Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА! Джамбазки изля гнева си срещу Карадайъ за турския език. Водачът на ВМРО за Брюксел пита ДПС: Имате училища в България ли?
ГОРЕЩА ТЕМА! Джамбазки изля гнева си срещу Карадайъ за турския език. Водачът на ВМРО за Брюксел пита ДПС: Имате училища в България ли?
Автор: ПИК
Дата
Дата
31476
Коментари
18
ГОРЕЩА ТЕМА! Джамбазки изля гнева си срещу Карадайъ за турския език. Водачът на ВМРО за Брюксел пита ДПС: Имате училища в България ли?

Това искане е абсурдно и показва синхронизирана офанзива срещу държавата и конституционните разпоредби между Анкара и ДПС!

Тази позиция беше изразена късно снощи от българския евродепутат, водач на листата на ВМРО – БНД и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки в личния му профил във Фейсбук. Той многократно имаше свои реплики срещу ДПС и нейните искания за изучаване на турски в българските училища. Последната му реакция е по повод поредното изказване на председателя протурската партия Мустафа Карадайъ в шуменското село Пристое, в което лидерът на ДПС обещава учебници по турски за новата учебна година.

Ето и пълния текст на позицията на Джамбазки във Фейсбук:

"Г-н Карадайъ, нека спрем пропагандата чрез учебниците по турски в българските училища. Да използваме децата е и срещу разпоредбите на Изборния кодекс.

Прекалено е и ние от ВМРО гарантираме защитата на децата си и на Конституцията.

Гарантираме го всъщност не на Вас, а на българските граждани, които искат чисто и просто да се спазва българската конституция, според която официален език за страната ни е само и единствено българският. Аз и съратниците ми от партията го гарантираме и на всички онези наши сънародници, които имат уважение към делото на Светите братя Кирил и Методий, на които целият славянски свят дължи своята азбука.

ВМРО винаги се е противопоставяла и няма да спре да противостои на провокациите на Вашата по съществото си противоконституционна партия. Вашите действия, г-н Карадайъ, са проводник на гласа на Ердоган и го доказахте и с днешната си пропаганда в Пристое.

Има и нещо друго – кои са „вашите училища“? ДПС има училища в България ли? Правите си евтина пропаганда по турските села, с което не само обиждате българските граждани. Вие днес поставихте под съмнение принадлежността и авторитета на българските държавни органи, като Министерството на образованието и наука, под чиято шапка са българските училища.

Последните дни и Ердоган, и посланикът му у нас Улусой, и Вие имахте паралелни, синхронизирани действия, именно по посока изучаване на турски език в българските училища.

А, именно: Ердоган, с искането отново да се отвори членството на Турция в ЕС, Улусой с ултиматума турски да се учи в българските училища, ако искаме турски инвестиции, и Вашето – че ще има учебници по турски във „вашите училища“.

Ами спрете се! Ние от ВМРО няма да допуснем ДПС отново да пусне пипалата си в българската политика. Не случайно призовах онзи ден всички кандидати за ЕП да декларират пред българите, че няма да подкрепят членството на Турция в ЕС.

До днес никой нищо не е казал по въпроса, освен категоричността на ВМРО и моята лична, че това няма да стане! Нека видим кой брани българските интереси и кой защитава чужди!

Има един доказан исторически факт - ние от ВМРО браним България вече 126 години!".

Напиши коментар »
(18)
1
КАТО Е ТОЛКОВА ГНЕВЕН,ЗАЩО Е ВКОАЛИЦИЯ С НАЙ ГОЛЯМАТА ТУРСКА ПОДЛОГА?
2
Мустафата на предните избори за Левски говореше и му се кланяше, сега турския език му бил най-мил. С други думи - Турция и ДПС са едно и също нещо.
3
Няма разлика между тази комунистическа отрепка Джамбаски и циганина с турските имена и акцент Карадаъй. И двамата са от едно циганско потекло и двамата са еднакво нахални. Сега комунистите кръщават циганите срещу някой и друг лев с турските имена. Такава им е политиката. Искат или руснаци или цигани да ни управляват само и само да не сме в Европа.
4
И на двамата фамилиите са с Турски корени. Машааала!
5
АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ С ТОЗИ НАБЕДЕН ПАТРИОТИЗЪМ. ТОЗИ ДЖАМБАЗКИ ЗА КАКЪВ СЕ ИМА???? Стига е насаждал омраза. Ясно е , че неговите ортаци освен антитурско и антициганско говорене не могат да имат, но поне като да не се прави на бабаит. На гол тумбак чифте пищови - това са !
6
Браниш чувала с еврата.Мазно пеерастче.
7
Единият е Евродепутат-соросист, гласуващ за Истанбулската конвенция и Миграционния пакт другия- депутат от турски етнос.
8
Много обичам някой да говори ясно и точно.Обикновено на тези теми все се говори със заобиколки и със страх да не обидим големия комшия.Браво, Джамбазки! Поздравления!
9
Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега !https://bit.ly/2JfaAT3
10
Срещнали се Местан и Карадаяъ. Карадаяъ усмихнат:- Мараба комшу, какви бе? А Местан:- Мараба, днеска съм малко въпреки но ще се оправя. Ти как си бе Карадаяъ ? А ами аз съм малко обаче ами ша са опрая на обяд с кюфтеата в парламента.
11
Ало,Дженди!!!Това твойто смешно крадливо и корумпирано правителство,съществува единствено и благодарение на ДПС и Дебелян!Не се прави на ощипан и на голям патриот!Хайде на власт сте!Да те видим какви мерки ще вземеш срещу Карадайъ.Ще го арестувате ли?!?Какво?!?Чакаме!Стига само приказки приказки и констатации!
12
КАКТО ПАЛАША САМО ЛАЕ И -НИТО ПАЗИ НИТО ПЛАШИ НЯКОГО ТАКА И ДЖАМБАЗКИ САМО ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ -----НИЩО НЕСВЬРШЕНОТО С ПЕНСИИ СЬС СИГУРНОСТА ЗА ХОРАТА,,СКРАЖБИТЕ ЗА ПАСПОРТИ --------ИЗМЬЧЕНИ ХОРА НА ТОЗИ ЛИ КРЕСЛИВЕЦ ЧАКАТЕ
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
стига сте пла си рали тоя лакиран Барековец, да си гледа жените и дъщерите, добре си поживя, дайте шанс и на други патреоти да усетят живота! а в Шуменско и Кърджали да си шльокат турския - друг език там не им трябва за един екмек, докато турските посланици обикалят "инвестициите" в търсене на гю.ленисти. останалите деца и родители са достатъчно разумни да учат по-перспективни езици
15
отговор на коментар
Не му слушайте приказките, а гледайте действията! В България се продъни да крещи срещу Истамбулската конвенция и Пакта за миграция, но в ЕП НЕ ГЛАСУВА срещу тях. ВМРО крепи най-вредното правителство, което не само е супер крадливо и некомпетентно, но предаде българския език и история в Македония, а в замяна Каракачанов и бандата му получиха десетки милиони от продадените Бг паспорти. И докато Джамбаза тук лае по циганите и турците, хората му сигурно купуват гласове в гетата.
16
Най-добрата оферта "", сега Google плаща между 250 и 350 евро на час, за да работи онлайн от дома си. Получих 35248 евро на първата си чекова вноска в месеца за 3-4 часа работа на ден и исках да споделя това с вас, защото търсите нови хора, които да се присъединят към екипа ви сега и аз препоръчвам на всички да направят искането. Просто като следвате инструкциите в този блог. Тук.............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
17
Тоя лилипут сега ПОЧНА турската тема. Това е ясно на всички, че турски няма да се изучава, А за Джамби е разгеле за да има да обикаля медиите. Бе тоя и майка си ще оплюе за да да се добре ДО европарламента Ако целуне задните части на Бареков ще ГЛАСУВАМ ЗА ДЖЕДЪРЧО, ЗАЩОТО Бареков стана причина да натрупа милиони незнайкото. Нахален тип
18
Тоя лилипут сега ПОЧНА турската тема. Това е ясно на всички, че турски няма да се изучава, А за Джамби е разгеле за да има да обикаля медиите. Бе тоя и майка си ще оплюе за да да се добре ДО европарламента Ако целуне задните части на Бареков ще ГЛАСУВАМ ЗА ДЖЕДЪРЧО, ЗАЩОТО Бареков стана причина да натрупа милиони незнайкото. Нахален тип
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?