Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Пуснаха жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване
Пуснаха жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване
Автор: ПИК
Дата
Дата
10101
Коментари
2
Пуснаха жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Във Върховния административен съд в края на работния ден постъпи жалба срещу Решение № 193-ЕП/2019 на ЦИК от 22 април 2019 г., с което е определен изпълнител чрез състезателна процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за машинно електронно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства по секционните избирателни комисии в страната”. Твоа съобщиха от пресцентъра на Върховния административен съд. 

Жалбоподател е „Българските машини за гласуване” ЕООД. Фирмата е била отстранена от състезателната процедура. Делото 4871/2019 е насрочено за 30 април 2019 г. от 10.00 часа.

Още по темата
ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на машини за гласуване
Часовник
11:27
Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер...
Напиши коментар »
(2)
1
Българската фирма за гласуване е отстранена от ЦИК ,защото с нея няма да може ГЕРБ да манипулира резултатите.Машините за гласуване ,които ще вземат от Венецуела допускатманипулиране и това е изгодно на ГЕРБ.ГЕРБ не могат по честен начин да спечелят изборите.Производителят на българската машина демонстрира в няколко телевизии как се гласува и доказа , че не могат да се манипулират резултатите.
2
Как няма да я отстранят българската фирма като не бутат нищо под масата ??? До колкото си спомням българските машини струват около 3000 лв а нашите умници ВЗЕМАТ ПОД НАЕМ тези машини на същата цена !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?