Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СКАНДАЛНА СДЕЛКА: Корнелия Нинова лапнала 3 млн. лв. срещу 70 000 долара! (ДОКУМЕНТИ)
СКАНДАЛНА СДЕЛКА: Корнелия Нинова лапнала 3 млн. лв. срещу 70 000 долара! (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
48722
Коментари
30
СКАНДАЛНА СДЕЛКА: Корнелия Нинова лапнала 3 млн. лв. срещу 70 000 долара! (ДОКУМЕНТИ)

Председателят на БСП Корнелия Нинова е придобила дружество с активи от близо 3 милиона лева срещу скромната сума от 70 000$. Сделката е част от приватизационната сага на държавното предприятие „Техноимпекс“, на което самата Нинова е била изпълнителен директор преди приватизацията.

Приватизацията на „Техноимпекс“ ЕАД се осъществява на 13 януари 1999 г., пише тв "Европа". Като продавач е посочен министърът на търговията и туризма Валентин Василев, а от друга настоящият лидер на БСП и тогавашен 28-годишен начинаещ предприемач Корнелия Нинова. Платената цена е 70 000$. В приватизационния договор посочената пълна цена е 700 000$, но е посочено, че 90% от сумата може да се плати чрез компенсаторни записи.

Какво успява да придобие Нинова срещу тези 70 000$? В предишни разследвания на телевизия Европа ви разкрихме как срещу тази сума настоящият председател на БСП е влязла във владение на два етажа от сграда с обща 1915 кв. м. в идеалния център на София, както и луксозна сграда в столицата на Зимбабве Хараре.

Оказва се, че общата стойност на активите на „Техноимпекс“ ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева. Това сочи служебен доклад за състоянието на дружеството през 1998 г. на счетоводителят Николинка Приходанска. Според него през 1998 г. активите на дружеството възлизат на точно 2 милиарда 926 милиона и 106 лв. Сумата е отчетена преди деноминацията на българския лев в средата на 1999 г., тоест в днешни пари активите на „Техноимпекс“ ЕАД възлизат на 2 926 106 лв.

Нещо повече – към 31 декември 1998 г. паричните средства на „Техноимпекс“ ЕАД възлизат на 1 826 734 лв. От тази внушителна сума по българските сметки на дружеството са налични 669 525 лв. За справка в деня на приватизацията на „Техноимпекс“ ЕАД цената на един щатски долар у нас е била 1665 лв. или 1 лев и 65 стотинки след деноминацията. Тоест срещу своите 70 000$ Корнелия Нинова е платила 116 550 лв., докато само в българските сметки на „Техноимпекс“ са били налични близо 700 000 лв.

Други 812 000 лв. от парите на дружеството са били в сметки в Либия, 170 000 лв. в такива в Мароко, както и още близо 175 000 лв. по сметки в Тунис, Ангола, Сирия и Зимбабве. Причината за наличието на този финансов ресурс в тези държави е, че „Техноимпекс“ ЕАД се занимава с предоставяне на специалисти в различни области, както и приемане на чужди граждани на обучение в Народна република България. Всъщност дружеството се е занимавало с пращане на работа на инженери и други специалисти в държави като Мароко, Тунис, Сирия, Ангола и Зимбабве.

За доброто финансово състояние на „Техноимпекс“ ЕАД непосредствено преди приватизацията на дружеството свидетелства и доклад до заместник-министърът на търговията и туризма Христо Михайловски, писан от изпълнителния директор на дружеството Корнелия Нинова, по това време Петрова. В него Нинова посочва, че за първото полугодие на 1998 г. тя е успяла да събере стари вземания в размер на близо 335 000 лв. от рискови държави и компании. Вероятна причина за тази активност от страна на Нинова е именно предстоящата приватизация на дружеството, в която тя играе главна роля.

Данните показват, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е успяла да придобие дружество с финансова наличност от над 1.8 млн. лв. и общи активи близо 3 млн. лв. срещу сумата от 70 000$. Самата Нинова дава противоречива информация относно сделката за „Техноимпекс“. Запитана в телевизионно предаване откъде е имала 70 000$ на през 1999 г., когато е на 28 години, тя отговаря “Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя “Техноимпекс“!”, макар документите да сочат друго.

Напиши коментар »
(30)
1
ще лапне другите като са Некъдърни ................
2
НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ОТТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА....*************************************************
3
По-важно е, че на 26 май Герб ще лапне бубата.
4
Когато фактите говорят и боговете мълчат, но понеже нашите цоциалисти са над боговете, човек не може им затвори мръсните устенца
5
А ве мутри СИКаджийски от ПИК манете тия шменти-капели ми кажете кво станА с кръстовището с форма на ташак у ВАРНА.....дето струва 115 милиона и дето тъпата мутра го беше консултирАл по СНИМКИ.....кръстовището ПРОПАДНА от лек дъждец и са се баталясали тротоари има и паднали стълбове......затва на 26 гласувайте ПРОТИВ Големата и Малката ШАЙКА......долу ГЕРБ и ПАТРЕОТАРИТЕ-СВОБОДА ЗА НАРОДА БЪЛГАРСКИ
6
Н ..леко да го лапне.Тъпанари
7
Току що ме навихте да гласувам за БСП
8
През 1965 израелския шпионин Ели Коен- 20 години внедрен,журналист със собствено шоу,достигнал 2 място в президентската кампания в Сирия е разкрит и публично обесен в Дамаск. България ще е 2 държава в света която ще се прочуе със случая ,,Леночка Йо,, след Сирия- 20 години закоравяла руска шпионка,разведчица и подполщица ,саботьорка и вредителка срещу България влиза в Европарламента под носа на еврослужбите с протекциите на криминална приватизаторка и нейна менторка в престъпленията Корнела Нинова!
9
Може ли да лапне моя манометър! Да се задави дано.............................................
10
ДРУГАРКАТА НИНОВА ПАК ПОМОГНА НА ГЕРБ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ - ХВАЛА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА /И ВСЕ ТАКА ТЪПА/ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА РЪКОВОДИ БСП!
11
Жан Виденов беше единствения що-годе свестен и разумен политик от червената партия. Затова и другарите му спретнха подобаващо и по ленински преврат и изритване от голямата политика и на негово място възкачиха основния приватизатор и унищожител на България - другаря Иван Костов и сивия му кардинал - другаря Муравей Радев. Резултатите са на лице. Видната им ученичка и последователка – дугарката Нинова прилапала Техноимпекс в едно с алчната Йончева и клепоухия Каун всячески отклоняват вниманието, бавят правосъдието, мъчат се да замитат следите от разбойническата приватизация и още по- успешно затриват и последните остатъци от комунистическите наивници и пенсионирани баламурници !!! Даже на руснаците още през 1993 г. им писна от наглите и крадливи комунисти , биха им шута като със закон забраниха тяхната КПСС и рахатясаха.Само ние и диваците в Северна Корея продължаваме да ги търпим и дундуркаме..... Докога ???
12
Няма да гласуваме за ТИКВИ, ПИПОНИ и ЛОЕНИ ТОПКИ.
13
А двете каки бяха много възмутени от апартаментгейт - ами тя Нинова този гейт го започнала още през 1999г и продължила до 2006 г и то в по голяма ножица - 70 000 долара срещу имоти за 3000000 а Цецо какво - прецакан - купил последен етаж - имал бил асансьор - струва 20-30 000 лв един асансьор - колкото тоалетните в техноимпекс.Ако някой си мисли че докато е извън политиката може да се накраде и после да ми излиза да ми чете морал - плюя им в гьонсуратите.Това са престъпници.А говори се че в Драгалевци има една къща - 560 кв.застроена площ и двор 2 дка бил на Йончева ама записан на друго лице и в нея живее близък на Йончева - какво ще отговори - така ли е?
14
ХОРА , ААА , СЛЕД ЧЕРВЕНОГЪЗИТЕ КОМУНИСТИ ОТ Б С П / Б К П ---- ДОРИ ТРЕВА НЕ НИКНЕ ! КОМУНИСТИ УПРАВЛЯВАТ В ---- ВЕНЕЦУЕЛА , КУБА , И РУСИЯ / МОДИФИЦИРАНО / -- РЕЗУЛТАТЪТ Е ЧЕ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО , СМАЧКАН НАРОД , БЕДНОСТ И НИЩЕТА !!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Ако се изтапани в Брюксел и от най високата трибуна повтори как двете баби са се сбили за една помпа и той е набил братчеда след това....)))))))))
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
NEDELKO PODPISA NA NINOVA MAI E3 EDIN I SA6T S TOZI NA G,,, JA K PETROVA
19
ДАЛИ не е перачка ама ма=зна ПЕРАЧКА на пари чрез кухи фирми ...аааа....ДЮШЕКА на импекса ..не е ли натъПКАН с мангизи от фиктивни ДДС чрез куха червена празна КРАТУНА ..- ВЪЗДУХ... ЧРЕЗ фалшиви фактури и данък печалба чрез същите тези несъществуващи фирми в чужди държави ..Кори ти си за ЗАТВОР ма..парите са даже с удръжка по данък печалба ..и са изпрани ..а те не съществуват ..ЙО и тя е правила същите номера
20
КОМУНИСТИТЕ РАЗЦЕПИХА ДЪРЖАВАТА КОМУНИСТИ ДА СЕ КАРАТ КОЙ Е ПО НАЙ. 30 ГОДИНИ МЕНТЕ ДЕМОКРАЦИЯ ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ КАСКЕТИ . ХОРА ВДИГНЕТЕ СЕ И НАСТОЯВАЙТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ХИМНА ШУМИ МАРИЦА . БАЙ ИЛИЯ МИНЕВ ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО ВИ КАЗВАШЕ ПАЗЕТЕ СЕ ОТ СКРИТИТЕ БОЛШЕВИКИ ТЕ СА НАЙ ОПАСНИ.
21
на баба ви дъртата пунда лапнала! Неденоминирани 70 милиона лапнала! Днешните крадци лапнаха 500 милиарда евро, ама какво от това, нали! Изтърка се тази плоча с Техноимпекс. Иначе мутрагеньо днес пак е на държавна кола с държавен бензин пиар да си прави. Връзчица ще прокарва от Гърция! Ама като няма риба и ракът и риба. Изтървахме си потока сега на връзчица за газ от Гърция ще се радваме. Докъде стигнахме, Боже мой! И да знаете - нарочно не разбиват облаците, нарочно оставят градушките да унищожат нашата продукция, за да ядем чуждите вносни боклуци. Едно време Тато щеше да ги избие, ако не разбиваха облаците. Ей това е вашият идиот - превил кръст пред кого ли не, унищожи България!
22
21: Ама много си прост - ти знаеш ли какво е 500 милиарда евро?Кога си имал поток че си го изпуснал?Толкова нискочели хора в таз държава - после се чудят що са безработни.
23
ГЕРБ лапат по 11 милиарда евро на година да живее БКП
24
BALGARI OPOMNETE SE VIJTE DRUGITE BALKANSKI STRANI VIE PO DALEKO OT NOSA NEVIJDATE ZATOVA 6TE STRADATE ZA6TOTO STE PO6LU6NI SLUGI
25
отговор на коментар
Я се погледни в огледалото и измери два пръста има ли челото ти! Като висиш само тук няма как да знаеш тези данни. Чети, е, тъпънар! Чети колко милиарда евро са лапнати по европейски програми. Ама чети западни вестници, не този парцал!
26
27
ДЕБИЛ ЧЕРВЕН - НЕ ОБИЖДАЙ СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ.
28
Ха, ха, ха,бузестото,бургаско "мъжкарче" пак "лапна"поредното мухлясала и отдавна вмиририсана съчинена миризливка на трудовачето от Раднево, гьонсуратското "ШАЙКА"-джийче!Ама много му се услаждат на сайбийчето на кенефа тези "специалитети",изфабрикувани от фекалната яма на платенопоръчковото, наведено сайтове -кенефче ПИК и колкото е по-обрасла от старост и по-воняща, толкова с по-голям ищах я консумира!
29
Автора на този пасквил и източника му Тони - Шайката, да лапнат клитора на Нинова!
30
Парите от Техноимпекс отдавна са изядени и може в момента наистина да нямат пари, ама като се сетим, че синът й е колега на Барозу в една голяма банка, не вярвам чак толкова да са го закъсали.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?