Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов и Тома Биков четат любими книги в книжарница "Милениум" в Нощта на литературата - вижте посланията им в книги (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов и Тома Биков четат любими книги в книжарница "Милениум" в Нощта на литературата - вижте посланията им в книги (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
41337
Коментари
9
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов и Тома Биков четат любими книги в книжарница "Милениум" в Нощта на литературата - вижте посланията им в книги (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Най-модната столична книжарница „Милениум” става една от нощните четящи точки на София в Нощта на литературата и отваря врати и късно вечерта за всички ценители на качествените книги.

В акцията се включват политици от различни партии, които ще прочетат части от любимите си книги на най-патриотичното издателство "Милениум". В бутиковия книжен магазин на ул. „Цар Иван Шишман“ № 18, зад опашката на Коня, уникалният хепънинг е с отворени врати за всички, както и се излъчва ексклузивно на живо по ПИК TV. 

В „Малката книжарница на големите книги” в Нощта на литературата може да откриете най-горещите заглавия в каталога на издателството - автобиографията на знаменития актьор Павел Поппандов "Значи съм живял", "Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги", "Азбука на имената в България" и "Пентамерон, или приказка на приказките" от Джамбатиста Базиле, както и много други заглавия, превърнали се в бестселъри на родния пазар.

"101 мита от българската история взех. Виждам в нея интересни разсъждения. Бих желал да направя консултация със собственика на книжарницата г-н Недялков. За първи път се включвам в такава инициатива.

В тази книжарница виждам интересни заглавия. Навремето, по социализма, такива заглавия щяха да са в антикварната книжарница. Павел Поппандов е изключителен човек, оставил ярка диря в киното", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той призна, че обича да чете история и книги на историческа тематика. Симеонов сподели още, че не би чел от новите книги и даде за пример "Хари Потър". Националистът отчете, че книгата освен интересна, трябва да те научи и на нещо.

"Стига да има време, чета всичко. Напоследък интересни са ми книгите за социалните утопии и има ли смисъл човешкият живот", сподели пред камерата на ПИК TV инж. Данчо Хаджиев, който е директор на ТВ СКАТ.

Той се възхити от богатия набор на книги на различни тематики, които са по лавиците на книжарница "Милениум". "Който е имал удоволствието да си губи времето с четене на книги като нас, който е бил подвластен на тази страстна болест, той никога няма да се откаже да чете на хартия", отчете още Хаджиев.

Скъпи гости в книжарницата са и деца, които с интерес ще чуят това, което поканените да се включат в четеното, ще прочетат в Нощта на литературата.

"Спор няма, че Европа има нужда от сериозна промяна. Тази масова вълна на миграция, която се допусна от Меркел, определено не е полезна за Европа. Животът на Европа оттук нататък ще бъде много интересен. Младите хора трябва да гласуват. Няма възраст, която да е имунизирана срещу политиката. Синтезираната мъдрост е в историята. Генезисът на всичко е в историята", отговори Симеонов на няколко въпроса на главния редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова, свързани с предстоящите избори на 26 май.

"Има интерес това поколение към четенето", сподели своите впечатления тя. И даде за пример Нощта на литературата, която се провежда не само в София, Пловдив, Варна и другите големи градове на България.

"Четете. Има достатъчно сериозни хора, които ви го препоръчват. Не съм само аз. Това са хората от агенция ПИК", отправи своето пожелание към читателите Валери Симеонов.

"Мисля, че съм чувал, че има такова нещо, но не съм бил и канен, благодаря, че ме поканихте. Протегнах ръка към една моя книга, която издадохме преди пет години. Това са истории за хора, които не са известни, но е трябвало да бъдат такива. Чете се леко и е интересна", каза друг специален гост в книжарница "Милениум" депутатът Тома Биков. 

Той прочете историята на Венета Ботева, чиято история е една от тези, включени в книгата му.

"Това, което се случва сега, резултатите и плодовете от него, младите хора ще берат, когато станат стари хора. Поколението милениум още не се е включило в тези процеси. В един момент се оказва, че на него се разчита. Добре е колкото по-рано се включат. Можем да очакваме Европа на предизвикателствата. Европа много се променя, но остава същата. Това е най-хубавото и най-добро място за живеене в света. Това не е даденост, то е извоювано с много усилия и жертви", отговори той на въпрос на главният редактор на ПИК каква Европа очаква след европейските избори на 26 май.

"Много по-полезно е да се чете на хартия. Чувал съм, че е превенция срещу болестта на Алцхаймер", сподели още гостът ни.

Вижте участието на лидера на НФСБ Валери Симеонов в нощта на литературата във видеото на ПИК TV на живо:

Вижте участието на депутата от ГЕРБ и автор на "Милениум" Тома Биков в нощта на литературата във видеото на ПИК TV на живо:

Още по темата
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (20-26 април)
Часовник
15:10
Литературната сензация „Пентамерон, или Приказка на приказките” безапелационно оглави класацията на най-продаваните книги на издателство „Милевиум” през изминалата седмица....
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?