Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПАРЕЩ ВЪПРОС: Ще поскъпнат ли стоките заради новите тол такси? С колко ще ни ударят по джоба
ПАРЕЩ ВЪПРОС: Ще поскъпнат ли стоките заради новите тол такси? С колко ще ни ударят по джоба
Автор: ПИК
Дата
Дата
8034
Коментари
9
ПАРЕЩ ВЪПРОС: Ще поскъпнат ли стоките заради новите тол такси? С колко ще ни ударят по джоба

От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса, а четири отиват за ДДС, останалото за разходи и печалба на производителя. Това обясни в сутрешния блок на Нова тв Миролюб Столарски от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. От бранша искат държавата да отложи въвеждането на ТОЛ системата. Тя трябва да започне да функционира от средата на годината за камиони от над 3,5 тона. Още вчера обаче от КРИБ излязоха с призива ТОЛ системата да се въведе от 2020 г.

Очакваме хаос, защото системата все още не е изградена.

По договор трябва да има 6-месечен тестов период, който да покаже, че системата работи и отчита коректно”, обясни Илиян Филипов, председател на Българската асоциация на сдруженията в транспорта.

Според него без тестов период ще има хаос. Миролюб Столарски обясни, че австрийска фирма изгражда системата и трябва да я предаде на АПИ. От АПИ обаче молели същата фирма да помага за обслужването на тази винетна система. „По договор това е собственост на държавата, тоест на АПИ.

Трябваше да бъдат създадени около 100 чисто нови пунктове. Не е направена връзката между митниците и АПИ, не е направена и между НАП и АПИ. Ще стане така, че транзитният трафик ще минава безплатно. На митницата няма как да ги контролират. Системата изобщо не е изградена. В момента с една винетка минават 3 турски камиона.”, заяви Столарски. Според него ТОЛ системата е „изкривена”.

Напиши коментар »
(9)
1
като дойде 2020, ще искате да се отложи за 2021 и тн.
2
Не се наядохте!!!Намалете си печалбите,изедници!!!
3
прав е Макрон , не се наядоха тия краставицата 0,80 лв на полето вози я тирчето на пазара и хоп 3,00 лв
4
Да ще поскъпнат ЗАЩОТО сме най-богатата държава във СВЕТА....????И тогава и ''Професор'' Румен Гечев няма да може да помогне.....????Така го Нагъчи на Българите та още НЕ можем да го извадим но паричките на народа отидоха във ръцете на други ''ДРУГАРИ'' със които станаха Истински Капиталисти и Комунизъма отиде на заден план или беше най-добрия майстор при Обира на века.....????
5
Не няма да поскъпнат, а ще поевтинеят защото Борисов обеща.
6
бе кво ме баламосвате. Аз не съм видял нещо да не поскъпва в милото ни отечество. Кат ги изгониме тия може и да има надежда. Иде време да им се отблагодарим на властниците с апартаментите
7
Хора това писмо, което показаха е СКАНДАЛНО!!!! Пътната Агенция прехвърля ТОЛ-системата на България (включваща електронната винетка) на австрийската фирма Капш, на която са повдигнати десетки обвинения за източване на държавен бюджет и корупция в Европа и ЮАР. В момента в АПИ се случват абсолютното безумие и никой явно не го схваща. Тези същите австрийци фалираха системата в Чехия и в Южна Африка и сега ние сме наред. Явно едниствените, които им се опълчиха са тези клетите транспортяги. Вижте писмото, което показаха в Нова...
8
А защо никой не коментира, че тези КАПШ не са готови със системата? Трябваше да построят 420 портални рамки - пасарелки по магистралите и пътищата, с които да осъществяват контрол. Къде отидоха тези 150 милиона от тол системата? Изчезнаха.... пак "хлапето" от Ловеч ги прибра и ги разпредели по веригата.
9
Ето тук можете да прочетете за цялата далавера на АПИ-то... пълна измама е всичко, което се случва там. Тази агенция трябва да я закрият с указ... https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/01/11/3372905_edna_tol-kova_skupa_sistema/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?