Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО": Андрей Слабаков, кандидат за евродепутат от листата на ВМРО: От всички гейове харесвам най-много българските
САМО В ПИК И "РЕТРО": Андрей Слабаков, кандидат за евродепутат от листата на ВМРО: От всички гейове харесвам най-много българските
Дата
Дата
121964
Коментари
40
САМО В ПИК И "РЕТРО": Андрей Слабаков, кандидат за евродепутат от листата на ВМРО: От всички гейове харесвам най-много българските

Режисьорът Андрей Слабаков, известен с активната си гражданска позиция по горещите политически и социални теми в държавата, вече директно влиза в политиката. Той е кандидат за евродепутат от ВМРО и е под номер 4 в листата.

Пред „Ретро” Слабаков сподели идеите си за европарламента и коментира шансовете си за успех на изборите.

- Г-н Слабаков, какво ще отговорите на хората, които казват, че един  антиевропеец драпа за европарламента?

- Защо да съм антиевропеец?

- Защото недолюбвате някои т.нар. либерални евроценности?

- Кое е европейска ценност? Да има Родител 1 и Родител 2 ли?! Това ли е европейска ценност. Който е за Истанбулската конвенция например, според мен е луд. Той просто трябва да я прочете и да разбере, че в нея има толкова малко неща във връзка с насилието над жени. Тези, които смятат, че съм антиевропейски настроен, са „за” Истанбулската конвенция ли? Те не забелязаха ли, че тя е антиконституционна. Така че не мисля, че това ме прави антиевропеец.

Аз съм за Европа на нациите, а не за федерация, защото смятам, че така държавите с по-голямо влияние ще диктуват правилата и ние ще трябва само да се подчиняваме. Законите в европейския парламент трябва да са в интерес на всички от Съюза. А не като случая с т.нар. закон на Макрон, предлагащ нещо, което оставя без работа 2 милиона души в Европейския съюз. Този закон според мен е абсурден и изобщо не трябваше да бъде гледан.

- Казвали сте също, че Европейският съюз е като Съветския съюз...

- Европейският съюз в момента има тенденция да се превърне в нещо като Съветския съюз. Тоест – една ръководна държава, всички останали са някакви сателити. От това, което чувам в европейския парламент, всички ние сме равноправни. Само че аз това съм го чувал и при Съветския съюз – всички сме равноправни, само че не бяхме. В момента забелязвам, че след като някой се напъва да вкара този закон на Макрон и не само него, означава, че отново сме неравноправни. Смятам, че всяка нация трябва да си защитава интересите, да защитава своето изкуство, култура, което означава идентичност на нацията. Промишлеността не е идентичността. Иначе аз съм си европеец точно както всички българи.

- Вие сте на 4-то място в листата на ВМРО – мислите ли, че имате  сериозни шансове с преференциалния вот?

- Тази листа е изцяло преференциална. Хората ще чуят какво говоря и какво мисля да правя и сами ще си решат.

- Представиха ви като любимец на гражданите...

- Вероятно не съм любимец на всички. Ще има някои, които не ме харесват, аз ги разбирам. Няма пълно щастие. Ако си любимец на всички, това не е нормално. Понеже нямам слабост към джендъри, вероятно те не ме харесват. Може би и някои от гейовете не ме харесват, въпреки че аз имам приятели гейове. Но хомосексуалистите могат да бъдат спокойни – от всички хомосексуални най-много харесвам българските.

- Защо?

- Защото, както виждате, аз съм истински патриот. Не щем френски, немски и други.

- Ако влезете в европарламента, как ще виреете там – вие ли ще го промените, или той ще промени вас?

- Аз се надявам европарламентът да се промени за добро. Тоест да се обсъждат много важни неща. Като проблема с емигрантите, които влизат в Европа. Това са огромна маса хора със съвсем различен начин на мислене. Огромна част от тях не желаят да се интегрират. Все едно аз да дойда у вас и да ти казвам какво да правиш. Те не възприемат нашите християнски ценности, защото това е базата на европейските. Те са възпитани по друг начин. Непрекъснато давам елементарния пример как идва един човек, който има четири жени официално, от държава, където това е разрешено. Да, ама идва в ЕС и тук автоматично е многоженец. Което е престъпление и се лежи в затвора. По-добре тези хора да бъдат приемани в държави, които са по-близки до техните обичаи и култура. Ако те искат да живеят в Европа, трябва да приемат ценностната система и устройството на европейското общество.

- За какви други каузи ще се борите в Брюксел?

- Имам няколко идеи, които ми изглеждат смислени. Нещо трябва да се направи с огромната неграмотност и полуграмотност в ЕС. Не важи само за България. Навсякъде е пълно с някакви полузатворени общества, с едни гета. В които третото поколение не може да говори езика на държавата, в която живее. Това не е нормално. По едно време исках да се вкара образователен ценз, за да може да се гласува. Сега разбирам, че може би е по-правилно тези хора да бъдат ограмотени. Затова смятам, че родители, които не пращат децата си на училище, трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Тъй като те лишават на практика детето си от бъдеще. Те го убиват. То на 18 години неграмотно горкото, какво да прави – не може да чете, не може да пише, нищо не може да прави, освен да краде, да граби и да убива, за да оцелее. То няма избор. Хора, които не пращат детето си на училище, за мен са престъпници, които унищожават бъдещето на човечеството. Такъв законопроект бих предложил за обсъждане и решаване. Защото тук ми говорят за Истанбулската конвенция и ми обясняват, че ако удариш детето си, трябва да отидеш в затвора, а като не го пращаш на училище – нищо. Един шамар минава и заминава, обаче ако не образоваш детето си, ти зорлем го правиш престъпник.

Освен това съм изключително против гетата, които съществуват в цяла Европа, там си имат някакви собствени закони. Това е една огромна маса хора, които много лесно могат да бъдат манипулирани. И естествено, продавани по време на избори. И не само. Това не е само в България. Тези гета трябва да се премахнат, да се измисли някаква система, защото те са като държава в държавата. Има места, където полиция не е стъпвала с години. Те не смеят да влязат – представете си за какво става дума. Това е проблем навсякъде и се налага тези хора да бъдат интегрирани по някакъв начин.  

- Вече започвате да говорите като политик...

- Не говоря като политик, защото мисля, че говоря разбрано. Тоест казвам конкретно какво смятам да направя. Аз смятам, че трябва да се направят законопроекти и в областта на културата, защото в ЕС това никой не го брои за нищо. Един български евродепутат не е дал подобно предложение.

- И друг път са ви предлагали да се включите в политиката, защо точно сега се решихте?

- Предлагали са ми. Нещата, които говоря, ги говоря сигурно от 20 години. Причината да се съглася е, че очевидно с ВМРО мислим в една посока.

- Не се ли страхувате да не се оцапате обаче?

- От какво да се изцапам. Аз ще продължавам да говоря каквото мисля. Нямам намерение да отида в Брюксел да слугувам на някого. Както правят някои от нашите любими евродепутати.

- Тоест не го правите за тлъстата еврозаплата?

- Искате ли да ви кажа, че аз изобщо не знам каква е заплатата. Смятам, че трябва по-нормални хора да влязат в политиката и да се опитат нещо да променят, защото нещата не вървят никак добре. Не може само да си седим отстрани и да псуваме. Нещо трябва да се промени поне малко към добро.

- Политикът трябва да говори дипломатично. А вие вече казахте, че няма да цепите басма на никого?

- Това е израз на баща ми. Тоест ще наричам нещата с истинските им имена, колкото и на някои хора да им е неприятно. Дипломатично не означава да лъжеш, да мажеш и да лицемерничиш. Според мен това не е политически коректно, което пък е отвратителна комбинация от думи. Не харесвам прекалената дипломатичност. Можеш да говориш възпитано и да казваш истината.

- Какво би казал баща Петър Слабаков ви за това, че влизате в политиката?

- Сигурно щеше да се мъчи да ме откаже, както аз успях да го откажа, когато беше нагазил в политиката. Той там беше заобиколен от доста недобри другарчета и заради това го разкандърдисвах. Аз не членувам в никаква политическа партия и докато вижданията ни са близки с ВМРО, няма никакъв проблем. Аз не съм политик, а просто гражданин, който смята, че е време гражданите да започнат повечко да участват. Не можем да оставим всичко на политиците. Не е правилно българските депутати да говорят за нашето политическо семейство, вашето политическо семейство... Няма политически семейства – в европарламента има български депутати и единственото семейство се нарича България. Не ме интересува кой от коя партия е. Смятам, че хора, които не работят за България, са национални предатели. Защото все пак - избрал те е българският народ. Трябва да работиш за него, не за себе си.

- Вие като една артистична натура ще ходите ли редовно на работа, ще бъдете ли стриктен и дисциплиниран, ако ви изберат?

- Това ми е първото обещание – да ходя на работа. И не само да ходя, но и да върша работа. Щото ходенето на работа сме го забелязали в нашия парламент. Един спи, друг си бърка в носа, трети чете вестник, за 4 години даже името му не знаеш. Аз съм някаква личност, достатъчно позната. Не е лошо да се знае кои са евродепутатите. Щото от предишните хората ще се затруднят да изброят трима-четирима. Аз там отивам с моята си физиономия, но хората ме познават и ще си бера гайлето, както се казва, ако не си върша работата. Тоест към мен ще се проявява по-особено внимание, мен всички ще ме дебнат. Така че нямам избор – ще трябва да ходя на работа и ще трябва да върша работа.

- Ще трябва и да откажете цигарите вероятно?

- Как въобще може да ми задавате такъв въпрос? Това е несериозно. Вярвате ли че от 750 души в европарламента аз ще бъда единственият, който пуши?!

 

 

Напиши коментар »
(40)
1
Що не отидеш ,първо да се окъпеш......
2
Огладняяяя, огладня, Слабаков! Пари за цигари ли нямаш вече или да си платиш водата? И що харесваш българските гейове - заради Джамбазки ли!
3
Тъкмо ще си паднеш с Джамбазки.
4
След 6 години съжителство с Милиончева Станишев стана гей.
5
Фани го окъпи тоя, че мирише на дъргел и на джибри. Ей ще се изложим пред чужденците бе войводо-о-о. А на сите джендъри тука им кажи че дедо Ишияс Юнкер си е аресал адвокатчето и не си го дава..
6
Дали вече е изпраскал джамбазина?
7
Някой, който ти казва, че има приятели хомосексуалисти автоматично е хомосексуалист. Хомосексуалистите имат приятели само хомосексуалисти, ако това е приятелство. Може да си мислите, че имате приятели, без да знаете, че са хомосексуалисти, значи не са ви приятели. Хомосексуалистите помежду си имат изключително жестоки отношения на изнудване и доминация, с пари, шантаж и т.н. Същите номера те могат да извъртят на всеки. В това отношение не се различават от евреите. Впрочем, шуреят на Каракачанов, артистичната натура Андрей Слабаков, не беше ли женен за еврейката Ернестина Шинова? Да, той е българин като всички останали. С тия цигари скоро ще се представи в сонма на Праведните пред трона на Яхве. Иначе казано, при Велзевул.
8
Как любовно гледа Джамбазки този! Ама той пък със стресница, не става за целувка! Четвърти в листата, никакви надежди. Самият Джамбазки подчерта, че целта е бъда бъдат излъчени двама евродепутати. Толкова, остави всяка песен любовна!
9
Ей виж го ти Праси как се е издул мали ша са пръсне от ядене ужас тюфлек. Ще да е много паспорти продал нашия, и джендърчето Джамби и той там устреюен към омразната Европа, да събира кинти за тераси барбекюта ей пей сърце кат ги видиш тия двамата хубавци
10
Да, това наистина изглежда като индиректно признание, че Жамбаско е гей. Застраховка, ако нещо компроматно изтече за разжалвания кандидат-зет и до понастоящем кандидат-наследник на Щкембевойвода. Въпреки, че има и други заместници, които му дишат във врата на Жамбаско, като праволинейният македонски войвода, католика от русенско Искрен Веселинов. Хе хе хе хе хе!!!!
11
Слабаков, Каракачанов от тях ли е бе приятелю алкохолний?
12
САМО ДА ВИ ПРИПОМНЯ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНОТО ТВОРЧЕСТВО НА АНДРЕЙ СЛАБАКОВ.....!?! ИМАШЕ ЕДИН НЕЛОШ СТАРТОВ ФИЛМ "ВАГНЕР" СЕ КАЗВАШЕ И ДРУГО НЕ СИ СПОМНЯМ.....А ИГРА И В "ПОД ИГОТО", КАТО ОГНЯНОВ! ЧОВЕК, КОЙТО ОТ 15 ГОДИНИ СЕ ВОДИ В "ТВОРЧЕСКА ОТПУСКА". ПАРДОН БЕЗРАБОТИЦА И ДОБРЕ,ЧЕ СА РЕКЛАМИТЕ С ЕЛВИРЧЕТО И ЗАБАВНОТО ШОУ ! АКО НЕ Е ЕЛВИРКА ЩЕ ПУКНЕ ОТ ГЛАД! ТОЗИ ЧОВЕК ЩЯЛ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА В ЕВРОПАТА!! СМЯХ И ....ДА ХОДИ ДА ПРАВИ РЕКЛАМА ЗА ШАМПОАН ЗА КОСА, БАРЕМ СЕ СЕТИ ДА СЕ ИЗКЪПЕ!
13
Е в листата на ВМРО, защото е първи братовчед на съпругата на Каракачанов Прокурор Слабаков а. Преплетени са като свински черва.
14
БИЛ РЕЖИСЬОР НА ИЗГОРЕЛИЯ ФИЛМ . И В ИТАЛИЯ БЕШЕ ТАКА ПАК ЧАКАШЕ НА ЖЕНА МУ !
15
Всичко е ясно.Залог да стане военен министър Праси е бил Джамбазки.Тиквата цяла нощ го клещил в мазето си в Банкя,докато оня не обелил очи ! Снимки на гаврата направил лично Слабаков.После го съпроводил в несвяст с една циганска каруца до централата на ВМРО.Посрещнал ги Карлос,просълзен и хлипащ.Развалили му аналната играчка.Праси го уверил,че ще я поправи (закърпи).Прегърнали се е пляснали с ръце !
16
Абе тролове нещастни..... Няма ли поне една положителна дума да напишете за някой... Как живеете с тази злоба и омраза.... Жалки нищожества....
17
Търтей!...........Само обикаля студията и участва в някакви тъпи детски игри; мъж на 60 години, в нищо неуспял! ....Срам и позор за тази менте-организация.
18
Най обичам алкохолик да ме поучава!
19
Браво Андрей! Да не ти пука от злобарите. Ще гласувам за теб преференциялно, както и много други истински българи ще го направят
20
Божкеее, колко прости хора има на тоя свят! Не виждате ли, че Слабаков иронизира за хомосексуалистите. Неговата ирония е недостижима.
21
И аз ще гласувам за Слабаков, защото е пич
22
Имаше един помак който правеше чеверметата на бай тошо мазанМетьо му казваха .На П.Слабаков синът който прилича на маймуна е като този помак МАЗЕН
23
Горката ,Майка България ,какви недоносени дебилчета ражда.Ние ли сме виновни , природата ли ни е такава , о ЗАЩО ? Защо Жорж Ганчев , Жан Виденов ,Сакскобур ротативката ,Р.Овч. Б.Б. Цв.Цв., Корни , Майчето Манолова , Лудото Ленче . Тоя плямпалник Слабаков ? Защо , всичко това трябва да го гледаме и търпим .Докога , няма да имаме някой читав и поне малко от малко нормален политик .БОКЛУЦИ НЕЩАСТНИ .
24
Дали "режисьорът европеец" Слабаков е изхвърлил фанелките с Путин, калашников, СССР :))))))))))))))))
25
... във вихъра на собственото си скудоумие. Кух популист.
26
Евала, Слабаков, само така, положителна ирония за гейовете и отстояване на нашите принципи, противопоставяне на всякакви джендърски конвенции и тн евро простотии. Нека всички хейтъри по- горе се пукат от яд, то няма какво друго да напишат и кажат.
27
Като го гледам са си го гледа това агънце пред него
28
като ги видя ил чуя ми действа слабително. Просто се на.....м. Такъв си е човекът
29
Не са ли му казали каква е заплатата на депутат от Еврпопарламента ? Като чуе и сам ще се откаже . А дано , ама надали ! Вие , коментаторите какво мислите , има ли луди или напротив , една 'идея' ги води и все на запад , а са за СССР-то ? Ай сиктир , майна брадата !
30
Леко смърдиш бе човек. От тези цигари си се поомеросъл. Па аи и прост царвул.
31
Такива маймуни си имат там!
32
Такива маймуни си имат там!
33
За да се класираш Слабак за евроизборите ти трябва да изместиш гей номер едно в листата на ВМРО Джамбазки.
34
Е БАН РОШШКО , ОКОТО ти каза да се именуваш Путколин ЛапниШпексов..........
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
, но трябва Каракачанов да му зачисли на този умирисник 20-30 противогаза за седящите наблизо покрай него.!
37
Дедо Ванче стАни да ВИДИШ кви ора налазиа организацията Ти.....джамбази,думбази,шкембелии,гейове,разсипници,чифути ,алкохолици-тютюнджии и долни латиноси.......СТАНИ па фани да ги ПУЦАШ СИТЕ
38
Слабаков е артист, известен във всички кръчми и в нито един театър.
39
До № 16 - Петър. То писачите на пик са една стока.....! за брак!
40
ТОЗИ КОСМАТ И НЕКЪПАН НЕАНДЕРТАЛЕЦ ЕВРОДЕПУТАТ.ТОВА ШЕГА ЛИ Е. ХОРА,КОИТО НЯМАТ НИКАКЪВ ПРИНОС ЗА ДЪРЖАВАТА И СА ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ ДА СТАВАТ ЕД. ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ХОРАТА. КАКВАТО ПАРТИЯТА(ВМРО) ТАКИВА И КАНДИДАТИТЕ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?