Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩ ДЕБАТ! Сергей Станишев и Андрей Ковачев в лют спор за Европа! Президентът на ПЕС се закани: Монополът на ЕНП ще бъде прекършен
ГОРЕЩ ДЕБАТ! Сергей Станишев и Андрей Ковачев в лют спор за Европа! Президентът на ПЕС се закани: Монополът на ЕНП ще бъде прекършен
Автор: ПИК
Дата
Дата
26061
Коментари
27
ГОРЕЩ ДЕБАТ! Сергей Станишев и Андрей Ковачев в лют спор за Европа! Президентът на ПЕС се закани: Монополът на ЕНП ще бъде прекършен

След изборите ЕНП ще има най-много представители в ЕП. Няма как да има ляв завой. Ние предлагаме най-реалната промяна в Европа. Категоричен съм, че няма как ПЕС да имат повече депутати от ЕНП. Това каза в предизборен дебат по Би Ти Ви кандидатът на ГЕРБ за евродепутат Андрей Ковачев. Негов опонент беше президентът на ПЕС Сергей Станишев.

"Много е забавно, когато ЕНП правляват ЕК от 25 години, говорят за промяна. Категорично, за пореден път, Тимерманс спечели разбирането и симпатиите на публиката. Европа се нуждае от социална промяна. Монополът на ЕНП върху управлението на ЕП ще бъде прекършен!", опонира му бившият премиер.

"Няма да има националистическо цунами, то няма да се състои. Ние се стремим към ново прогресивно лявоцентристко мнозинство със зелени, комунисти и центристи", прогнозира Станишев.

"Трябва да има ред в бюджета, но това нанесе огромни щети в доверието на ЕС. Той се превърна в наказателен съюз и оттам дойде ръстът на националистите", критикува той т.нар. политика на намаляване на бюджета. "Делът на работещите бедни в България по времето на управлението на ГЕРБ е нарастнал до 10%, а 42% живеят трудно, а 20% под прага на бедността", прехвърли топката на домашна сцена Сергей Станишев.

"Проблемът на социализма е когато свършат чуждите пари. Класика в жанра е социалистите да преразпределят нещо, което го няма. В листата на БСП има хора, които знаят как се прави един долар да струва 3000 лв.", атакува Андрей Ковачев.

"Корупцията не е български феномен. Навсякъде тя е бич за обществото. Даже и при съмнение при нас се подава оставка. Много се надяваме и нашите опоненти да работят както нас. Тук е важна и ролята на медиите и те да изнасят тези факти. Ние бяхме в основата на подкрепящите да има европейска прокуратура. където има нередности трябва да се разследва", коментира Ковачев.

"Корупция има във всички страни. В България тя се е окопала. Европейските средства са израз на солидарност към новите страни-членки. Ние 12 години сме членове, над 2 млрд. лв. са излети, но хората не го усещат, защото парите изтичат в нечии джобове", отговори Станишев. "Скандалите с къщите за гости стигнаха и до ЕК", напомни той.

"Хората виждат, че това, което се решава в ЕП, засяга техния живот. Трябва да се научим да отстояваме нашия интерес със системнва работа, а не с кавалерийски набези. Да сме най-бедната страна в Европа всички имаме някаква вина", отчете бившият премиер.

"В България съществува минималната работна заплата. Дебатът е дали да има база да се изчислява минимална заплата на база на средната заплата в ЕС. Фалшива новина е, че минималната заплата в Люксембург ще е същата като в България", каза Ковачев по темата за минималната работна заплата в ЕС.

"Аз, както всеки един от тази листа, правим всичко възможно да спечелим тези избори. Аз не съм шизофреничен. Моето отсъствие от листата на БСП щеше да донесе много съмнения. Като български депутат в ЕП ще действам в линията на българската партия. Конституционният съд се произнесе за Истанбулската конвенция, този въпрос е затворен", отсече президентът на ПЕС.

"Ситуацията ви е трудна и не ви завиждам", ожали го Андрей Ковачев. "Моля ви, не ми завиждайте", отговори му Станишев.

Още по темата
Андрей Ковачев: И аз искам по-високи доходи в България, но да не забравяме откъде тръгнахме през 1996 г., когато 1 долар струваше 3000 лв.
Часовник
19:05
Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС д-р Андрей Ковачев се срещна с граждани в Кюстендил. На информационна шатра, разположена на площад "Велбъжд", Ковачев разговаря с жители на града,...
Напиши коментар »
(27)
1
Хайде целунете се де! Вече на всички е ясно, че ЕНП ще управлява с ПЕС
2
Абе соц.мършо иска ти се лява Европа с меки леви китки ама ще стане на куково лято!
3
Много се дразня, когато почнат да ни припомнят лошото минало. Ние го преживяхме и минахме на друг етап . Сега има валутен борд, дори сме член на ЕС, Премиерът твърди, че опасност от финансов срив няма и всичко е стабилно. И все пак не знам на кого може да се вярва, май всички лъжат и са загрижени само за себе си.
4
По точно е ясно само на такива примати като теб , горчивото го видяха всички на орлов мост между гея и бея !
5
в Русия жабите още не са се размразили , а шпионажа на ЙО - СТАНИШКУ пари направо ..и искат да разтурят Европа ...., а Маскве да стане нов щаб и ПУНКТ срещу НАТО ..Китай настъпва от Изток и правят пътя на коприната обаче по руски ..Турция и Русия и Китай в нов противоракетен щит и почва турска инвазия чак до скандинавия ..Европа става населена с бежанци , а Русия ги пази от УЖ врагове ..тва ни чака ..ако СОЦИАЛИСТИТЕ в Европа вземат връх..нова СТУДЕНА ВОЙНА ..черно море ще заври БУКВАЛНО ..
6
И двамата са вредни за БГ! И двамата гласуват в ЕП за Истанбулската конвенция и Мигрантския пакт,против решението на НС,против Православието,против интересите на народа и собствените си партии,които са ги изпратили там.Джамбазки е същия соросистки елемент.
7
Андрей Ковачев изобщо не е запознат с реалната ситуация по много въпроси. Един от тях е, че вместо 10% както той каза на болшинството държавни служители беше даден 5% увеличение на заплатата при официално изнесена инфлация за м.г. близо 4%, т.е.. никакво увеличение За съжаление голяма част от отчетените успехи не са факт, а заблуда на обществото
8
Да, особено с българските цоциалисти !
9
Бягство от действителността за повечето евродепутати с огромни заплати и привилегии. Защо не си гласуват една средноевропейстка заплата плюс пътни и да им построят служебни двустайни жилища, които да напускат след мандата и да ги освобождават за следващите си колеги. Сега им е широко около врата и затова са послушни.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Непрестанното оправдаване с миналото е ясен знак за некадърност и провал на управляващите. Само да не забравяме, че стандартът на българите непрекъснато намалява и от предпоследни станахме последни по бедност, най-кратък живот в Европа и най-бързо изчезващата нация
12
ЕНП ще управлява с ПЕС. Либерастите се обединяват срещу политиците, които защитават семейството, родината и старите европейски ценности.
13
Все меки.....
14
Ляв жалък гей е Сергей. Милионер да говори за социализъм е цинизъм .Без един трудов ден.е още по голяма наглост. По време на управлението на БСП България с ставала по зле. Винаги . И това е истината. Аз не искам БСП. в България.
15
СТАНИШКО---КОГА СИ ПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИ ? ГОВОРИШ МАЛКО ПО ИНФОРМИРАНО И КРАСИВО ОТ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВ,НО И ТИ ИМАШ ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРОПУСКИ... АЗ АКО СЪМ СОЦИАЛНО СЛАБ,НО СЪМ ЗДРАВ И МЪРЗЕЛИВ ПРИ ТЕБ ЛИ ДА ДОЙДА ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 1000лв.???
16
Питам импексовата Курабия, Румен Пъпкъта и СС Момата, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Питам импексовата Курабия, паразита Везира Енчев има ли един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанела начело в БСПдирадската си партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допря до тоя Мерзавец, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносничели дори за любовниците на жените си!!
17
След последните разкрития, за секс аферите на бившата кучката на СС Момата, ще излезе, че ватмана е имал много повече баджанаци, от Румен Пъпката. Без да броим цялата глутница от сомалийски пирати, които са плющи дъртата му крадлива кучка групово!!!
18
серГЕЙчо, като как така допусна бившата ти другарка в живота да ти еПе майката?!?!
19
Станишев беше притеснен - нямаше ги ехидната му усмивка и надменност.
20
Боли го г.зо Станишев!
21
Нормално е да е притеснен. Дори и той с плиткоумния си мозък взе да осъзнава,че ще гледа заседанията на Европарламента само по телевизията
22
БЕШЕ ПРИТЕСНЕН ЗАЩОТО Е ГЛЕДАЛ ПРОВАЛА НА ЙОНИТО. А ТОЙ СЕ ДРАСКА ЗА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК С НАЙ-ПРЕСТИЖНА ДЛЪЖНОСТ...
23
Най хубавото което за тези години е направил ГЕЯ е плоския данък. Всичко друго е тотален провал. Не искайте чудеса след разрухата оставена след управление на БСП.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Добрата новина е, че сега Google плаща между 180 и 260 евро на час, за да работи онлайн от дома си. Получих € 31248 на последната ми заплата на месеца за 4 часа работа на ден и исках да споделя това с вас, защото е търся нови хора, които да се присъединят към екипа ви сега и аз препоръчвам на всички да кандидатстват ... Просто като следвате инструкциите в тази връзка ............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
26
социализъмЪт, другаре и другарки, е едно недо носче, а честито и на западните юропейци, нека и те до посърб ат тая попа ра
27
Основните политики на БСП нямат нищо общо с тези на ПЕС...Докога водещите няма да задават въпроси за миграционната политика, пакета "Мобилност", санкциите срещу Русия, върховенството на закона и т.н. Как да разберат хората за кои и за какво да гласуват!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?