Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Кой издигна Мая Манолова за кмет - ето скандалната история на активиста Никола Вапцаров
Кой издигна Мая Манолова за кмет - ето скандалната история на активиста Никола Вапцаров
Автор: ПИК
Дата
Дата
159982
Коментари
38
Кой издигна Мая Манолова за кмет - ето скандалната история на активиста Никола Вапцаров

Скандална история има зад гърба си небезизвестният „активист“ Никола Вапцаров, който оглави инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Припомняме, че във вторник омбудсманката на България хвърли оставка и официално се впусна в борбата за кметския пост на столицата. Вчера пък на брифинг стана ясно, че Никола Вапцаров ще бъде председател на инициативния комитет, който издига Манолова за кмет.

Името на Никола Вапцаров предизвика редица полемики, когато стане дума за политическата му кариера.

Никола Вапцаров е наследник на близък до комунистическата власт род. Неговият дядо Борис Вапцаров – брат на поета Никола Вапцаров, успява да се домогне до всички възможни привилегии, недостъпни по това време за простосмъртните в страната. Редица анализатори изтъкват като причина за възхода на Борис Вапцаров разстрела на неговия брат.

Въпреки че съпругата на поета Вапцаров се отказва от всички привилегии, които властта й е предлагала, неговият брат Борис получава всичко възможно от комунистическия режим.

Семейството му се превръща в част от червената буржоазия и получава безвъзмездно огромно жилище от партията, повече от 300 кв.м., в центъра на София - кв. "Лозенец". Децата му учат в чужбина и се внедряват във всички възможни етажи на властта. Синът на Борис – Никола Борисов Вапцаров, дълги години е сътрудник на тайните служби и като такъв получава поста на консул на България в Канада. Дейността му се е изразявала предимно в следене и вербовка на сънародниците ни там, пишат медиите в годините.

След промените през 1989 г. консулът Вапцаров се възползва до близостта си до комунистическите олигарси и започва бизнес с внос на бронирани коли, които често се опитва да търгува с държавни институции. Почти всичките му опити за това са завършвали със скандали, измами и съдебни дела, но по някаква странна причина всички те умело са потушавани от близки до комунистическата власт.

В семейството се ражда и днешният Никола Вапцаров. През 2013 г. той става част от още една сделка в стил „кланът Вапцарови“. БНБ обявява обществена поръчка за 2 бронирани автомобила, като само една фирма отговаря на изискванията. Това е "ЕКО-ЛОЗЕНЕЦ" ЕООД, собственост на фамилия Вапцарови, в която е включен и самият Никола Вапцаров. Фирмата иска повече от милион за двата бронирани автомобила, въпреки че банката е предвидила сума, която е значително по-малка - около 700 000 лв. В крайна сметка след няколко месеца, при липса на конкуренция и изгодни за банката условия, сделката е мистериозно сключена.

Паралелно с печалните бизнес схеми родът Вапцарови полага огромни усилия да внедри младия Никола Вапцаров във властта. Успява да го направи съветник на външния министър Вигенин, но семейството така и не може да го наложи на по-сериозна позиция или да го издигне като кандидат за евродепутат.

Въпреки това младият Никола Вапцаров не се отказва от амбициите си и докато семейството му е замесено в нестихващи скандали и съдебни дела, той се явява като независим кандидат в местни избори и то не къде да е, а в град Банско. Получава едва 25 гласа, което недвусмислено показва какво мислят банскалии за него и семейството му.

Възползвайки се от краткотрайната памет на обществото, Никола Вапцаров се впуска в политически активности като част от партията на напусналия БСП Георги Кадиев. Припознава и съмнителния ИК Лозенец, което пък му дава възможност да сътвори несъществуващо гражданско недоволство и така да се легитимира в обществения живот чрез ефирно време в медиите, като дори се среща с министър-председателя.

Същият Никола Вапцаров е и зам.-кмет на район "Младост" в мандата на печално известната Десислава Иванчева, но остава в историята на квартала като зам.-кмета, който 6 месеца не се явява на работното си място.

И така до днес, когато оглавява инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.

Напиши коментар »
(38)
1
КоЙ кОй КоЙ предложи Пеевски да оглави ДАНС ?! Ааа ? Кой кой кой излъга Манолка че в Костинброд се печатат фалшиви бюлетини ? Ааа ? КоЙ кОй издигна кандидатурата на Галева за кмет на София Ааа?!
2
ДА СЕ ЗНАЕ ! Мая Манолова е Започнала Кариерата си на П-роститутка, Като Продавачка в Магазин ! Прозхожда от Комунистическо Семейство ! Изпратена е по Партийна Линия на Обучение в МОСКВА ! След Вербуването и от КГБ се Връща в Задунайския КЕНЕФ, Където я Чака Готова Диплома за ЮРИСТ от Югозападния "Университет", Където Завършват Всички МИЛИЦИОНЕРИ ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
щом е опряла до изгустираните комунистически фамилии Пръмови, Вапцарови, агенти като Гарелов и разни извадени от шкафа ГРУ доносници. Фандъкова в тази ситуация няма нужда от кампания, подариха й служебна победа, заедно с онова момче Борислав Игнатов, който беше екзекутиран политически днес от годеницата си!
5
НАЛИ СИ ПОКАЗА ....“ у...Я “ Криску ...по фейсбук ....УЖ НЕГЛИЖЕ ..
6
От сопол - сокол, а от сокол .сопол. От сокол сопол се отнасяза авторът "Не остарявай любов" и неговата дебела издънка.
7
Ама колко пъти да казувам, че тук всички са червени, мой кадър, казаха да няма само БКП и направихме от тея повече от 100 партии, но всички са червени. Взехме Царя само за до ни вкара в ЕС и му бихме шута, а мойто момче Бойко му седна на стола...А сеги загрява и Славунка, тя също ще смае Европа. Разни дето писали за Бай Ганьо из Европа ги зачерхнахме от учевниците защото наште кадри са учини от академията в УЧИН дол!
8
Абе мръсен червен парцал докога ще сереш позитанските си миризливи говна айде отивай да си пасеш говедата на къра!
9
това показва ЛОШ ВКУС и маниерщина на МУТРА ..МАЯ СИ Е ЖИВА МУТРА ОТ 90 -ТЕ ...нали виждате как се държи , как ходи и как заплашително хвърля погледи към истинските журналисти !
10
не би допуснала толкова употребени и компрометирани лица да се явяват в обкръжението й. Тя ги поразгони от централата, за което те й отмъщават. Манолова с измамникът Вапцаров ли ще управлява София? Тази фамилия ограби Банско, не им стигна. Целят се в София. Ще им преседне. Така и не става ясно ще има листа Маноловица за общински съветници и КОЙ ще е водачът? Пеевски?
11
Ужас. Гласувайте срещу тази мафиотка Костинбродската слива. Гласувайте за Фандъкова и да бием един шут на Костинбродската уруспия
12
Валери Ненов-Шамшала също ще подкрепи Мая Общата на братя Галеви,дори фотосесийки има с кмета на Мая и с доста банкери и масони!Доста се е овъргаляла Галевица докато се издига!Няма само годеницата на Дай ми България да си пуска фотосесийки с уреди ;)
13
Криско е**бал ли е Костинбродската слива?
14
Зле много зле. Комунистите сa навързани като черва. Народа...Софиянци няма да изберат тоя боклук за кмет.
15
Зле много зле. Комунистите сa навързани като черва. Народа...Софиянци няма да изберат тоя боклук за кмет.
16
Тази есен пак ще има РАЗСТРЕЛ но не във Стрелбището а на Площада и да видим КОЙ ще Е смъртника ........????
17
Кажи му Вапцаров и не го обиждай повече.
18
отговор на коментар
Като те гледам колко си неграмотен, единственото което можеш да направиш е да го хванеш за малкото Чакърче.
19
И тиквоча,преди да стане криминален елемент е заявил при деполитизирането на МВР,че ще напусне системата,но ще остане верен на БКП и няма да се деполитизира.
20
Защо не е Найденова, нали се взеха с Ангел? И с този провален тим е повече от ясно, че само ще се краде! Кажи Вапцаров в Банско и слушай внимателно !
21
Със стари к/урви и дърти брантии, нов бардак няма как да стане, е казал народа ни. Но по лошо от партийната зависимост на сестра Галева е, че има вземане и даване с престъпния ъндърграунд на прехода. Това, че е била обща на братя Галеви, е показателно за морала на тая щафрантия, и нейната зависимост от мутрите на прехода!! Да разсъждаваме по това, Дъщеря и навряна на държавна хранилка, зетя също лапа от държавата, и тя с три четири пъти по голяма държавна заплата, отколкото се кани да получава ако победи, защо и е на Общата уруспия, да рита срещу властта, освен ако не се кане да краде от милиардите на София! Само как тая Костинбродска оправда 100 хиляди евра, с които купила на дъщеря си адвокатска кантора ей така, със заем, и то на пъпа на София. Колко балъци в София, които не са лапали сладоледите на дъртите членове от политбюро, можеха да купят нещо което струва тройно повече! Но комуняците от Дай България дъртата мома Т. Дончева, както и Импексовата БСПдирастия си траят, като комуняци на разпит, защото заедно крадоха през прехода, и се канят да крадат сега!!
22
Добре де нали Мая Костинбродска, след като държавата хвърли куп пари да я излекува от рака, видя провидение и щеше да работи за благото на хората, като примоли Борисов да я направи Омбуцман. Щеше да громи монополите, и несправедливите закони, които самата тя е създавала. Стана набожна, и приспа дори сред миньорите, но май никой не я сайдиса. Подаряваше си сама букети от гара на гара, за да имитира народната любов. Да работеше, но май е работила за себе си и собствения си пиар. Права е Катюша да пита, защо някой кайто получава над 8 000лв. без бонусите и командировките, и куп привилегии като активен борец, му и е да ходи на позиция с 3 000 лв. заплата! Защо и е да се конфронтира със властта, след като е уредила децата и зетьове си, на тлъсти държавни хранилки, освен ако не се е намесила дълбоко в далаверите, и не е активирана от червената олигархия. Едно е да се бориш за правата на Майки и Миньори и шивачки, друго си е да раздаваш държавни поръчки на червените капиталисти. При едните ако градиш илич, при другите пълниш банкови сметки! Сценария е същия като при комисионера за Грипен, Румен Шербетов Каунов, и петнистата крадлива крава Иванчева посочина от шефа и на инциативния комитет, някоя си номенклатурна издънка на Вапцаров. . И така инициативен комитет, и после само лапане, без да се отчитаме пред никого, е докато Гешев не ни им прекрати танца на крадлите. Затова си мисля, че офиси за по 200 000лв. вече не я устройват, и тя иска като Румен Кауна, да се нареди до червените милионери, без значение как ще стане това! На това му викам морал и чудо, и задавам на сестра Галева следния въпрос. Какъв пост предвижда за бившия военен министър, когото тя направи такъв, защото и беше любовник. Какъв пост в общината е предвидила и за Пеевски кого тя каза, че е посочила за шеф на ДАНС! И най важния въпрос, какви постове ще раздаде на братята си Галеви, за да окрадат и фалират София, за най бързо време!!!
23
Какво направиха през тези 10 години за България гроб опс герб едно голямо нищо нито увеличиха пенсиите на нас Българите здравеопазването е гола вода сега сме много по зле отколкото при Симеон Сакскобургготски.При царя бяхме много добре арогантните крадливи безмозъчни герберасти и техните лакей дойдоха на власт съсипаха и унищожиха България.Хората които защитават герб са облагодетелствани имат много голяма изгода от сегашното управление.
24
Арогантните безмозъчни крадливи герберасти ги хвана страха ще октомври губят кметските избори в България догодина губят изборите за парламент няма да могат да крадат от държавата както го правят в момента отиват в небитието където им е мястото и затова вият на умряло.
25
Абе, олигофрен, нали добре знаеш, че Брюксел веднага спираше евро-средствата на всяко правителство, което краде. А не помниш ли подлецо, че спирането на евро-парите за България ставаше единствено при правителствата на червените крадци и ти много добре знаеш изроде, че никога при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов евро-парите за Европейска България не са спирани от Брюксел. Селски комунист, изчезвай от форума на европейските българи, простако гнусен! бг
26
Абе долнопробен парцал що не правиш свирки на"мъжа" си с вибратора ами повръщаш червените си изпражнения в сайта!
27
Как кой бе герберасти? Вие! Нали така говори Вашият вожд- Б.Винетуфффф. Фффф........кията. Банкянска. Мутренска!
28
ФАНДЪК ли е ,или ФЪНДАК?
29
Кольо Вапцаров ви боцна в Младост чрез Иванчева, ще ви боцне и в София чрез Манолова. Т'ва е положението. Човек не може да си избяга от кармата
30
Личи си че кухата ти кратуна е просто декорация към тялото ти!
31
Тиквопитека вече е аутсайдер и обмисля тежестта на прангите които ще му зачислят. Най после ще се наложи и питека Heдялко да даде отчет за мръсните пари в двете си офшорки. Всички искаме да не сме вече на последно място не само в Европа. Ще гласуваме за Мая на кметските избори не само на 27 октомври , а и през пролетта на парламентарните избори. От питеците трябва и помен да не остане !
32
отговор на коментар
Хайде и Галева като Иванчева,хаирлия да е!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Всички арогантни безмозъчни крадливи герберасти и техните лакей умират от страх октомври губят кметските избори из цялата България догодина губят изборите за парламент няма да могат да крадат от държавата както го правят сега и затова квичат на умряло
35
До 34. Хе-хе, и сам знаеш, че няма да стане тая, нали ур.од червен? Същите ялови закани сигурно си ги писал и преди изборите, ама гризнахте дръвцето. И сега ще е така. Чакам те на 28 октомври да си пишем, ако не си в тоалетната.
36
А защо не разкажете и ИСТОРИЯТА на премиера ни ! В нея има членство в БКП и то доброволно , има участие в силови групировки през 90- те години. Защо ли биографията на негово височество за това време е обвита в мъгла ? Все едно не го е имало ! Ще ни разкажете ли и за него ?
37
отговор на коментар
Сигурен ли си ,че е лъжа, аз не съм.Шибани гербаджии,песента ви е изпята.
38
отговор на коментар
Браво,сега напиши сценарий за филм,Бойко ще го финансира. Шибани гербаджии,пукнете от яд,лапането свършва
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?