Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
100 лева на калпак за протест срещу Иван Гешев. "Искаме да пролеем кръв, да ударим Борисов..."
100 лева на калпак за протест срещу Иван Гешев. "Искаме да пролеем кръв, да ударим Борисов..."
Дата
Дата
345260
Коментари
0
100 лева на калпак за протест срещу Иван Гешев. "Искаме да пролеем кръв, да ударим Борисов..."

Столичани са пазарени с по 100 лева на човек, за да участват в протеста срещу номинирания за главен прокурор Иван Гешев утре пред Съдебната палата.

В редакцията на ПИК се пазят имената на двама свидетели, които са били оферирани с подобна сума.

"Вербовката" е ставала през мъж, който от години се занимава с платени протести и уреждане на участници за партийни и футболни митинги. 

"Обичайната тарифа е 50 лева на час, но този път са вдигнали мизата двойно. Това е така, защото очакват от нас да се държим провокативно спрямо полицията и да се опитаме да влезем във физическо противодействие. Крайната цел е да се пролее кръв, камерите да снимат и да се каже после, че полицията в България бие демократично протестиращи", разяснява свидетелят на ПИК.

По негови данни истинската мишена не е Иван Гешев, а кабинетът на Бойко Борисов. Протестите против Гешев са просто пореден опит за генерална дистабилизация на държавата и сваляне на законната власт от страна на подсъдимите олигарси Цветан Василев и Иво Прокопиев.

Кръв е трябвало да се пролее още на първия протест против Гешев в четвъртък пред сградата на Висшия съдебен съвет. Тогава обаче полицията е действала професионално и не се е поддала на провокациите.

Припомняме, че около 200 хардлайнери от тъй наречените "разградски бесни" поискаха оставката на Гешев. В сектата изпъкваха видни протестъри като Йоло Денев, Петър Кърджилов, Арман Бабикян, Огнян Стефанов, Евгений Дайнов.

ПИК се сдоби и с информация от службите за сигурност, според която на утрешната сбирка на "Демократична България", подкрепена от Цветан Василев и осъдената Десислава Иванчева, се очакват размирици. В тълпата щели да бъдат инфилтрирани платени провокатори, които да бият и рушат.

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?