Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
190970
Коментари
48
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е бламирана от пленума на партията. Предложената от нея листа за евроизборите не успя да събере две трети от гласовете на червените. Затова е била изработена нова със 7-8 различни имена, спрямо списъка на Нинова.

Новата листа от 21 души, в която влиза и Сергей Станишев, ще бъде гласувана тайно от НСот БСП, научи ПИК. В този момент започва подготовката и вота за новата листа. Ръководството се опитало да сформира коалиция за преброяването само от свои хора, но номерът не минал. 

До бламирането на Нинова се е стигнало след остри речи на видни социалисти, сред които както ПИК съобщи и Велислава Дърева.

Най-кърваво е било изказването на Димитър Дъбов, който се е обърнал към Нинова: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото!

В крайна сметка били вкарани нови имена в листата, сред които освен Станишев са и Антон Кутев, Валери Жаблянов и проф. Боян Чуков. Те били гласувани на номинации и така вкарани в листата.

Кирил Добрев, за когото ПИК разкри, че е разследван за корупционни схеми, възмутил с хулиганско поведение червените. Той си позволил да нарече Явор Куюмджиев "цървул".

Голям спор е събудило членството в БСП на двамата от кандидатите в листата на Нинова - Крум Дончев и Цветелина Пенкова, защото те в началото били предложени от гражданската квота, а след това лидерката изведнъж заявила, че са партийни членове. Социалистите поискали да се уточни откога са такива, но не получили отговор, а само им обяснили, че са подписали декларация за принадлежност към идеите на БСП. 

Както ПИК разкри, Крум Дончев е сочен за интимно близък на Нинова и е вкаран едва преди година и половина в БСП лично от нея. За да бъде номиниран за евродепутат обаче според правилника на партията, трябва да е бил член повече от 2 години. 

Славчо Велков, който не е член на НС на БСП е присъствал на заседанието, въпреки, че отрече пред ПИК по-рано и каза пред камерата ни, че дошъл днес на "Позитано" да си вземе снимки. Той дори се е самопредлагал за листата. 

Заседанието на пленума продължава вече 6-и час. 

Водещата на ПИК TV Ива Николова, която е на "Позитано" 20 от 10 ч. сутринта и съобщава всичко най-горещо на пленума, но не е допускана до централата и екипът ни медията ни е навън, разкри, че има големи скандали около гласуването. 

Причината е, че има съмнения относно хората, които ще дадат вота си на пленума и принадлежността им към НС на БСП, както се случи и по време на избора на обвиняемата за пране на пари Елена Йончева за водач на листата. Тогава много социалисти съобщиха, че са гласували и присъствали на заседанието хора, които нямат право на това. 

За да се избегнат сега манипулации с вота, опозиционерите на Корнелия Нинова са предложили да се гласува с лични карти.

Пленумът на "Позитано" 20 се е превърнал във война за партията между двете крила - новоизлюпените социалисти на бившата синя приватизаторка Корнелия Нинова, с които тя напълни партията, за да са й верни, и старите членове на столетницата, борили се за възстановяването й цели 30 години. 

Сигурни места при сегашното гласуване обаче имат представителите на гражданската квота - първата Елена Йончева и четвъртият Иво Христов, които са със сигурни избираеми позиции.

Янаки Стоилов може да бъде изместен от втората позиция, а Деница Златева от третата, както и Румен Гечев от петата след гласуването на пленума на БСП, което тече в момента. Разместване може да има по правилник само за номинираните от партията, а тези от гражданската квота остават със сигурни места. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК И ПИК TV! 

Напиши коментар »
(48)
1
Е, тогава вече избирателите чрез преференции ще отсвирят СтаниШефф.
2
Ха ха ха.Малоумни комунисти и изчадия на ДС.Дано се изколите и избесите един друг вашта мама
3
Червените отпадъци пъро оплюха Гоце Първанов, после скочиха да плюят СерГЕЙ Станишев, няма да е далеч деня, когато храчките им ще по летят и по КУРнелия! ;)
4
Мокрите сънища на Ни дялко на пленум, между Слави и Сергей ! От тях черпи тоз журналист информацията си @
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
отговор на коментар
Червените отпадъци отдавна се наместиха в ГЕРБ,кретен ! Погледни си водачите и им крой шапките ! Бетер комуняги са, много от тях до девето коляно !?
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Борисов да защитава Станишев! Аййй, ай, ай! Що не си го вземе най-накрая! На което и да е място Станишев, ще бъде отсвирен чрез преференциите.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Станишев е вреден за БСП. Той е за Инсамбулската конвенция, той работи с Борисов и предава отвътре Партията. С Първанов разцепиха БСП за власт и его, кой да води бащина дружина!
13
Защо Боко тиквата защитавал този червей ?
14
ТЕ ИЗБОРИ СЪС СЪСЕЛА И БЕЗ СЪСЕЛА НЕМОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ,НЕ МОЖЕ ДА СЛОЖИ КРАДЛИВАТА БИВОЛИЦА ЗА ВОДАЧ НА ЛИСТАТА СИ КАКА СИ ЕЛЕНА(ама не хубавата)КОЯТО Е ОЩЕ ПО КРАДЛИВА И ОТ БИВОЛИЦАТА,И ДА ЧАКАШ ПОБЕДА
15
бравооо!кутю путефф евродепутат с жабата!блатото ще умре от смях!
16
бравооо!кутю путефф евродепутат с жабата!блатото ще умре от смях!
17
Ха-ХА -Ха.ЦИРК.
18
НАЧЕЛО НА ЛИСТАТА ТРЯБВА ДА Е БАТ САЛИ!
19
Дядo му е бил пapтизaнин, цели двe години се е препитавал с кaшkaвaл в гората около Aйтoc. Три-четири месеца преди съратниците му в София да вземат властта на 9.09.1944 г. той е предал на полицията четирима от своята чета. Те са : братята Ивaн и Тoдop Чeнгeлиeви, майка им Kaля и пoeтa Aтaнac Maнчeв. Четиримата са разстреляни на 21.05.1944 година на площада в гр. Aйтoc. През 1950 година той иска от ЦК на БКП да го признаят за активен бopeц против фaшишзмa и кaпитaлизмa. На същият плeнyм присъства и сepкpeтapят на ЦK на БKП Гeopги Чaнкoв, който казва следното: „ Другари, сред нас сега има един пpeдатeл. Той иска индулгенции, а предаде четирима наши дpyгаpи, които бяха разстреляни за да спаси кожата си. Ако вие не ми държите сметка, аз бих го застрелял веднага.“ Бaщaта на Heдялкo е бил член на БКП цели 28 години. Предал е тази партия през ноември 1990 година. Преди това е написал 167 стихотворения за правилната Aприлска линия, за възхвала на БКП, за прослава на Съветската apмия и т.н. Днес техният внyк и син Heдялко иска да оправя политика в България, да ни поучава, да ни назидава, вместо да оправя на магарето кypa, което най му приляга.
20
Ще погинЪ от смеХ. Отдавна знам,че комунистите са пълен смеХ и съответно съм се запасил с бира и пуканки, че да им гледам сеира....Ама толкова смешни не съм вЕрвал, че са.Да имаш шеф на ПЕС,а да не го вкараш в листата си?!? Е тва само в биесиепиетУ го моат.....хахахаха!
21
Явно ще го отсвирят,този корифей на стратегическата мисъл,този невероятен икономист професор(как е станал незнам)даже,човекът който заздрави българските банки дотам че всички фалираха,И НАЙ ЛОШОТО ЧЕ АКО СИ Е ПЛАТИЛ МЕСТОТО(няма друго обяснение за попадането му в тази листа),КАКА КУРНЕЛА ДАЛИ ЩЕ МУ ВЪРНЕ ПАРАТА
22
Твоят бpaт Aceн днес ще публикува в сайта си имената на една дузина шайкаджии. Измежду имената са това на Пунта Мара от с. Банкя и твоето. Що така бе Heдялко ? Сега вече не става дума за апартаменти, а за крадени пари, за мръсни пари в офшорни сметки. Интересно, ти си тъпак , а си успял да натовариш с двете си офшорни фирми. Сигурно ще има обяснения по кой начин си натрупал тези пари. Това не може да стане с парите които получи за двата грандиозни протеста , които организира. Искаш - не искаш се налага да разбереш , че ти Гошо Тръбата, Рудолф и Беновска не можете да спасите Пунта Марата. Той си отива. На 26 май вечерта ще му пеем "Мама си войник изпраща", по текст на бaщa ти и музика на Xaйгaшoт. Тази песен е по различна от "Бургаски вечери", това от мен да го знаеш. Аз съм Харалан Александров, ерген на 51 години, социален антрополог, доцент и син на министър в двете правителства на Луканов.
23
Како Кури , по-добре Иван / Ченчев / да ти го тури , а не Крум шафьорът....
24
Все пак в БСП има и разумни хора.Браво!Дано не подменят гласовете.Така е правилно!Какъвто и да е Станишев,той е председател на ПЕС.А това не е малко.Навън го признават , а ние ще го изядем .Такава чудовищна агресия към един успял човек!!!Нинова,не допускайте личните ти мераци да съсипят стогодишна партия.
25
ОТИДЕ У ЕВРОПАТА(за да блее по Брюкселските улици)КОЙ ЩЕ ВИ ПИШЕ ГРЪМКИТЕ И ПРЕПОВДИГНАТИ СЛОВА БЕ ДРУГАРИ,ИМА ЛИ ДРУГ ТАКЪВ ВЪЗВИШЕН И ИНТЕЛЕГЕНТЕН ЧОВЕК В ТАЗИ ПАРТИЯ,И ОТ КУТЕВИСТИ НА КАКВИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ ЗАРКОВИСТИ-малейй че тоз Кутев ви води и парсичките
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
A Iva Nikolova -- GIURO MIHAILOV shte se spirtosa na Pozitano ot 10 ch chaka na pusia,dano izkara niakoi lev dnes,le kakva prostotia,niakoi shte pripadne tam,no nali e za trapkata i kliukata shte chakat do polunosht ha ha ha...
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Още нищо не се знае. Започна тайно гласуване. За избрани ще се считат тези 13 кандидата, които съберат 50+1 гласа. После ще бъдат подредени по вишегласие.
30
Гласувайте за ГЕРБ.
31
Зласувайте за ГЕРБ и модела ало , че да могат да си купуват още и още апартаменти имоти асансьори суджуци
32
Хаха коментар,,,,,,,
33
Уж имало предложения от парторганизациите им за Иво Христов, но те били за оня с "дебилите". Хитрият ход на Нинова бил да го смени с другия под натиск.
34
Гласувайте за БСП, за да могат да крадат пари от банки и да ги изпират в офшорни сметки
35
КАКЪВ МЪЖ Е БЕ,ТЕ ГО ПЛЮЯТ ТЕ ГО УНИЖАВАТ А ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ И ЧЕ ГО МИЛВАТ,НИЩО ЧЕ ИМА ДВЕ ДЕЦА ТОЗИ МЕ СЪМНЯВА ДАЛИ НЕ Е МЕКА КИТКА,И КАКВО АКО ГО СЛОЖАТ НА 17 МЯСТО НЕ Е ЛИ УНИЖЕНИЕ ТОВА БЕ-ОНЗИ КОРУМБАШЕВ(момчето със секс телефоните)ИЗЛЕЗНА И КАЗА ЗА МЕН ДЕВЕТОТО МЯСТО Е УНИЖЕНИЕ,СЕРЬОЖА СЕ ДЪРЖИ КАТО МОМА-ИЛИ КАКТО ВИНАГИ В ТАЗИ ПАРТИЯ ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ ВСИЧКО,И СЕГА КАТО ИЗЛЕЗНАТ(ако не се избият вътре)И СЕРГЕЙ(който не е гей)АКО Е В ЛИСТАТА ДОРИ И ПОСЛЕДЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ ВСИЧКИ В ЕДИН ГЛАС КАКВА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ СА ЧЕ ВТОРА ТАКАВА НЯМА,НО АКО ПАК ГО ОТСВИРЯТ НЕЗНАМ
36
Гледам снимките - Милиончева гледа сякаш е видяла прасе с 2 х.я , а Нинова гледа като пръднала.
37
До 31 : Ама той, суджукът, е безплатен. Съвсем по комунистически !
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
...Другарката Нинова, от злоба съвсем ще се пръсне !
41
Никога няма да гласувам за Станишев!Да го отсвирим чрез преференции.
42
Абе, кой насажда отвратителната мисъл, че др.Станишев бил алчен за пари? Аз не вярвам и съм сигурен, че щом се докопа до листата на всеослушание, по всички медии ще обяви, че ще дарява приходите си от евродепутатстването наОнкоболните в Българи! И тогава щеспрете дамислите , че е келепирджия!
43
А в ГЕРБ става това, което Цветанов нареди.
44
Много ви е мило за този абониран за властта хамстер още от времето на комунизма бе миризливи суджуци !!! Ами приберете си го при вас и го слагайте на чийто грездей искате без това при вас е бъкано с комуняги и един повече няма значение !!! Може да ви е мъчно но Нинова не е тъпа като вожда ви който издигна овцата Цецка и се видя резултата !!!
45
Служебен кабинет няма да има. Борисов ще си довърши мандата заради сделката за F-16". Борисов ще победи на евровота и ще си довърши мандата,за това Иво Христов бяга от Дондуков 2, Шпионите са като плъховете,първи напускат строшения самолет на Кобрата на Решетников!Целта на КГБ е да вкара рашките в Европарламента,а Радев е само пешка в играта им и ще го похарчат,Нинова също е пътник,след като вкарат КГБ в Парламента на Европа,тя само им пречи, а и няма да се харчат излишно,защото за евро изборите са привели 40 млн., а Корни е щипнала комисионна!
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
КОРНЕЛА ВЧЕРА ГЛЕДАШЕ, КАТО БАЙ ТОША НА ПЛЕНУМА КОГАТО ГО СВАЛИХА..ДОБРЕ И ВИДЯХА СМЕТКАТА........
48
Сер ГЕЙ = Стани Шефф , абе тоя няма един ден работа..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?