши.оляхте се със скалъпени обвинения срещу всички неудобни.
73
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?