Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мария Габриел в Перник: Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС
Мария Габриел в Перник: Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС
Автор: ПИК
Дата
Дата
4378
Коментари
6
Мария Габриел в Перник: Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС

„Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС. Смятам, че е дошло време комисарят, отговарящ за цифровите технологии, да отговаря и за образованието. Повече от всякога 

дигитализацията е в училищата. Тя е и за учителите. Нужно е младите хора да разберат, че цифровите технологии не са само възможност, а в тях се крие и риск. Трябва да се борим с езика на омразата и да продължим да работим за това децата да имат едно безопасно интернет пространство“. 

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски  парламент Мария Габриел в Перник. Тя подчерта, че ще продължи да работи и за изкуствения интелект, базиран на строги етични принципи и най-високите стандарти за защита на личните данни.

„Ще продължа и каузата за достойно място на жените в нашето общество. Получих признание за работата си по темата в Европейския парламент, когато бях обявена за „Евродепутат на годината“ именно в категорията за равенство между половете. Продължих каузата и като комисар, отстоявайки необходимостта  от по-голямо представителство на жените в цифровия сектор. ЕС нямаше стратегия за жените преди 2 години. Днес вече имаме такава с конкретен план за действие. Но най-важното – ще продължа да работя за България. Знам как се защитава национален интерес в рамките на общоеропейския. България има своето ключово място в изработването на европейски политики 

и ще го отстоявам“, подчерта водачът на листата на партия ГЕРБ.

Тя отправи призив всички на тези избори да бъдем активни. „Това ще означава, че България е активен участник във вземането и прилагането на решенията на ЕС. Това ще означава още, че казваме „не“ на България в периферията на ЕС, „не“ на двойните стандарти и на Европа на няколко скорости. За да го постигнем, бюлетината е с номер 12“, посочи Мария Габриел.

Тя присъства на откриването на любителски турнир по тенис по двойки, организиран от ПП ГЕРБ-Перник. Мария Габриел приветстваха участниците от в спортната надпревара, сред който бяха зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, зам.-кметът Денислав Захариев и най-младият кмет в пернишко Емил Костадинов.

„Спортът е здраве, но спортът е и дух! Нека покажем, че това е България, която може да спортува и чрез спорта калява своята воля и дух“, каза още водачът на листата на партия ГЕРБ.

Сред официалните гости на турнира бяха още областният координатор на политическата сила в Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров и председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите 

са осигурени купи, грамоти и медали.

Напиши коментар »
(6)
1
Само да питам какво образование и култура при Гаргамел бре?! Къде го видяхте?!
2
Браво Мария. Млада, интелигентна и образована. За това ще гласуваме за теб и за ГЕРБ. А обвиняемите за пране на пари и ДС агенти от ДС ще им бием шута и ще ги вкараме в на кучето г**за на изборите.
3
Стига с тези нищо не значещи общи фрази за образование и култура в ЕС. В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И КУЛТУРНАТА СИСТЕМА В ЕВРОПА СИ РАБОТИ ОТДАВНА. То вече в България не останаха образовани и културни хора, всички с повече умствен багаж са зад граница и то благодарение и на вас.
4
И един мармот завива шоколада в станиол... Нали?
5
Ще работим за силно джендър образование
6
STIGA S TAQ GERBERASTKA KRADLIVA SGAN
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?