Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на "интересната особа": Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на "интересната особа": Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица
Автор: ПИК
Дата
Дата
128946
Коментари
28
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на "интересната особа": Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица

По сигнала за негови имоти и по информациите за евтини и недекларирани къщи и апартаменти на хора от властта коментира пред Нова телевизия бившият вицепремиерът Валери Симеонов. Той отговори в какво се изразяват точно сделките, за които го атакуват. 

Направил съм фирма през 90-те години, в нея работят 300-350 души. Направил съм "Скат" без групировки и без приватизации. Най-губещата сделка в цялата история на Скат ООД е тази, за която ме атакуват. Тя е направена, защото тогава телевизията бе в собствен имот на същия парцел, купен от частни лица. Телевизията се задъхваше, защото се разшири, имаше програма, трябваше да се осигури простор за фирмата, която ръководя. Поискахме от общината да закупим земята около нашата сграда и около нашата земя. Данните от прессъобщението на прокуратурата повтаря едни лъжи. Тук е неприятен фактът, че прокуратурата получава сигнал и го оповестява веднага. Няма лошо, нека прокуратурата да проверява, за съм спокоен, защото съм много проверяван, коментира вицепремиерът. 

Но ако ви нахлупя един тюрбан на главата, можете да минете за джихадист и аз може да подам жалба срещу вас, че сте сериен убиец. И те щяха да публикуват това, без да е доказано, обърна се към водещия той. 

Значи ние искахме да придобием прилежащата земя. Аз през целия си живот работя за име, за да не ми ядат кокалите зложелателите, лично аз настоях цената да е над пазарната. И аз закупих този прилежащ парцел трева, земя, на цената на един квадрат застроена площ. Той е с право на строеж. Закупих го от моя съсобственик община Бургас този терен. Настоях и закупих един квадрат на цена около 800 евро, отсече Валери Симеонов.

Знаете ли как се извършва продажба на съсобственост, общината се освобождава от дребни парчета земя, има много такива сделки. Тези документи се подготвят от общинска администрация, строителен отдел. След това влиза в Общинския съвет, каза той.

В един период преди да започне строителството на каквото и да е, ми писна, и предложих на кмета да върна земята, а те да ми върнат парите. Те обаче ми отказаха. Сега сградата е изградена, аз съм предоставил парцела, а фирмата строи и продава, поясни Валери Симеонов.

На въпрос за комплекса му в Златоград, около закупуването на който има продажби и покупки, Симеонов отговори защо не е купил директно комплекса от първата фирма, а има прекупуване от други лица. Той заяви, че е имал популярност в Златоград през 2008 г. Телевизията му правила клипове отдавна. Това е чудесно кътче и бях доста известен като собственика на тв Скат, посочи той. Ако бях се явил да купя от собствениците комплекса, цената щеше да бъде много по-висока. Затова този човек, който беше мой съдружник, го помолих да купи и после да продаде на мен, отсече Симеонов. 

Аз ще разбера кой е пуснал сигнал до прокуратурата и ще го съдя. Ще си хвана този клеветник и ще си го осъдя, защото за тези лъжи, че има незаконни постройки, аз вече съдя едно много голямо издание за големи пари. Незаконни ресторанти, басейни или каквото и да е друго в обектите в Златоград няма. Как може да се допусне, че човек в моето положение ще започне да прави нещо незаконно, попита реторично Симеонов. 

Аз говоря само истината - оказа ли се, че Ангелкова има къща в Драгалевци, че има три апартамента, че има и къща в Бистрица, оказа се. Днес сигналът е подаден. Къде го е карал този министър шофьорът на НСО? В къща или в апартамента, където казва, че живее, попита реторично той.

Днес министърката на туризма Николина Ангелкова, която е атакувана от бившето вице, даде брифинг, на който обяви, че снимките на ПИК в социалните мрежи били на къща, собственост на родителите на нейния съпруг от 2006 г. - много преди тя да види дори на снимка бъдещия си съпруг. Тя била на рождени дни, на гости и и пр. 

"Нека установят дали Ангелкова живее там или и била на гости. Тези снимки са от една агенция, публикувани са там през 2017 г., а тя ги е взела от Инстаграма на мъжа на Ангелкова, който твърди, че това е тяхната къща, тяхната трапезария, детето им върху едни морени, тяхното куче и пр. и пр.", коментира Симеонов. 

Не следя и не знам какви са новостите за Крум Зарков и Валери Жаблянов, този битовизъм не ми харесва. Вижда се двойния стандарт при отработването на такива упреци, имаше много тежки упреци срещу водача на листата на БСП. Виждате какво направи Делян Добрев, когато нагазиха с кални ботуши в личния му живот. Борисов е основният оставкаджия на държавата, но мисля, че на Добрев си е негово решението. Оставката е морален акт. Тези хора са "оставчени", оставката не е тяхна, отсече Валери Симеонов. 

Припомняме, че замесени в аферата с евтини апартаменти са и президентът Румен Радев, който все още не е дал обяснение по въпроса и не се е оттеглил, както и шефът на ВКС Лозан Панов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Антикорупционният орган разследва и сигналите за техните имоти.

Още по темата
Ангелкова поиска сътрудничество с Италия в туризма
Часовник
15:49
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с посланика на Италия в България Н.Пр. Стефано Балди. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Двамата обсъдиха...
Напиши коментар »
(28)
1
Бяла, спретната къщурка, две липи отпред. Тука майчина милувка сетих най-напред. Чудесно! След ТЪЩАТА на Цвъко Пипоня, вече имаме и СВЕКЪРВАТА на Лакост Ангелкова !!!!
2
Борбата за суджука е безмилостно жестока, за някой даже е епична !!! А мазните борби продължават с пълна сила!!! Сал един баш юнака Буда Бухалков стои отстрани, подсмърча от страх и яде пилаф от червата на раята !!!С удоволствие ще да отбележа, че нужникът се подкваси !!! Винаги трябва да бъде уважаван Бахура! “Суджук ми дай, и повече не мЪчи “!!! Такъв е Българският Народен Стандард (БНС)!!!
3
Била на гости в тази "къщурка". Като с покровители като ДПС кой знае колко има още! В случай Симеонов е прав, въпреки, че не съм му фен. Но, да, прав е. Очаквам разпад на коалицията след 26-ти май.
4
НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СТАНЕ НЕГОВА-АМА СИМЕОНОВ МНОГО СИ ВТОРАЧЕН В ТАЗИ БЕНА БЕ УТРЕ ЩЕ НИ СЪОБЩИШ И КОЛКО В КЕНЕФА Е СТОЯЛА И КАКВО Е ИЗС....
5
Да, така е, давали са и аверите на Боцето, таксата Спокойствие и си е заделяла за себе си. Не, Боцето и е давал за добрата работа. Да не е луда да не си взима. И тя е човек, да не стои гладна случайно!!!
6
Истината е, че Валери Симеонов клати Правителството на Борисов, заради лично отмъщение към министрите. Това са фактите до сега.
7
Някой да ми обясни какво означава пункта Мара,че премиера не ми вдига телефона!
8
Валерка - НАСРАН НЕ ЧУРОЛИКАЙ!!!
9
Валерка - НАСРАН НЕ ЧУРОЛИКАЙ!!!
10
А моята резиденция в Княжево кога ще я снимате. На 200 метра от предпоследната спирка на трамвай №5.
11
https://www.youtube.com/watch?v=1jTarLg6ZMA
12
Балъците си купуват апартаменти по 600е ,а Доган си купи ТЕЦ за 600 лв И НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ТОВА
13
Кога ще публикувате отговора на Крум Зарков. Така е редно.
14
Борисов даде брифинг от Брюксел. На въпроса /накрая/ за Цвитан рече :"Знам, но това вече не ме интересува". Това "вече" означава ли, че вече Ц.Ц пак е изхвърчал от парламента?!
15
Дали остана някой от Парламента и от изпълнителната власт да не се е облажил от баницата. Явно се търси българския Пиночет, до там я докарахме.
16
и за какво му е да ходи в ес за 20 000 евро нали не е беден има фирма дава хляб на много хора да си стои тук и да бачка
17
Симеонов е изкуфял. Неговото жилище де не го наследя аз .Естествено че децата наследяват жилищата на родителите си.
18
Игpа на тpoнoве и кpъжaщи дpoнoве..чyвaм дeпyтaтски стонoве, сякaш ги гaзят слoнoвИгpа на тpoнoве и кpъжaщи дpoнoве..чyвaм дeпyтaтски стонoве, сякaш ги гaзят слoнoве...
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Да не се прави на портокал. Ще го eбa в циганина.
21
Борисов секна кражбите на Балев и циганинът сега отмъщава.
22
Симеонов се сети за стария враг ДПС и удари детето на ДПС. Браво! Всеки удар по ДПС е ок, ама не виждам да има оставка. Това ще наруши квотния принцип, етническия мир и циганите ще набият още някой. Трябва цялостна промяна на модела - първо без квоти, второ без крадене и трето по-можещите, по-горе и България ще стане нормално място за живот.
23
Ангелкова си призна,че палата за милиони с много голям терен в Бистрица се води на родителите на съпруга и. Това е 6-ти имот на името на министърката,дъщерята,нейните родители и тези на съпруга и. Нека да се провери,дали въпросните родители са получавали обществени поръчки.До сега в мутренската кочина няма друг милионер,освен от държавни постъпления или криминален “бизнес”.
24
А бе валерка, пак се изсра на метеното! За ташак стана...
25
Господин Симеонов, Вие мъж ли сте? Занимавате се с неща , които са известни- Ангелкова е богата преди да започне да се занимава с политика. Как ще обясните вашите приходи , когао сте бил човек от средна класа? Бил съм години наред привърженик на Атака и ще ви кажа-ако трябва и ще докажа, че вие дължите всичко на Волен Сидеров.Спрете се ,обиденият мъж е мъж , когато се държи като такъв.
26
Валерко,, Валерко Далаверко,,няма да станеш евродепутат,а и български повече няма да бъдеш.Мнохо ти е настанен задника!!!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
ако бутнеш оная нагла грозница и събориш анти-българското мутренско правителство ще гласуваме за НСФБ поне два избора
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?