Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Горанов с ексклузивен коментар за F-16 - милиардите няма да утежнят бюджета (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Горанов с ексклузивен коментар за F-16 - милиардите няма да утежнят бюджета (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
19784
Коментари
14
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Горанов с ексклузивен коментар за F-16 - милиардите няма да утежнят бюджета (ОБНОВЕНА)

Финансовият министър Владислав Горанов коментира сделката за F-16 и пробива в системата на НАП. Тоя заяви, че тези 2,1 млрд. лева няма да утежнят бюджета.

2 млрд. лв. за F-16 е сериозно фискално усилие, но добрата новина е, че можем да си го позволим, без да нарушаваме законодателството си, нито правилата на ЕС.

"Доколкото говорим за инвестиционен разход, за еднократен по свой характер разход - няма драма. Ако бяхме приели примерно някакво небалансирано и несъобразено с възможностите увеличение на разходите за социални помощи и за персонал, зает в бюджетната сфера, щеше да проблем", каза той.

По думите му 2 млрд. лв. е сериозно фискално усилие, но добрата новина е, че можем да си го позволим, без да нарушаваме законодателството си, нито правилата на ЕС. "Ако говорим правилата на ЕС, ще обърна внимание на това, че разсрочената доставка, т.е. доставката на самолетите е във времето, ще превърне сегашният касов разход, който ще извършим накуп, разход на начислена основа в годините, в които се доставят машините", допълни още Горанов. По думите му дефицитът няма да включва тези платени 2 млрд.

Горанов коментира, че тепърва ще се анализират пропуските в системата на НАП. Този одит ще се направи с целия наличен ресурс, за да се предотвратят бъдещи подобни посегателства.

Електронните форми на услуги ще продължат да съществуват. със сигурност всички трябва да понесем отговорност, каза Горанов по повод на хакерската атака в НАП. Според него обаче поведението на хакерите не трябва да се героизира, а и не маже да се смята за виновно поведение, ако някой остави колата си отключена и му я задигнат, даде пример Горанов в кулуарите на Народното събрание.

 

Вижте изявлението на Горанов във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(14)
1
Когато е за пенсионери,мед.сестри учители и др.тогава и 50милиона са непосилни за бюджета.Но за излишни самолети 2милиарда няма да утежнят бюджета.Логично!!!!
2
пенсионерите ще гладуват, със смс ще събираме пари за болните деца... НО ЗАТОВА ПЪК ЩЕ ИМАМЕ В БЪДЕЩЕ САМОЛЕТЕ ЗА ДА НАПАДАМЕ или да се отбраняваме . КОГО и ОТ КОГО?
3
Българи, мислите ли като гласувате ? Е, вече мислете !... И гласувайте !
4
Щом милиарди не бъркат бюджета, тогава оборудвайте болниците ,заменете старата апаратура която е от 60 години,Стига сте измъчвали болния и страдащ народ
5
ПОЗНАВАМ МЛАДИ И НЕ ТОЛКОВА МЛАДИ КОИТО ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ И ЗДРАВНИ ВНОСКИ,ОБАЧЕ ИМАТ НАХАЛСТВОТО ДА ГОВОРЯТ ЗА НИСКИ ПЕНСИИ И БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ... НА ТАКИВА ХОРА МОГА ДА ИМ ПОКАЖА СРЕДЕН ПРЪСТ...
6
Google плаща $ 92 на всеки час, последната ми проверка беше $ 8400, работещи 10 часа седмично в интернет. Придружителят на най-малкия ми брат предава нормално 18k за известно време и работи около 24 часа седмично. Не мога да приема как просто се опитах. Това е моето основно нещо !!!!! ТУК СЕГА.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
7
НЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ БАЧКАЛ НА ЧАСТНО И ДА СИ РАЗВЯВАЛ БАЙРАКА,ПОСЛЕ ДА ПЛАЧИШ.. КАТО ВНАСЯШ ТИ МИСЛИШ ЗА СЕГАШНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,ПОСЛЕ РАБОТИЩЕТЕ ЩЕ МИСЛЯТ ЗА ТЕБ... ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е СОЛИДАРНА СИСТЕМА ОТ КОЯТО НЕ МОЖЕ САМО ТИ ДА ВЛАЧИШ И ИЗПОЛЗВАШ.... НЕ ГОВОРЯ ЗА БОЛНИ И ИНВАЛИДИ...
8
Подай си ВЕДНАГА оставката бе,и не ни разтягай локуми.
9
На гол гъз чифте пищови,народа го е казал а тиквата не разбира... ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБРАЗУВАНИЕ ПЕНСИИ ЗАПЛАТИ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЕВРОПА не Еропейски съюз...!!!!?Защо бе ТИКВО САМ ПЛАЩАШ АВАНСОВО ...!!!!!!!!!
10
Нещастен и безпомощен масон, никакъв министър не е този некадърник и непрекъснато го доказва. Всичко в държавата се руши и е пълен хаос, непрекъснати скандали, гафове и разкрити корупционни схеми и далавери. Беден и болен народ, умиращи млади и стари, тоя раздава непрекъснато милиарди, тегли заеми и мигащо ни обяснява, че всичкто е наред
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Не изкаме самолети,изкаме добър и нормален живот, не разбрахте ли че народа ви страда и умира омръзнахте ни до болка .
13
Да тегли стотици милиони заеми за да купува облигации на американския дълг от най-бедната и оцеляваща европейска държава си е чиста проба кретенизъм и корупция. Тази плевенска номенклатурна кратуна да си скъса свищовската диплома, а най-добре да я глътне и да ходи при кумеца с луксозния апартамент
14
..................ДРУГАРИ.....ША ПЛАШТАТЕ НО НИКУГА НЕМА А ИМАТЕ Ф 16........РЕШЕНО Е !......................
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?