Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валери Симеонов като евродепутат: Първо ще искам становище на ЕК за американските централи
Валери Симеонов като евродепутат: Първо ще искам становище на ЕК за американските централи
Автор: ПИК
Дата
Дата
3865
Коментари
2
Валери Симеонов като евродепутат: Първо ще искам становище на ЕК за американските централи

"Едно от първите неща, с които ще се заема като български представител в Европейския парламент е една брадясала тема, наречена държавна помощ за ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и ТЕЦ „Марица-Изток” 3 – това са американските централи, които продължават да смучат от бюджета на България, от нашите собствени средства. По договори, сключени още по времето на Иван Костов България заплаща електроенергията, която те са произвели, но и която – не са." Това заяви в профила си във Фейсбук Валери Симеонов, водач на листата за евроизборите на коалиция "Патриоти за Валери Симеонов" и лидер на НФСБ.

Той посочва, че първата му работа като като български представител в Европейския парламент  е да изиска становище на Европейската комисия по въпроса и пояснява, че още през лятото на 2014 г. е изпратен сигнал от България до ЕК, но ЕК вече 5 години не дава отговор.

"Според мен отговорът не може да бъде друг, освен че става дума за държавна помощ – защото това е видимо явно, договорите с американските централи трябва да бъдат прекратени, за да получи българската енергетика глътка въздух.", казва още Симеонов.

Той смята, че досега в Европейския парламент няма хора, които да защитават дребния и средния бизнес  и благодарение на упоритата работа на НФСБ са спасени от фалит собствениците на малки дестилационни обекти, малките търговци на горива, работещите по програма „Плод и мляко”, дребни и средни земеделци.

Още по темата
Валери Симеонов разкри кое е едно от първите неща, с което ще се заеме като евродепутат
Часовник
10:59
Едно от първите неща, с които ще се заема като български представител в Европейския парламент е една брадясала тема, наречена държавна помощ за ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и ТЕЦ...
Напиши коментар »
(2)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Няма американски централи а руски или руско-български,предвидливо регистрирани в Америка с цел тотална защита на частна собственост по американските закони.Обяви кои са собствениците,на които агента от Кременчук Иван Костов им подари високите цени.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?