Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валери Симеонов: Американските централи продължават да смучат от бюджета на България
Валери Симеонов: Американските централи продължават да смучат от бюджета на България
Автор: ПИК
Дата
Дата
4216
Коментари
3
Валери Симеонов: Американските централи продължават да смучат от бюджета на България

Едно от първите неща, с които ще се заема като български представител в Европейския парламент е една брадясала тема, наречена държавна помощ за ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и ТЕЦ „Марица-Изток” 3 – това са американските централи, които продължават да смучат от бюджета на България, от нашите собствени средства. Това обяви във Фейсбук водачът на листата на НФСБ и лидер на партията Валери Симеонов.

"По договори, сключени още по времето на Иван Костов България заплаща електроенергията, която те са произвели, но и която – не са.

Първата ми работа като български представител в Европейския парламент ще е да изискам становище на Европейската комисия по въпроса. Защото още през лятото на 2014 година е изпратен сигнал от България до ЕК, но ЕК вече 5 години не дава отговор. Според мен отговорът не може да бъде друг, освен че става дума за държавна помощ – защото това е видимо явно, договорите с американските централи трябва да бъдат прекратени, за да получи българската енергетика глътка въздух.

България сама трябва да решава своите проблеми. Европейският съюз е полезен за България, но не е панацея за нашите проблеми и всички обещания по време на кампанията за повишаване на доходите, за решение на демографската криза и социалните политики нямат пряко отношение към Европейския съюз. Нека кажем истината – възможностите на българските депутати са ограничени. Но това са възможности, които трябва да се използват. Те се свеждат до активността на българските представители в Европейския парламент, до това българските представители да информират своевременно българите, а не в 12 без 5 да става ясно какво се случва. Защото – давам пример – пакетът „Мобилност” е факт от 4 години. Къде бяха нашите депутати през това време?

Досега в Европейския парламент няма хора, които да защитават дребния и средния бизнес на този фон искам да подчертая, че благодарение на упоритата работа на НФСБ спасихме от фалит собствениците на малки дестилационни обекти, малките търговци на горива, работещите по програма „Плод и мляко”, дребни и средни земеделци. Това направихме в България. Това ще правим и в Европейския парламент", заявява още Симеонов.

Напиши коментар »
(3)
1
по-полека бе Валерко. Знаем, че никой от шайката не смее и дума да каже срещу американските ни "Братя". Боко уж е много смел ама по тая тема и той си е глътнал езика. Ще им плащаме на американците скъпи ток и не само това. Скоро ще им купим и скъпите летящи тенекии Ф16
2
Кой гради и променя законите в България? Това не е ли работа на Българския Парламент, в който депутат за некратко време беше Симеонов. Тогава мълчеше, сега разказва се пъне да изпъкне пак.
3
На времено "врагът" СССР ни строеше централи и ползвахме евтина ел.енергия, сега "приятелите" американци си строят собствени централи и ни дерат кожата със скъпа енергия! Нещо май не можем да си припознаем приятелите! Брат брата не храни, но тежко на този който го няма! Тежко ни!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?