Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ: "Боец" на подсъдимия Цветан Василев и зелените на осъдената Иванчева събраха едва няколкостотин души в атака срещу прокуратурата - Христо Иванов и Тома Белев най-отпред, Босия зове за бесило (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ: "Боец" на подсъдимия Цветан Василев и зелените на осъдената Иванчева събраха едва няколкостотин души в атака срещу прокуратурата - Христо Иванов и Тома Белев най-отпред, Босия зове за бесило (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
172946
Коментари
17
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ: "Боец" на подсъдимия Цветан Василев и зелените на осъдената Иванчева събраха едва няколкостотин души в атака срещу прокуратурата - Христо Иванов и Тома Белев най-отпред, Босия зове за бесило (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Тотален провал се оказа поредната атака срещу прокуратурата от страна на подсъдими олигарси и присъдружните им медии и неправителствени организации. Днешната акция, организирана от "Боец", чиито председател Георги Георгиев се хвали сам, че е човек на банкера беглец Цветан Василев, събра едва няколкостотин недоволни от разследването в България. Така опитът за скандална политическа намеса в независимата съдебна власт и избора на нов главен прокурор претърпя грандиозно фиаско, както това стана в четвъртък. 

Тогава политическите партии близки до подсъдимия Иво Прокопиев не успяха да окървяват София, въпреки атаките пред Висшия съдебен съвет срещу полицията и мирни граждани. Част от хората от "Демократична България" и "Да, България" на проваления грантаджия Христо Иванов бяха в предните редици на акцията и днес, видя репортер на ПИК TV. Въпреки това събралите се бяха доста малобройни. 

На първа линия бяха още и протестърите Антоанета Цонева от грантоядната "Протестна мрежа" и бащата на фалшивите новини Арман Бабикян, а Николай Колев-Босия размахваш домати. Той дори зовял за бесило, което потресе доста от случайно минаващите граждани и те призоваха полицията да въдвори ред. Въпреки това центърът на София остана отново блокиран. Десетки трамваи чакат от 18,30 ч. до момента и са блокирали изцяло движението по булевардите "Мария Луиза" и "Витошка". 

Ораторите пък бяха Георги Георгиев от "Боец" и скулпторът Велислав Минеков, който преди дни потресе България с позорната лъжа, че колата му била подпалена. И двамата се деряха на микрофона със зов всички да се съберат по-плътно, за да се види, че са много, но уви това така и не стана, защото повечето хора не бяха част от протеста, а просто преминаваха край Съдебната палата, принудени от спирането на трамваите да ходят пеша.

"Безобразие е подсъдими, осъдени и слугите им, както и куп луди и доказани лъжци да тероризират цяла София и да задръстват центъра за часове. Вижда се, че са малко и нямат никаква подкрепа, напъват се явно, само за да оправдаят грантовете си", коментираха столичани, потресени, че от техния джоб ще се извадят парите, с които да се платят извънредните надници на полицаите, а те бяха колкото самите протестиращи. 

По-късно сред тълпата се появиха и главата на "Зеления октопод" Тома Белев и самият Христо Иванов, явно за да създават масовка след очевидния провал. На място хората коментираха, че заради спирането на трамваите хората са принудени да ходят пеша и всъщност така се създава илюзията, че има по-сериозно присъствие, докато повечето хора просто минават пеша през булеварда.

Не липсваха и част от агресивните лица от предишната акция в четвъртък, която както ПИК съобщи бе незаконна.

Организаторите от "Боец" сами признаха немощта си и се ожалиха, че броят им е подценен и затова щели да преброят с подписи колко хора са присъствали. "Карат всеки, който преминава пред Съдебната палата да се разпише в някаква подписка, уж да се преброели, но това не са протестиращи, а просто минаващи хора", предаде репортер на ПИК TV. 

Подписката първоначално бе обявена на пункт откъм "Св. Неделя", накъдето обаче тръгнали едва десетки протестиращи. 

В крайна сметка немощта им се оказа тотална и след около час от старта в 18,30 ч., изпълнен предимно с музика, пускана от силни колони за създаване на хаос, тълпата грантояди се разотиде, а полицаите побързаха да възстановят движението. 

Мястото на подписката бе преместено пред Министерски съвет, където обаче около 20,10 ч. имаше едва петдесетина души, отзовали се на призива да се преброят и то предимно от професионалните протестиращи, които получават грантове именно, за да протестират и така се издържат. Полицията обаче отцепи района пред Министерски съвет за движение на автомобили, което изнерви допълнително столичани и гостите на града.

Методи Андреев си намери нов политически пристан при психодесните

Петромир Кънев от "Правосъдие за всеки"

Антоанета Цонева от "Протестна мрежа"

Николай Колев-Босия призовал за бесило

Босия носеше и домати пред Съдебната палата

Приближенията на Цветан Василев - Георги Георгиев (вдясно)

Не повече от 200 души блокираха скандално движението в центъра на София

Бащата на фалшивите новини Арман Бабикян

Николай Стайков от "Протестна мрежа"

Главата на "Зеления октопод" Тома Белев се присъедини едва към края на протеста, явно за да създава масовка след очевидния провал

Христо Иванов също се появи към края на протеста

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?