Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПОД ЛУПА: Дали пробивът в НАП не е политическа провокация... Румяна Коларова с любопитна теория
ПОД ЛУПА: Дали пробивът в НАП не е политическа провокация... Румяна Коларова с любопитна теория
Автор: ПИК
Дата
Дата
47599
Коментари
29
ПОД ЛУПА: Дали пробивът в НАП не е политическа провокация... Румяна Коларова с любопитна теория

Пробивъта в НАП има профил на политическа провокация. Има ясен паралел между хакерската атака и инцидента със загиналите при автобусната катастрофа в Своге по отношение на пробива в сигурността. Това каза за „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова.

По думите й става въпрос за слабост, която е била известна от отдавна и която отива отвъд експертизата. Нарушават се фундаментални принципи и правила, които трябва да се приемат без коментар и са гаранция за функционирането на системата, каза още тя.

„Пробивът на държавността е сравним с този в Своге. Не става дума за живот на хората, но става въпрос за сигурност, която е фундаментална във всяка модерна държава. В случая обаче има субект. Докато там обстоятелствата бяха причината за катастрофата, тук има активен субект, който причинява политическия скандал. Това са сериозни въпроси, на които и правителството и системата, гарантираща сигурност в държавата, трябва да даде бързи отговори“, обясни политологът.

Румяна Коларова уточни, че начинът, по който беше обявен пробивът в НАП има профил на политическа провокация. Крайно време е правителството да завиши стандартите си и контрола, който гарантира прилагането им в областта на сигурността, обобщи политологът.

Напиши коментар »
(29)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Импексовата БСПдирастия и корветите от Да българия са царе на провокациите. Тая алчна комунистическа вихрушка е заслепена и гладна за власт, за да краде!! ........................................................................................................................................... Затова продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басийни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
4
Сайта : ФАКТИ.БГ , всяка вечер рекламира незаконно компанйонки в полето за коментарите под дадена статия . Моля разпространете . Да спрем приходите към МВР и ДАНС .
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Аман от червени теоритици и вечни хрантутници !
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Онзи ден бяга ф 16 вчера 20 годишен невинен днес дръга лъдост.ОСТАВКИ ТРЯБВА
9
Едва ли някой ще е решил да прави нещо срещу Питека. Неси заслужава.
10
И понеже обвинението срещу т.н. хакер издиша, в следващите няколко дни ще бъдат впрегнати всички сили, които чрез изречени недомлъвки,индиректни внушения и манипулации, ще представят случилото се като, както казва по-горе тая, "Своге". т.е. нищо.
11
Абе кога ще го затварят тоя кенеф Пиш, посещаемост никаква, АНаЛизатори Жоро Дебила, Бичето, Гърчевски и от време на време Рудолф. Коментари от 5 дебила герберасти онанисти. Не знам Питека ли е толкова тъп че да плаща за това??????
13
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект."
14
И аз сам,ама тази е дрисла.
15
Според тази изкукуригала клявка излиза, че и катастрофата в Своге е политическа провокация. Боже, комунизмът наистина е жив!
16
„Когато сте дали държавата на мутрите и сте го направили преди 10 години, те ще въведат неминуемо мутренски порядки и ще се разпореждат така не само в собствената ни държава, не само с нас като нейни граждани, но те ще направят това и по света с всичкия срам.“ – Татяна Дончева в предаването „Денят с Веселин Дремджиев.“ (http://clubz.bg/78114-borisov_izvyrshva_prestyplenie_radev_nqma_grybnak)
17
отговор на коментар
Манафите ли ти го хакнаха?
18
ПАРИТЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕТО ИМ ЩЕ ОТИДАТ САЩ ДА СИ ПЛАЩА ДЪЛГАВЕТЕ...…..В ДОГОВОРА АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ КЛАУЗА, ЧЕ ЕДНОСТРАННО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ДОГОВОРА. ТЕ ХИТРИ, А БОЙКО ПАК ПРЕЦАКАН..
19
Не се сещам за случай, в който ш.е.беците да са се издънили и да не са ревнали, че това е политическа провокация. А бе ако си вършиш работата качествено и съвестно кой може да ти спретне такава провокация? Н.аг.леци!!!
20
Сега по ЗОП ще последват поръчки за стотици милиони към правилните хора.
21
Дори Светлин Наков поддържа тезата на защитата на хакерчето. Имало фалшив невидим файл, който бил произведен под Windows пък архива бил на Linux и това било фалшификация. Да ама не - къде, къде по-нормално за такъв експерт е да си зададе въпроса как се селектират невидими файлове, че да се архивират - lock файловете са невидими и под Windows и под Linux, за да е видим трябва да се сменят настройките - типично за хакер, невидимите неща ще му пречат. Най-вероятно е монтирана windows папка и е архивирана под Linux, в момент когато е разглеждан файла DEC73_DETAILS.csv под Windows, много вероятно на виртуалка под windows 10 - типично предпазване на изкушен човек. Никога не си цапа основната машина, но навиците са си навици и компресира и криптира под Linux. Много вероятно е да не познава толкова добре windows, че да архивира под него. Използването на LibreOffice под Windows за CSV файлове, говори също че не се познава Windows Много вероятно е да е игнорирал ~lock файла, въпреки че го вижда, защото по принцип не съдържа друго освен мета информация за заключване на файла, въпреки че служебно генерираното име на машината почти със сто процента си е останало на виртуалката под Windows и еднозначно може да определи машината. Възможно е да е архивирал от конзолата/черния текстов екран - атестат за линукс величие/ и просто да не е забелязал паразитния файл. Както и да е, опитът на Наков да го спаси със странни тези е отчайващ и говори, че има нещо много нередно, много нагоре.
22
ГОСПОЖО/ДРУГАРКО ВНУШЕНИЕТО,ЧЕ 'ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ' В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО Е КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ ЗА ПРОЦЕСИТЕ В НАП- ГЕЙТ,,КЪДЕТО СЕ ПРИКРИВА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА АМАТЬОРСКОТО ОТНОШЕНИЕ ПРИ СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА И ФИРМИ И ВМЕСТО КАТО АНАЛИЗАТОР,ДА ИНИЦИИРАТЕ 'ЖЪЛТИЯ СВЕТОФАР' НАСАЖДАТЕ ХЕЙТЪРСКИ КОМЕНТАРИ.ОТ ЦЯЛАТА БУТАФОРИЯ ИЗВОДА Е ЧЕ ЗА ДА СЕ ЗЛЕПОСТАВИ ЕДНО ЛИЦЕ/ФИРМА ИГРАТА Е БЕЗ ПРАВИЛА И ПОХВАТИТЕ ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЗАД ПРЕДЕЛИТЕ НА СТРАНАТА ! ! ! !
23
Когато показвате абсолютно безхаберие и некадърност ви е виновен или Путин или БСП.
24
При толкова много провокации има логика в предположението.Алчните комунягите пред нищо не се спират ,за да се докоснат до властта.Сега като останаха с един лев субсидия хептен истерясаха.Как ще плащат на медиите и неграмотните тролчета за които крадливата Корди хвърляше маса наши пари,за да плюят от сутрин до вечер правителството!
25
То е ясно, че има политически цели, но е несравним този информационен Чернобил със случая от Своге. А политическата цел е оставка на правителството. А кой има интерес от това - отговорете си сами. Що се отнася до хакерчето - то е хакнато. Заедно с цялата държава. Разчита се, че хората ще са така възмутени, че ще гласуват иначе на предстоящите избори.
26
Проблема според мен /не в конкретния случай/, а глобално за хакерските атаки по света е изначално примитивният и неадекватен език html. За съжаление на негова база са изградени и всички останали езици. Темата е много дълга.
28
Я, че кажем: "НА КАЛПАВА РАКЕТА, КОСМУСЪТ И КРИВ"
29
Тази бабишкера отдавна е на хранилка при Шайкаджиите и това го знаем всички. Колко ли са и платили за да и публикуват безумствата? И къде, в този осмърдян отдавна сайт-клоака!! Всеки влизал тук по-често е чел такива измислици, че най-честата реакция е една майна и присмех за тази псевдожурналистика!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?