Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СЪДЕБНА САГА: Мистериозен анонимен свидетел пропя срещу Миню Стайков и сина му за лихварство
СЪДЕБНА САГА: Мистериозен анонимен свидетел пропя срещу Миню Стайков и сина му за лихварство
Автор: ПИК
Дата
Дата
50345
Коментари
3
СЪДЕБНА САГА: Мистериозен анонимен свидетел пропя срещу Миню Стайков и сина му за лихварство

Анонимнен свидетел забърка в лихварство Миню Стайков и сина му Стайко. Според мистериозния свидетел, скрит зад номер 430, алкохолният бос и наследникът му давали пари срещу лихва, пише столичен ежедневник. Показанията са тайнствения коз на прокуратурата бяха цитирани преди дни на заседанието в апелативния спецсъд за разглеждане на мярката за неотклонение на Стайко Стайков.

Стайков-младши поиска да му бъде изменен домашният арест, а магистратите от спецсъда го пожалиха и му определиха 30 бона гаранция. Апелативните съдии обаче безмилостно отмениха решението и отсякоха, че наследникът трябва да стои вкъщи под ключ. Те се позоваха именно на думите на анонимника. Той първо дава показания през април, но разследващите се присещат и го разпитват отново на 19 юли. При повторния си разпит свидетелят разказва, че Стайкови са отпускали пари срещу лихва и дори споменава един от възползвалите се - Камен Желев.

Името съвпада с погнат за лихварство бос от Ямбол, но в съдебната зала не стана ясно дали става дума за същия. Защитата скочи срещу показанията на анонимника, тъй като били без факти и конкретика. Не се разбирало и кой евентуално е давал пари - бащата или синът. Пропелият свидетел не пояснява как са връщани парите на Стайкови, но уточнява, че те са били от схемата им с нелегални цигари.

Съдия Венелин Иванов отсече, че няма нужда защитен свидетел да разказва детайлно фактите. Всички анонимници говорели без подробности, за да не разкрият самоличността си. Магистратите се мотивираха с новите разкрития за предоставяни кредити, за да оставят Стайко под домашен арест. Те признават, че липсва конкретика кой от Стайкови може да е давал пари и чия собственост са те, важни били самите действия. Така без да има обвинения за лихварство, синът на алкохолния бос бе пратен окончателно да си стои вкъщи.

Не е изключено след разкритията на номер 430 спрецпрокуратурата да се активизира и да лепне още едно обвинение на семейство Стайкови, коментират запознати. През септември м.г. шефът на винпром "Карнобат" Миню Стайков и други бяха подпукани като организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари. Наследникът Стайко бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол по обвинения за участие в групата на баща си и данъчни престъпления, но през януари се появи. Твърдеше, че е бил отвлечен, за което бе образувано разследване. Заради здравословни проблеми, потвърдени от осморна експертиза, съдът го пусна под домашен арест.

Напиши коментар »
(3)
2
Пендалко обади се на братчеда Ради за офшорките, че аз с него не говоря само пари му превеждам държавни разбира се.
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?