Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Спасиха щъркел, оплетен в проводници
Спасиха щъркел, оплетен в проводници
Автор: ПИК
Дата
Дата
3736
Коментари
0
Спасиха щъркел, оплетен в проводници

Служители на EVN България спасиха щъркел, оплетен в проводниците на стълб от електроразпределителната мрежа в района на село Груево, община Момчилград, съобщиха от пресцентъра на дружеството в Пловдив.

Птицата е била с наранен крак и не е била в състояние да лети.

Сигналът за бедстващия щъркел е подаден в EVN от кмета на селото. Спасителната акция е организирана със специализиран автомобил (автовишка) на дружеството. Птицата е предадена на експерти от РИОСВ в Хасково. Служители на компанията често се отзовават на подобни сигнали, най-вече във времето, когато малките се учат да летят, допълват от пресцентъра на дружеството.

За последните 10 години EVN България е инсталирала 2493 специални платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България за предпазване живота на щъркелите при гнездене. Като допълнителна мярка дружеството е монтирало също и защитни изолации на 8588 стълба, се казва още в съобщението.

Още по темата
Щъркел пострада от токов удар
Часовник
15:12
Ранена птица от вида бял щъркел е изпратена в Спасителния център за диви животни в Стара Загора в края на миналата седмица, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите/РИОСВ/ в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?