Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Александър Сиди от ВМРО: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност
Александър Сиди от ВМРО: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност
Автор: ПИК
Дата
Дата
7716
Коментари
8
Александър Сиди от ВМРО: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност

Случаят в Болярино е поредното доказателство, че Концепцията срещу циганизацията и неизбежната отбрана в НК, трябва да бъдат приети в спешен порядък, заявява Сиди.

Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от същия този имот, да те пуснат от затвора и да отидеш да крадеш пак там, ето това е наглост и висша демонстрация на незачитане живота и личната неприкосновеност на хората в България.

Това казва в своя позиция депутатът и член на ръководството на ВМРО, избран от Пловдив, Александър Сиди по повод инцидента в с. Болярино, общ. Раковски, при който фермер прегази циганин, който за пореден път поругава имота му в опит да го обере.

Ето какво още заявява Сиди в позицията си:

Това показва, също така, че мерките в НК към момента не изпълняват основната си роля, а именно превенция на последващи престъпления. Ще си позволя да дам още един пример – убиецът на Вероника от В. Търново – сходни факти – рецидивист, излежал присъда за убийство, излиза предсрочно и след 10 дни убива пак. За съжаление станах лош пророк, тъй като многократно предупредих, че хората ще вземат правосъдието в свои ръце и ще има кръв по улиците, ако държавата не предприеме мерки.

Ние от ВМРО работим от години в посока законодателството да стане по-строго именно за такъв тип кражби и нападения. Поради тази причина предложихме и Концепцията срещу циганизацията, и поредица промени в законодателството, последните от които са разширяване на пределите на неизбежната отбрана, премахване на маловажните кражби от НК и премахването на т.нар. „съкратено производство“ при тежки престъпления в НПК. Ако не беше изгубено ценно време в разсъждения и  спорове, породени от изкривено – либералните борци за неясни права и свободи, то днес нашите предложения щяха вече да бъдат част от българското законодателство. И тогава убийците от Търново и Русе нямаше да излизат предсрочно, а щяха да лежат до живот. А този циганин – рецидивист, щеше да се замисли дали да влиза да краде отново във фермата, ако знаеше, че стопанинът ѝ може да използва сила в своя защита.

Хората предприемат отчаяни действия, защото се чувстват безсилни от циганските набези и безчинства и сега един човек ще лежи години наред наравно с рецидивистите, само защото е защитил имуществото си от поредно посегателство.

Това е резултатът от безсмислената, вредна дейност на т.нар. правозащитници и от необмисленото, безропотно следване на всякакви евродирективи, писани от брюкселските бюрократи.

Напиши коментар »
(8)
1
багерите защо не са влезли в махалата само с приказки не става свобода за фермера
2
Тоя е толкова тъп,че трудно мога да подбера подходящите думи за коментар!Стига сте дрънкали с Джендито,ами поне спасете кипъреца от т.нар. правосъдие в БГ.Ама и това няма да направите.За друго да не говорим.Резултатите са видими!Небивала циганска престъпност и то точно по време на вашето управление с ГЕРБ.Правилно са ви кръстили хората ОП/огради и паспорти/!!!
3
Тоя тъп ли е ? Или се прави на такъв ! В България затворите са малко.Гъзолизците не искат да строят нови,защото било лош имидж пред Брюксел.От ЕС ни гърчат,че затворниците били в претъпкани килии.Ето там е заровено кучето.Пълни абсурди.
4
За кипъреца ще намерим едно свободно място................
5
Защо говори като страничен наблюдател. Вече две години подържа престъпно то управление на ГЕРБ.
6
И вас - политическата пасмина - да вземем да изгоним с камъни и дърве и нещата ще се оправят много бързо!
7
Александър Сиди! Това истинското му име ли е? Някак си не ми звучи! От къде е човекът?
8
Тоя пък кой е? Озоптете го, че големи простотиите ръси неграмонтника незнаещ. Умирам от смях, като му чета простотиите. Боже боже, колко прост народ се натиска без срам да ни управлява.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?