Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас
Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас
Автор: ПИК
Дата
Дата
8105
Коментари
6
Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас

Тези процеси, които протичат в България – използването на изпълнителната власт от най-големите фирми, от картелите, за да ударят и ликвидират дребните търговци и бизнесмени, го има и в Европа. Свръхрегулацията и лобизма са проблеми, които сякаш никой не хваща. А това трябва да се промени. Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа )” – Валери Симеонов пред БНТ.

По думите му в Брюксел има над 4000 лобистки офиса. Срещу 751 евродепутати. „Разбирате ли каква е пропорцията и какъв е огромният риск за Европа?”, реагира Валери Симеонов. На въпрос на водещата какво би направил в тази ситуация той отговори: „ Ще се изправя срещу лобитата така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас”. Валери Симеонов припомни, че е внесъл промени в Закона за хазарта, този закон е бил съгласуван в Европейската комисия, върнат е нотифициран и сега предстои да се гледа в българското Народно събрание. „Постигнах съгласие от ГЕРБ и БСП – от Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, че ще подкрепят този закон. Сега ще ги видя като влезе в зала”, каза още лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов беше категоричен, че борбата за интересите на българския бизнес, икономика и държава трябва да се води на всички терени – и в Европейския парламент, и у нас. „Аз и моите колеги от НФСБ сме хора на действието – каквото правим тук, ще го правим и в Брюксел”, подчерта той и припомни как единствено депутатите на НФСБ са се противопоставили на драконовския закон за ликвидирането на дребните търговци на горива и бензиностанции, диктуван от големите вериги.

„Нека хората да видят кой какво е свършил и тогава да отидат да гласуват. А не да гледат кой какво обещава”, заяви Валери Симеонов.

Коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на изборите за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

Напиши коментар »
(6)
1
Тъпанар
2
до 1,тъпар си ти!! кажи ти какво си направил
3
Няма друг такъв държавник в момента
4
Ангелкова какво направи?! А с ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА КАК СЕ СПРАВИ?! И ДАЛИ ИЗОБЩО НЕЩО НАПРАВИ!? A? тЪПАНАР?!
5
Като се изправи, какъв е резултатът - никакъв
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?