Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев с ексклузивен коментар за скандалите в БСП и ГЕРБ, ще се върнат ли червените в парламента
САМО В ПИК! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев с ексклузивен коментар за скандалите в БСП и ГЕРБ, ще се върнат ли червените в парламента
Дата
Дата
177547
Коментари
43
САМО В ПИК! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев с ексклузивен коментар за скандалите в БСП и ГЕРБ, ще се върнат ли червените в парламента

Евроизборите приближават и политическите скандали стават все по-ожесточени. ГЕРБ и БСП се замерят яростно с взаимни обвинения. Не се размина по традиция и от вътрешнопартийни противоречия.

Първо гръмна "Апартамент гейт", който силно разтърси управляващата партия ГЕРБ. Скандълът в БСП достигна своя пик със съставянето на евролистата. 

Потърсихме за коментар директора на "Сова Харис" Васил Тончев.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- И на тези избори не изневерихме на традицията на скандалите и компроматната война. Защо 30 г.  не успяваме да провеждаме кампаниите си цивилизовано и не спираме да се замеряме с кал, г-н Тончев?

- Подходът у нас наистина е много объркан. Но все пак в страната има стабилизация, доближаваме се до европейските критерии за политика. 

- Всички останали постсоциалистически държави отдавна забравиха соцбитието си и вече цивилизовано провеждат изборите си, докато ние продължаваме да се замеряме с досиета, да се занимаваме с компромати...

- Да, има нещо такова. Продължаваме да си решаваме проблемите по махленски. Но това е характерно за нашите географски ширини. 

- Ще се върне ли БСП в парламента?

- Не знам дали ще се върне, но трябва да го направи. Ще видим какво ще стане. Моето мнение е, че трябва да влезе отново в парламента и обстановката да се нормализира. Но, всичко зависи от ситуацията в БСП. Засега не мога да кажа какво ще стане.

- Като говорим за БСП, как разчетохте инфарктния пленум, на който социалистите наредиха листата си за евроизборите?

- Имаме противоборствена битка на две линии. Личностната остана на върха. В идеологически план основният извод е, че БСП ще следва линията на европейската интеграция. 

- Пренареждането на евролистата в последния момент какъв знак е за вас?

- Получи се една много добра и избираема листа. В нея влязоха млади хора. И те са на потенциалните избираеми места.

- Включването на Сергей Станишев ще успее ли да консолидира враждуващите групи вътре в партията и да спре разкола?

- Включването на Станишев е много важно. Защото той е българинът, който заема най-отговорен пост в Европа. Включването му в листата е важно и за самата БСП. Станишев може да бъде полезен в такива ситуации като планът Макрон, например. Защото има достъп до институции, до които няма нито един друг българин. 

- Корнелия Нинова обаче прехвърли вината върху Националния съвет на БСП при евентуална загуба?

- Това е емоционална реакция. Разбира се, че Нинова носи отговорност. Тя е лидер на партията. А всеки водач носи оттговорност.

- Нормално ли е обаче един лидер да се изказва емоционално и прибързано?

- Един обигран политик трябва да се пази от такива изблици. 

- ГЕРБ също бе разтресен от скандал. Как ще се отрази "Апартамент гейт" на изборните му резултати?

- "Апартамент гейт" не знам до кога ще продължи. Бойко Борисов се опита да го реши традиционно. Дали обаче оставките ще имат благоприятен ефект, тепърва предстои да видим. Луксът на управляващите е чувствителна за хората тема. Затова скандалът ще продължи още. Но докога, не знам.

- Какво очаквате да се случи на евроизборите?

- Големият залог е кой ще спечели евроизборите, коя от двете големи партии. Резултатите на ГЕРБ и БСП се менят непрекъснато. Битката ще е остра. Но не можем да кажем още какво ще се случи на изборите. Прогнозата ми е за 17 места за България в европарламента. Както казах, има паритет между двете политически партии и те биха могли да вземат някъде по около шест места. ДПС имат сигурни три-четири места. Останалите едно-две места са на базата на приближението или на базата на това дали някой от по-малките субекти ще успее да прескочи. 

Напиши коментар »
(43)
1
ГЕРБ и БСП са Двете Крила на БКП ! ГЕРБ-ЯШАР-и на Живков и БСП-ТКЗС-ари на Луканов ! Виж Кой те Управлява! Всички са Деца на ДС и Стари Комунисти, Тоест К-ОПЕЛЕТА ! http://vchas.net/57588/ Задунайския КЕНЕФ 75 години се Управлява от Комунисти и Милиционери, Тоест Терористи и Убийци и от Децата и Внуците на Тези Терористи и Убийци ! Срещу Терористи и Убийци се Действа САМО със Средства на ТЕРОР и УБИЙСТВА.Комунисти,Деца на Комунисти,Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
2
„Корупцията и съюзяването между медии, политици и олигарси в България са масово разпространени и най-яркото въплъщение е Делян Пеевски. Правителството продължава да раздава на медиите средства от еврофондовете при пълна непрозрачност и ефектът е, че са подкупвани получателите да не критикуват властите или изцяло да се въздържат от отразяване на определени проблемни сюжети. В същото време се увеличи натискът на правораздавателните органи върху независими медии като групата „Икономедиа”. Заплахите срещу репортери нараснаха през последните месеци до степен, че да си журналист в България вече е опасно”, заключават в „Репортери без граници”. (https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/04/18/3421085_v_bulgariia_reporterite_sa_na_mushkata_i_na_mafiiata_i/?ref=home_mainStory) ++ Светослав Минеков относно присъдата на Иванчева: „Това е позор за съдебната ни система, гавра с правосъдието, съпроводено с публична инквизиция и унизителна реабилитация на превзелата ни политическа престъпност. Този акт ме изпълва с отвращение и погнуса, напомня за средновековие, Вишински и „Народен съд". Възможно ли е изобщо да има право в превзетата от олигархична диктатура държава? Нима не съзнавате, че законът днес е превърнат в цинизъм, мракобесие и отмъщение. Законът се превърна в пожеланата и практикувана перверзия на управляващата каста. Закон за закрила и утеха на управляващата сган.“ – 17.04.2019 г. (www.dnevnik.bg/analizi/2019/04/18/3421435_velislav_minekov_bih_jelal_broiat_na_grajdanite_da/?ref=home_layer2)
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
ГЕРБ е болна от рак в напреднал стадий ,т.е пътничка е
5
Гарантирано – от г-н Бойко Борисов (член на БКП от 1977 г.), г-н Делян Пеевски (най-успял млад бизнесмен), г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново, като прокурор прекратил делото „Ало Воньо“ защото не успял да установи с кое лице разговаря г-н Иван Танов, след това претърпява бурно кариерно развитие и през 2011 г. става зам. министър на правосъдието, а после шеф на КПКОНПИ, известен е и като Пацо Тризонетния), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" на прокуратурата за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник, седмо-апартаментник, VIP асансьорник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г., любител на суперлукс 200 кв.м. апартаменти, интелектуален лидер), Тома Биков: „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор… Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва… В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.“ – 21.06.2012 г., https://offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html
6
Политиците от БСП също живеят в лукс.Защо нищо не се пише за това?9
7
те не са във властта ма овца
8
До №7 Да,не са във властта ,но се натискат за власт ,значи всички правила важат и за тях.
9
И интервюиращата и интервюирания са фашкии, изпражнения, храчки от клошари. Ама то от ПИК друго!
10
Оставете мангалите, те са дребни престъпници пред Импексовите БСПдирасти, и техни слуги. Започнете с Клепоухия Каун и двете импексови кучки заедно със СС Момата и шайката им, и свършете със Сарайската чалма, тогава аз Катюша ще ви кажа евала!!
11
Добре е да си припомним ,за да не ни заблуждават повече https://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-tv-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82-news835018.html
12
Комуноидите когато бяха (и когато не са) във властта крадат като последните мангали! Ако имат късмет да се докопат пак до властта дупе да му е яко на българина - виденовата зима ще му се стори като приказка.
13
Гледам ги двете крадливи и миризливи червени курабии, и се чудя коя от тях е по гнусна и по вредна за България, СС Момата ли или Импексовата барсала. Затова е време е да накажем крадливите Импексови кучки и БСПдирасти, в лицето на пъпчасалия Клепоух Каун, крадливата Кучка Йо, Импексовата крадлива и лъжлива Курабия, както и крадливата и лъжлива СС Момата!!!
14
Пишете глупости, гербаджии, защото ви харесва написаното. Само че, не знаете какви процеси текат в България. Знаят ги разследващите журналисти, знаят ги сериозните медии, знаят ги и БНТ, БНВ и НОВА. Вашият човек , списващ този папарашки сайт не е наясно. А именно – „случва се тотално пренареждане на бизнеса в България. Процесите и досега текат тихо и зад завесата, като на много мощни бизнесмени се наложи да се разделят с част от империите си, без спец. Гешев да свири идиотски фанфари за това, колко е в час, това е отделен въпрос. Някои от „вип“-овете даже не смеят да излязат от къщите си. Определени мощни „вежливие люде“ с българско потекло, но с руски съпорт, ринат дискретно и бизнеси се „преотстъпват“, и фирми сменят собствениците си. Засега тихо и кротко. Шишко също преписа на когото трябва голяма част от фирми от империята си. И като втори в евро листата на ДПС е … аут към Брюксел. Разбира се, проформа, но аут, за да не е вече тук. Валентин Златев също е аут. Лукойл го е освободил и на негово място идва Булат Субаев. И Пеевски, и Валентин Златев са близки авери на Бойко Борисов. На Борисов е поставен ултиматум – или сам си отива, или… В резултат Борисов се гъне като макарон и напоследък тича надалеч от „евроатлантическите ценности“, но рестото няма да го отмине. След изборите иде неговия ред. Преди това обаче точно той ще насочи палеца надолу за Цветан Цветанов. И кариерата на Цветанов ще свърши безславно, даже и в раирано, въпреки американските му покровители, защото руснаци и янки се разбраха за родната Територия. След евроизборите предстоят „тихите стъпки“ да излязат на светло, вече в политическо облекло. БСП остава извън сценария. И не като като водеща фигура, но пък Доган е хаберлия, а засега лицето на което се залага да оглави „програмно“ или служебно правителство е Мая Манолова, което ако питате нас е тотал щета и грешка, но те си знаят. Под ножа на рестото ще падат още глави. На които преди години е дадено на тепсия и са забравили откъде са дошли и колко са лапали. Първо сам Борисов ще пусне по пързалката доста свои, а нататък – след бизнес пренареждането ще се чисти както във всички властови позиции, така и сред съдебната система и службите.” Сетете се откъде копнах това! И не кълвете само от тук като първоизточник, а четете сериозни вестници. Надникнете и в западната преса. Иначе вашият човек е на път да обърне палачинката. Ще ми бъде интересно да чета как го нападате след това. Засега пишете минуси. Това ще ви остане.
15
Товарищ ако това го напишеш на Бюлетина и я хвърлиш от Грипена народа ще има книга за години напред и то за задни нужди и без това хартията свършва но за позиви Ще има Коми още работи но са голями митата но за теб какво е все едно комар от Тайгата те охапъл важното Е че борбата за власт и жестока и затова предлагате КЕЧ но ''кечистката'' не само че Е дърта но И хилава.....ще я събирате на парчета и във Израел ще Я събират по чертеж......????
16
Какъв Геш те е клатил бе тъпанар ???
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Но от шайката яко смърди на мърша,а погребението се очертава чак в края на май.До тогава вонята ще е ужасна.
19
Нормално е да я опекат свинята Импексова! Спонсорите и менторите са много побесняли! За Радев 2млн. гласуваха по време на мандат на ГЕРБ, а за БСП в мандат на Служебно Правителство на БСП - Радев, се сринаха на 800х. ! В момента за БСП са 400-500х. с тенденция за намаляване по природни причини! С номенклатурни номера, Нинова се превърна в несменяем диктатор!Обгради се с послушковци,изгони всички,които я подкрепиха за вожд на БСП, Радев е наясно,че единствено и само червения електорат го харесва безусловно!Нормалните хора или му се подиграват, или го презират, но за него няма да гласуват втори път! Притеснен е от преждевременна уволнявка по чл.103(2) за което са необходими поне 30 гласа на БСП, това е причина да желае овладяване на БСП!Мераци и претенции вселенски, манталитет махленски!
20
И на децата им е ясно че няма да се върнат защото те искат властта. На какво ли не бяхме свидетели цяла година и какъв още компромат ще изкарат. Търпеливо чакаме. Докато другите работят те тичат по медиите с папки и недоказани твърдения.
21
Само хора с болни, промити, или зомбирани мозъци могът да твърдят, че медиите ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ! Ти или не гледаш телевизия-най масовата медия, защото болшинството вече не купуват вестници а гледат ТВ. Особенно възрастните хора. Най гледани са Нова, БТВ и до някъде БНТ. Кажи ми ,,другарю 2" в коя медия си чул нещо против БСП и нещо добро за ГЕРБ и Бойко??? Да не изброявам и други тв с политическа насоченост! Във всички предавания когато има гост на ГЕРБ водещите , единия от който племенник на Прокопиев(сигурно си чул за медийния магнат подгрепящ БСП и соросоидите) с пяна на уста и с невиждано усърдие и хъс задават въпроси които да злепоставят дадения политик или ГЕРБ, като цяло. Няма медия където да отиват, като ПреЦидента Радев с предварително подготвени въпроси и отговори, и без да се задават неудобните и чаканите въпроси за имотите му, за двете заплати на любовницата му (дали само негова тогава) за службичка, но която той е шеф, и за още куп неща! Затова не пишете нищо, когато не можете да кажете нещо смислено и вярно! Но вие сте си тролчета и на вас ви интересуват паричките на Курнелия, а че тези парички са от заграбените от родителите и дедите ви не ви пука! Първо ви обират, после ви подхвърлят трохи да не умрете от глад и да ги СЛУШКАТЕ! Ето затова комунистите ни държат бедни и смачкани-ЗА ДА СЛУШКАМЕ, ЗА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ И ИЗПЪЛНЯВАМЕ ТЯХНАТА ВОЛЯ И ТЕХНИТЕ ЗАПОВЕДИ! Защото заможния човек, осигурения човек, умния човек не можеш да го командваш, защото той първо е по умен, после е по кадърен и после не е смачкан, а има самочувствие и възможности да отговори и да отвърне на репресията! Но такива като тебе(за жалост са много в БГ, особено старите хора и циганите) не могат да разберът това, и за жълти стотинки са готови да защитават интересите на една доказано крадлива, корумпирана и антибългарска комунистическа партия! Дано да ви стане на власт и да ви смачка още повече и да ви направи по малки и от мравките и по бедни от църковните мишки! Умния и кадърния ще се оправи но такива като тебе тролове мързеливи и калпави, няма! Винаги ще сте едни смачкани мишоци!
22
отговор на коментар
Гацев, аман от твоите идиотщини бе, льольо!
23
до 21 Много точно казано. Камъните най- накрая ще паднат в техните дворове - тролове, медии подкупни и т.н.
24
bravo boiko -velik durjavnik si --vsi4ki da glasuvame sa mudria politik
25
Пик, защо допускате нискообразованите проруски тролове като трол #15 да ви пълнят пространството със спам?
26
отговор на коментар
Телефонните измамници също не са във властта,ЗАЩО ПОДГОНИХА ИЗКОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА БСП???
27
Това си ти .......Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
28
До другарката Таня Иванова.Колко оргазма получихте при мастурбацията с писанията Ви ?
29
"Апартамент гейт " има и при " социалистите" , ама никой не говори за това , например Милиончева , която ще е срама за България ,ако я изберат за евродепутат , лъжливата приватизаторка - закупила 90 - тина квадрата в София през 2004 г за "Големите" 22000 лева , ама то и в Каспичан по това време това не може да се случи , ами Жеблянов , Овчаров, Кадиев , мишката Добрев в съдружие в хотел с президента(екс) Първанов ...... Таско , брато пий си шотладското питие и мълчи грешнико , стига лизане , не ти ли втръсна ?
30
отговор на коментар
Че коя партия не идка властта, прочети малко книги..това е основната цел на всяка партия, за да приложи прог.амата си ! Въпросът я като я вземе какво прави, а Ге .б я използваха само да натрупа всеки боганство..уродлива кор упция по високите нива'-чак такова нищо не е било! Не си в час по основни положения в общата култура на човека!
31
Перачката от соц. Сомалия Милиончева с еднопосочен билет към слливенския кауш!
32
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
33
егати социолога - прогнозата му била за 17 места в Европарламента - еми то се знае за БГ са 17. Чукайте на дърво - деградация!!!!!!
34
Н.Недя..ов е малоумник и кръгъл идиот.
35
Искам и аз апартамент. Ще се запиша в ГЕРБ за апартамент... 300 кв.метра Поне.... Само за БСП ще гласуваме... Масово...
36
Слушай бе, Варненец, ти си толкова варненец колкото Кучката е политик. И ти и Кучката сте от село ,позволихме ви да живеете по-цивилизовано, но вие си останахте селяни. Че и се правите на велики и хитри ,също като своите съселяни . Селяните в България умурат да станат граждани ,но няма как да стане - простотия не се лекува.
37
Предлагам да се ускори внедряването на европейските правила като се внесат около1000 европейски бика , които да почнат поголовно отгоре надолу - т.е от главата към краката , без разлика на пол и ценз.Така след около 30г. ще може да се дочака поколение годно да свърши това дело.Тук също да има привилегироване- на същите десетилетни принципи , прилагани досега
38
Мечта - кошмарна мечта
39
Слава Тебе, Господи, целия живот е пред нас, защото шайката на Тикваров си отива и ще се избавим от чумата!Господ приема молитвата ми като добро дело, защото го моля да извърши добро дело, да спаси България и българския народ от Бойко Борисов и дяволиите му.Дано Корнелия Нинова да тръгне по правия път, а ако не го направи, ще се наложи отново да моля Господа да я прибере и нея при Борисов! Не сте вечни, запомнете го, другари политици.Научете веднъж завинаги, че има огромна разлика между Божия и човешкия гняв. Божият гняв е свят и винаги справедлив; човешкият никога не е свят и рядко е оправдан.Гневът на Бога е божественият отговор на човешкия грях и неподчинение, а вие сте много грешни, Ваш;та мама грешна да еВ@!Прости ме Господи, това не са мои плътски желания!
40
отговор на коментар
До 7 "ма овца" ! Селски, явно цял живот си пасял овце и за това миришеш на непрана вълна ! Като не сте във властта, това не значи, че не трябва да работите и да ядете народна пара ! Неграмотнико, с твоя стил на писане ми напомняш на другаря Георги Петров -тъпото,"флагмана" на БСП-чевермето , дописника на в-к "овча мисъл " ? ( Нека да ме извини Доли ) ! Това е "човека"на БСП , който,ако си напише трите имена, ще направи 4-ри правописни грешки !
41
отговор на коментар
До 7 "ма овца" ! Селски, явно цял живот си пасял овце и за това миришеш на непрана вълна ! Като не сте във властта, това не значи, че не трябва да работите и да ядете народна пара ! Неграмотнико, с твоя стил на писане ми напомняш на другаря Георги Петров -тъпото,"флагмана" на БСП-чевермето , дописника на в-к "овча мисъл " ? ( Нека да ме извини Доли ) ! Това е "човека"на БСП , който,ако си напише трите имена, ще направи 4-ри правописни грешки !
42
Въпроса по скоро трябва да е : полезни ли са тези мекерета ? И отговора е не , едни "другари" избрани да защитават интересите на избирателите си , решили да не ходят на работа , е от тая измет , какво може да се очаква ? Търтеи , нагли лъжливи лапачи , щото ако някой не се яви на работа 3 дни (без уважителна причина) , просто изгаря , но за другарите това "не важи" . Паплач .
43
отговор на коментар
Не намесвайте Господ в подлите си дела курнелия нищо не е направила освен себе си да обогатява и как виждаш да тръгне по правия път като тя не знае кой е той тя знае само див комунизъм който както стоя падна историята не върви назад ще дойдат млади необлъчени изучени и те ще ни водят напред а не тия комунистически баби
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?