Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валери Симеонов с важно предупреждение за готвени промени от Франция и Германия за данъците
Валери Симеонов с важно предупреждение за готвени промени от Франция и Германия за данъците
Автор: ПИК
Дата
Дата
20177
Коментари
7
Валери Симеонов с важно предупреждение за готвени промени от Франция и Германия за данъците

Франция и Германия подготвят предложение за въвеждане на минимален размер на преките данъци – това са ДОД, данък „печалба”, данък „дивидент”. В България те са 10 % ДOД, 10 % - данък „печалба” и 5 % данък „дивидент”. В България те са 20 % ДДС, 10 % - данък „печалба” и 5 % данък „дивидент”. Предложението на Германия и Франция е минималният размер на тези преки данъци да стане някъде около 15 %. Което автоматично удря България, българския данъкоплатец и възможностите на българския бизнес да бъде конкурентноспособен”. Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

„Но за това никой не говори. Пак ли ще се повтори историята с пакета „Мобилност”, който се въртя 4 години в европейските институции, Истанбулската конвенция, която се въртя 8 години, а нашите депутати тръгнаха да скачат когато нещата вече бяха решени и предстоеше приемането в зала? Това не е сериозно”, реагира Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че българският евродепутат трябва да следи за решенията и процесите, които касаят България още от самото им входиране, от създаването на работни групи, от разглеждането им в комисии. „Европейският представител има едни права, които някак остават в сянка в тази кампания – правото да контролира, правото на информираност. Всеки български представител има правото да задава въпроси на чист български език – официален европейски, и да получава отговори на чист български език, да настоява за решаване на проблемите, такива, каквито ги е поставил”, подчерта лидерът на НФСБ.

Той даде още един пример, засягащ сериозно интересите на България, за който не се говори, тъй като се предъвкват единствено четирите теми за Истанбулската конвенция, пакета „Мобилност”, пакта за миграция и двойните стандарти. „От лятото на 2014 г. в Европейската комисия престоява въпроса за това дали американските централи ТЕЦ „Марица – Изток” 1 и 3 са обект на незаконно получаване на държавна помощ от България в резултат на едни заробващи договори, сключени по времето на Иван Костов”, каза Валери Симеонов. По думите му Европейската комисия е можела да отговори отдавна – тя дава отговор в рамките от 6 до 10 месеца обикновено. „Но го няма българският депутат, няма го българският натиск, за да даде ЕК отговор. А отговорът може да бъде само един – тези централи продават и ток, който не произвеждат. Това си е чиста държавна помощ и противоречи на основните принципи на търговските взаимоотношения. Това трябва да бъде прекратено”, заключи Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че България трябва да търси съмишленици сред останалите държави, особено източноевропейските, които са поставени пред същите условия на натиск от свръхрегулация на големите западни държави. „Защото това, което казах за опитите на Франция и Германия да прокарат решението за преките данъци, е ясно разделение на Европа на Западна и Източна, и неприкрит опит за налагане на интересите на големи държави”, каза лидерът на НФСБ.

„Затова подчертавам - подходът на българските представители трябва да е различен – постоянен, упорит, настойчив. Затова и ние настояваме в Европейския парламент да влязат представители на НФСБ и Средна Европейска класа, тъй като хората, които ние предлагаме са точно такива – хора, доказали се с действия. Така, както аз мога да кажа, че за тези две години зад мен, най-малкото, има една изградена ограда по границата с Турция, има спрян мигрантски поток”, каза Валери Симеонов. Той посочи още изграждането на мостове към българските общности зад граница, забравени през последните 30 години, отварянето на трудовия пазар за наши сънародници от Украйна – миналата година 8 хиляди души се включиха и така беше спасен туристическия сезон. „Постигането на дисциплина в курортния бранш – благодарение на тези акции „Тишина”, на които някои се подиграваха в бюджета на държавата влязоха няколкостотин милиона лева”, подчерта още Валери Симеонов. Той добави, че има самочувствието на един от хората, благодарение на когото в българския Парламент не е влязла втора турска партия – ДОСТ.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Седна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

Напиши коментар »
(7)
1
Недей така бе Винкел!С тези хора сте в коалиция!Заедно разграбвате България!Не си в опозиция ,за да говориш така!Осъзнай се!До вчера беше и вицепремиер!Не се прави на толкова улав,че няма кой да ти повярва!
2
Да се внушава : " Германците и французите искат да уморат бедного многострадалного българского народ "!! Вкарайте повечко драматизъм тролчета изроди мои, за да поразявате по успешно !!
3
Да се внушава : " Германците и французите искат да уморат бедного многострадалного българского народ "!! Вкарайте повечко драматизъм тролчета изроди мои, за да поразявате по успешно !!
4
ДДС не е пряк данък а косвен , бе цълвул!
5
E, нали най-успешните български евродепутат(к)и бяха назначени от ГЕРБ да защитават българските интереси? И нали заради свръхуспешната им работа сега са пак начело на листата? Какво става? Валери - единственият народен защитник (ха-ха, това безобидна шега, ако някой не е разбрал) - ли е прав или нещо куца в работата на евродепутатите? Късно ли е за промени в листата? Май е късно. Май е късно и за промени в чипа, а те са най-належащи! Имам предвид в чипа на избирателите, в периоди като настоящия именувани електорат. За благозвучие.
6
Това което се заговорило в европейския парламент ще се решава когато се събере новия ЕП.Сега само си пишат активи някои държави.Е и Симеонов се забързал.Какво предлага да внесе предложение и да се събере извънредно ЕП да го гласува.Лошо е ако си нямаш и хабер за какво става реч.
7
Този фалшив политик да знае , че Франция ще се разпадне до края на 2019, и Германия ще има революция до края на 2019 година , а за този политик ще има страдания големи дето лъже.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?