Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност 5-има от фонд „Земеделие“. Вижте конфискувания от гаража на Миньо Стайков мерцедес (СНИМКИ)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност 5-има от фонд „Земеделие“. Вижте конфискувания от гаража на Миньо Стайков мерцедес (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
31953
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност 5-има от фонд „Земеделие“. Вижте конфискувания от гаража на Миньо Стайков мерцедес (СНИМКИ)

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“. Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление (по чл.282, ал.1 от НК) - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица. Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена.

На петимата привлечени служители са наложени забрани за напускане на страната. По време на действията по разследването срещу тях 16.07.2019 г. са събрани писмени доказателства за това, че едно от обвинените длъжностни лица от фонда е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т.ч. на дружества, предлагащи бързи кретити.

От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран Мерцедес, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови.

Още по темата
САМО В ПИК: Шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов с първи думи след акцията на спецпрокуратурата - арестуван ли е синът му, който е шеф във фонд "Земеделие"
Часовник
13:20
Кой е арестуваният зам.-шеф на фонд "Земеделие" е въпросът, който зам.-главният прокурор Иван Гешев остави без отговор, докато разкриваше подробности за акцията в институцията. Както ПИК съобщи, за...
Напиши коментар »
(5)
1
МНОГО ОЩЕ ИМА ДА ВИ КРАДЕМ, МИЛИ БЪЛГАРИ! ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ БОЙКО БОРИСОВ!
2
Въпросното лице е известно в София като Марио Чорапа. На софийските дилъри ще им паднат сега оборотите.
3
Ще си платят бандитите и ще ги пуснат до 24 часа. Позната история. Друго?
4
КАКВИ КРАТУНИ И ДЕБИЛИ БАЩА И СИН
5
Било е ужасна гепачка в този фонд, всеки крал колкото могъл!!! УжасТ!!! Бащата изнудвал с досиетата, синът крал та се съдрал. Кой ги е поставил на тези места, кой? Няма назначение без Батко Буби да си е дал съгласието. Тази корупция която вилнее из вилаета Му да не се появила от Луната? Батко я наложи с годините, крадеш, носиш му колкото каже, живееш спокойно. И тези двамата добре са се възползвали, както и още стотици други. Ако не успеят да излъжат Брюксел, ще ни изпържат с над 7 милиарда евро! Крушктс си има и опашка. Всичко краде, носи нагоре на Божеството, те виновно а той чист като Момина сълза. Нема такава държава с такъв честен премиер!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?