Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Кмет спаси нахапан от хищници щъркел в Бобовдолско
Кмет спаси нахапан от хищници щъркел в Бобовдолско
Автор: ПИК
Дата
Дата
5429
Коментари
2
Кмет спаси нахапан от хищници щъркел в Бобовдолско

Кмет се превърна в истински герой, след като успя да спаси нахапан от хищници щъркел в бобовдослското село Големо село. Само преди два дни Васил Васев получил сигнал от местен жител, който му съобщил, че един от щъркелите се намира на полето и е в изключително тежко състояние. „Човекът веднага донесе щъркела. Аз го огледах и видях, че има нахапвания по единия крак и то доста жестоки. Предполагаме, че е бил нападнат от чакали или диви кучета“, обясни Васил Васев.

Мъжът впрегнал всичките си сили и решил да помогне на ранената птица. Първоначално се свързал с ветеринари, които го посъветвали да го остави на тъмно място, така че щъркелът да не се опитва да лети и допълнително да се нарани.

„Бяхме решили да го почерпим с риба, но категорично ми забраниха. Сложих го в една от моите стаи и цяла нощ се чудех какво да направя. На сутринта веднага се обадих на Фондация „Дивите животни“ и те ми дадоха адрес на ветеринарна клиника в София. Реших да го закарам с личния си автомобил, за да го спася“, казва още кметът на Големо село.

Веднага, след като оставил животното на него му предоставили номер на пациента, чрез който можел периодично да проверява състоянието на щъркела. Обещали му, след като се излекува да бъде върнат отново в Големо село.

„При нас винаги идват две двойки щъркели. Сега имаме две гнезда с малки. Много е тъжно. Нямаме представа наранения дали е женски или мъжки, но непрестанно другия го търси. Дано по-скоро се върне в селото, защото от неговата съдба се трогнахме всички жители“, обяснява още Васил Васев.

Още по темата
Щъркел пострада от токов удар
Часовник
15:12
Ранена птица от вида бял щъркел е изпратена в Спасителния център за диви животни в Стара Загора в края на миналата седмица, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите/РИОСВ/ в...
Напиши коментар »
(2)
1
Браво на кмета, дано се оправи щъркелчето!
2
https://www.youtube.com/watch?v=hdMBJZrBj3w
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?