Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Кадиев и банкерът-беглец Цветан Василев прозират зад Мая Манолова и Никола Вапцаров
Кадиев и банкерът-беглец Цветан Василев прозират зад Мая Манолова и Никола Вапцаров
Автор: ПИК
Дата
Дата
38021
Коментари
18
Кадиев и банкерът-беглец Цветан Василев прозират зад Мая Манолова и Никола Вапцаров

Истината за политическата активация през последните месеци на протестъра и бивш общински съветник Никола Вапцаров лъсна. Той оглави инициативния комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на София и потвърди разкритието от преди месеци, че превръща уж гражданския комитет "Лозенец" в политически проект.

Вапцаров досущ като Манолова отдавна е свързан с червените, защото в досегашния общински съвет беше от партията на Георги Кадиев. Самият Кадиев пък се свърза медийно с банкера беглец Цветан Василев и така схемата зад Манолова става все по-ясна.

Никола Вапцаров се активизира през последните 2 месеца на всички фронтове - зелени площи, градинки, небостъргачи. Той подкрепяше някои псевдозелени организации, уж граждански организации и комитети и НПО-та, които използват несъществуващи и раздути „проблеми“.

Според медийни експерти подобни „активисти“ най-често използват генералното гражданско недоволство, за да го яхнат, катализират и използват в обособяването на псевдопроблеми, както направи той и с издигането на осъдената за подкуп Десислава Иванчева, в чиито екип влезе в "Младост".

Ползите на т. нар. активисти са само и единствено печелене на внимание, от което да се възползват, тъй като те иначе трудно биха го получили. А заставайки уж зад гражданска кауза, медиите са по-благосклонни да осветят даден образ, отколкото ако той има ясно заявени политически интереси.

Един от най-изявлените активисти през последните месеци беше именно Никола Вапцаров, който се възползва от всичко това, създавайки несъществуващи проблеми в София. Наскоро дори обяви небостъргача "Ай Тауър" за незаконен, тъй като оглавява Инициативен комитет "Лозенец", зад който получава трибуна. 

След влизането му в комитета на Манолова, на който е и председател, окончателно стана ясно, че всичките му акции всъщност са били единствено, за да напада столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Справка в биографията на Вапцаров, лесно може да обясни поведението му сега. Дори обикновено търсене в интернет открива куп статии за дейността му, с която хората от Банско се срамуват. И не само те.

Ще споменем само делото, което той и роднините му водят, за да получат няколко милиона обезщетение, че къщата на великия поет Никола Вапцаров се използва в обществена полза като музей. Интересен е и фактът, че съпругата Вапцаров се е отказала от всякакво наследство и привелегии, но не и другите наследници на днешния Вапцаров, които са побързали да се наредят сред новата социалистическа буржоазия.

За капак Вапцаров не си плаща данъците и дължи над 70 хил. лв. данъци на община Банско, което е обявено в публични регистър на общината. 

В историята ни има множество яхнали чужда слава „герои“, облагодетелствани от социалистическия строй и превърнали се в червена буржоазия. Но по-страшното е, че и техните наследници продължават да практикуват безочливите прийоми за власт, яхват обществения строй, не създават и не оставят нищо след себе си, а рушат безскрупулно.

Остава един въпрос към него и Мая Манолова: Как ще балансират между нуждата да се спазва законът и правната основа на едно демократично общество и злоупотребата за политически цели с правото на гражданите да изразяват своето мнение? 

Напиши коментар »
(18)
1
Пик защо толкова се притеснявате да не загуби ГЕРБ,ако толкова са добри, хората ще ги преизберат, ама надали? Под всяка една статия или ще четем за ЦВЕТАн Василев колко бил лош, Гешев как бил добър и т.н. От какво се страхувате, ако ГЕРБ загуби ?
2
отговор на коментар
]E GLADUWA NEDOIALKO-ZATOVA
3
4
Лъснат ли КРАЖБИТЕ(а те са много) на фанДУПКОВА, с нея е свършено....Само да покажат документите за поръчката и изпълнението не НЕНУЖНИТЕ БУТОНИ по СВЕТОФАРИТЕ, и ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЗА КАКЪВ ГРАБЕЖ СТАВА ВЪПРОС.....ГЕЙберастка КРАДЛИВА МИРИ3ЛИВА И3МЕТ.
5
Лелееее, аз си мислех, че Мая е свестен човек, а тя се оказа....много свестен и не цепи басма никому! И с основание тук, в този помиярник ПИШ може да се прочетат такива помии, ме да се питаш, мозъчно обременени ли пишат тук, изкарани от лудниците. На 12.09.ще има голям протест и ми се иска да видя писачите от тази помия на този протест. Приготвили сме им с приятели достойно посрещане!
6
Така хвалехте и Цецка Цачева и Цветан Цветанов ама сега какво стана?! Обърнахте палачинката, така ще стане и с Мая Манолова новият кмет на София, категорична победа, както Радев би Цачева, на втори тур Мая ще има 60% а Фандупкова 35-40 , и да ревете ГЕРБ изпуска София
7
До ПИК...След като сте дали възможност всеки да изразява свободно мнението си,не блокирвайте "бутоните"за харесване на преждекоментиращи...И още,моля Ви,преглеждайте публикациите се,защото са пълни с неграмотен български граматичен език...Като ученик си спомням,че от пресата се учех на майчиния си език,но днес чрез медиите ще започна да пиша като цигане......
8
Точно пък тези не прозират ама като сте надули балалайката
9
Защо не ходи на училище, ами чете вестници!?
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
тесните връзки с василев могат да съсипят един човек и да разрушат добрата му репутация и да заличат добрите му постъпки
13
Където е замесен Цветан Василев, със сигурност има далавера. Явно се надява Майчето да стане кмет и да краде пари и от столицата. Сметките му обаче ще излязат криви, това е сигурно.
14
Василев ограби над 4 мииарда от КТБ, това е важното да се помни и да не се позволява да се повтори.
15
Опитва се да си подсигури политически чадър този престъпник Василев
16
Цветан Василев открадна достатъчно пари от КТБ, за да финансира кампанията на Манолова!
17
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЧНА ПАПЛАЧ НЯМА СВЪРШВАНЕ! ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ДООВЛЕЧЕ ТУУК И ДА СЕ СЪДИ. ТОЙ НЯМА ДА МИРЯСА.СЪД И В ЗАТВОРА,АМА КОГА ЩЕ СТАНЕ ТАЯ РАБОТА...
18
Докато Цветан Василев е на свобода няма да престане със задкулисните игрички. Все пак отмъкна над 4 млрд. лева и е готов да спонсорира всеки политик, който е лаком за пари.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?