Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)
БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
113345
Коментари
35
БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)

Разследван от КПКОНПИ държавен служител е свързан с БСП и с Корнелия Нинова, научи ПИК от свои източници. Именно това е пишело и в доклада на комисията "Антимафия" в петък, след което най-скандално Румен Радев в събота пише писмо до КПКОНПИ да не присъстват на КСНС.

Припомняме, че в Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер, като, според източници на ПИК, това е именно Корнелия Нинова. Според данните лицето, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери..

За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице. Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата. По последна информация на медията ни именно БСП стои зад атаките срещу шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Причината е, че комисията "Антимафия" започна мащабна проверка срещу кадър на червената партия, който върти корупционни схеми. Служител на КПКОНПИ съобщава информацията на БСП, след което започват и атаките срещу Георгиев и неговите заместници.

Служителят на КПКОНПИ, който е изнесъл информацията към БСП вече е уволнен, научи ПИК. Именно Корнелия Нинова назначи само преди няколко месеца на поста шеф на предизборния щаб на партията бившият мъж на Десислава Радева, Георги Свиленски. Все още обаче не е ясно, дали става дума за сегашния организатор на изборите или става дума за друг висш кадър на БСП.

Както ПИК съобщи, президентът Румен Радев се уплаши от антикорупционния орган и се опитва да се скрие от комисия "Антимафия". След разкритията на медията ни, че Радев също е замесен скандално в аферата "Апартамент гейт", държавният глава е в шок. Радев знае, че подобно на останалите политици ще бъде разследван от прокуратурата и КПКОНПИ и ще трябва да подаде оставка, както направиха всички от управляващата коалиция. 

Самият той преди седмица поиска това и каза, че сваля доверие от всеки, който се е сдобил с жилище по този начин. Сега се очаква да свали доверие респективно и от себе си и да подаде оставка.

Радев обаче се страхува от законите и разследване срещу имотните му афери. Затова панически през уикенда, въпреки че са почивни дни, е пратил писмо до КПКОНПИ, с което спира достъпа им до президентството днес. В него се казва, че няма нужда зам.-председателят да Антон Славчев да присъства на КСНС, въпреки че преди това лично Радев го покани.

Писмо с отказ от присъствие е изпратено и до антикорупционната комисия в парламента. По закон на заседанието на КСНС трябва да присъства и председателят на антикорупционната комисия, който е Борис Ячев от НФСБ. На последното заседание на комисията е било решено да бъде изпратен Спас Гърневски от ГЕРБ.

Пред медията ни Спас Гърневски потвърди, че му е било отказано да присъства днес в президентството.

На въпрос как президента си позволява да разпраща писма, Гърневски заяви, че парламентарната комисия е била официално поканена на КСНС, като темата е именно борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Беше изискано да изготвим становище - пред кого отговаряме и се отчитаме, ние изготвихме такова, както и да се опише какви подобрявания трябва да се направят относно КПКОНПИ. Ние направихме всичко това, изпратихме всичко в президентството с подписа на Борис Ячев. Тъй като председателят не може да присъства, бе решено да отида аз на днешното заседание", заяви Гърневски пред ПИК.

Депутатът от ГЕРБ допълни, че не е отишъл, тъй като е получил обаждане, след получено писмо в комисията от президенството, в което Румен Радев е казал, че след полученото становище и след като председателят не може да присъства, няма нужда и заместник-председателят да ходи.

"Това е нарушение не само на закона, но ако имаш желание за борба с корупцията, то представители на тази комисия трябва да присъстват", заяви пред ПИК Гърневски. Той бе категоричен, че КСНС свикан от Радев е именно предизборна акция.

Не е ясно как точно се обсъжда по този начин борбата с корупцията. За сметка на това Нинова, на влизане в КСНС, поиска да се постави чатал на Прокуратурата и да се състави нов закон за органите за корупция, както и двамата представители към Европрокуратурата да бъдат избрани от КСНС.

Волен Сидеров не се съгласи с нито едно от тези предложения и припомни, че КСНС може само да отправя препоръки. Инетересн момент е, че Сидеров посочи, че само час ще участва в това заседание, но вече трети час не е излязъл все още. 

Сред хората, които се занимават пряко с изборите в БСП са Георги Свиленски и Кирил Добрев. Не се знае обаче дали става въпрос за официално лице, което е назначено за шеф на предизборния щаб или става въпрос за неофициално лице в червената партия.

Много скандали и дебати протекоха около създаването на "Антимафия", защото президентът Радев и Нинова искаха президентът да назначава председателя на този орган. Депутатите обаче не се съгласиха с това, защото представителите на народа, на гражданите, са вътре в парламента.

Първи излязоха Волен Сидеров и Владислав Горанов. Три и половина часа тече един много полезен, творчески КСНС без становище, понеже нямаме съгласие по проекта. Казах, че като стар редактор не бих редактирал този текст, защото той не подлежи на редакция и не казва нищо, посочи Сидеров.

Радев е съобщил, че не е поканил съответните хора от КПКОНПИ и комисията срещу корупцията в НС.

Съветът беше експромт, не беше обмислен, затова няма становище, отсече Сидеров. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РАЗКРИТИЯ ВЪВ ВИДЕАТА ОТ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ЖИВО ОТ ГОРЕЩАТА ТОЧКА ПО ПИК TV:

 

Напиши коментар »
(35)
1
Аз умрях , но никога не ще почивам в покой , защото в гъ3ъ ми има червен хoй ой ой ой
2
Винаги съм знаела, че морала на това червено говедо, е колкото на всеки БСПдираст, или всяка червена кучка от Импексовата партия!! Какъв морал в един клепоух кретен, който назначи една селска пръчка на две държавни заплати, като пиар-любовница във ВВС, за да си я плющи през работно време!!
3
До 1 Брей, че "интелигентен" коментар...
4
ГЕРБ се уплашиха не на шега борба на затвор или свобода
5
Клепоухия разгонени Каун, защо свиква съвета, като е в лаината с двата крака. Или пък е решил да върне парите, от двете заплати с които плащаше на селската си курабия, за да я плющи през работно време!! ТОЯ говньо не разбра ли, че никой не го бръсне за слива! ИПИЙЧМАНТ ЗА ЧЕРВЕНОТО ГОВЕДО!!! Таблицата вдясно, ГЕРБ води на Импексвите БСПдирасти с 26%, ха ха ха Кучката и Барсалата заедно с Кауня, ще го лапат на Борисов до мадята!!!
6
ту на ляво ,ту на дясно бум в гоното ,прясно-ТОВА Е ГЕРБ
7
Откакто тиратжиите ме пуснаха на един кон, за да ми го напраска отзад, ми излезе прякора ОКОТО, защото едното ми око изхвръкна от зор. Но това е дълга история и не мисля да я разказвам публично, че ме е срам. ............................................................................................................................................................................................................. Дааааа, Импексовата курабия си купила с импиксови долари партия, но за клепоухия Каун е нормално. Вижда се чак от петолъчката на Кремъл, че дъртите червени Импексови кучки като мене, близали сладоледа на Мавъра, Клепоухия Каун, СС Момата и Чалмата, сега са на мода и почит в Булгаристан . ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха. Да!!!!!!
8
Що пишете за някакви предположения? Изчакайте ден два и ще видите! Между впрочем вече излезе инфото за още един министър!!
9
Браво Пик, въртяхте, сукахте и пак, до БСП, Го докарахте, Црцко много се е Уплашил за Изборите
10
Да участва ма съвета при кауня,а Спас Гърневски да не може Що за парламентарна държава
11
ВСИчКО ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТО , ??? НО ОБРАНИТЕ НАРОДНИ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ И НАРОДА КОИТО ГЛАСУВА ЗА КРАДЦИТЕ вече , ЩЕ СИ ОСТАНЕ БЕДЕН ЗА АКЪЛ.
12
КПКонпИ не бяха ли някои от шефовете им , шофьори на бивши мутри ? Когато фактите и доказателствата говорят , само в България и престъпниците си говорят и не им пука от закона и съдебната власт , защото са едно цяло . Така си беше от време Оно !
13
Импийчмънт
14
отговор на коментар
Тролът е завършил АОНСУ и антикомунистът Евгени Дайнов му е преподавал История на БКП.
15
Ха ха, разгонения клепоух Каун, както и Импексовата Барсала и татарската кучка Милиончева, кръв серат и газ пикаят от страх, какво ги чака след изборите..!!!
16
Те много хора плюваха Плевнелиев,но той е цвете спрямо този смешник. Този ако има реална власт просто не ми се мисли какви последствия ше има за България.
17
Те много хора плюваха Плевнелиев,но той е цвете спрямо този смешник. Този ако има реална власт просто не ми се мисли какви последствия ше има за България.
18
Кой разследва Изборджия номер 1 на гроб за не законно забогатяване, май никой?
19
УМОЛЯВАМ БОЙКО БОРИСОВ ДА НЕ КАРА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДА ИЗЛИЗА В ОТПУСКА...!!! ДАНО ПРОКУРАТУРАТА,ПИК И КОНПИ ПОКАЖАТ ВСИЧКИ КИРЛИВИ РИЗИ НА БСП...
20
A kirlivite rizi i gashti na Asansiornia ne iskash li da pokajat ili te e gnus.......goliam chistnik si ,bate....
21
Как може милиционерът, учител по физическо възпитание Цецо, завършил с отличие помощното училището (за бавноразвиващи се) в гр. Вършец и работил само на държавни или общински длъжности, да придобие огромен апартамент в луксозна сграда на последния шести етаж с площ от 240 кв.м., който върви заедно с двоен гараж и предверие с „ВИП асансьор“, като общата разгъната застроена площ на обекта е над 315 кв.м., а пазарната оценка на разкошното имение възлиза на около 1,5 млн. лв. ++ Как може младата комунистка Цецка (изпратена от Партията в работнически факултет, от който кадрите след 6-месечна подготовка са приемани за студенти без приемен изпит), да завърши задочно „Право“, преди 10 години, гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин, да влезе в политиката, а сега изведнъж да се окаже собственик на огромен суперлукс 198,7 кв.м. апартамент в центъра на София плюс гараж 20,2 кв.м. с пазарна оценка около 1 млн. лв. (198,7+20,2=218,9 кв.м. х 2280 евро/кв.м.=499 092 евро)?!? ++ „Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с продавачите те записали в нотариалния акт 120 пъти по-ниска цена от реално заплатената за всеки имот: 1000 лв вместо 119 151,11 лв. Така те са „спестили” над 5000 лв. от местен данък и такси за вписване. Деянието е наказуемо с глоба по Чл. 125 от Закона за местните данъци и такси. Информацията за тези сделки е изнесена още през 2009 г. от в. 24 часа и е потвърдена с данни от Агенцията по вписванията, съдебно решение на ОС – Кърджали и имотната декларация на самия Цацаров, който е отбелязал за 2008 две имотни придобивки на своята съпругата по 59 604 лв.всяка.“ - https://bivol.bg/cacarov-imoti.html ++ Иван Гешев, зам. главен прокурор: „Пари има, но се краде много. Пари изтичат отвсякъде.“ (www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2019/03/20/3407272_citat_na_denia_pari_ima_no_iztichat_otvsiakude/?ref=home_red_quote)
22
Плюе по Бойко Борисов като Слави Трифонов срещу Иван Костов, докато се гушкаше с Васил Илиев и не смееше да редне лаф срещу Маргините, но Пеевски и Златев са табу за него. Играта на Румен Радев е прозрачна - ВЛИЗА В РОЛЯТА НА НАРОДЕН ЗАЩИТНИК ОТ КОРУМПИРАНАТА ВЛАСТ, играе го опозиционен водач, за да я събори. Обаче е в слаба позиция, превръщат го в маша - олигарсите искат да се възползват от него в междуособните си конфликти.За какво са си го купили олигарсите?Купили са си го да ги защитава! Сега Иво Христов му пише, а Радев наизустява написаното за да го изкаканиже! Междувременно пак е напълнил кюлотите,защото се уплаши от Апартамент-Радев-гейт! Долен лобист на мафията,на олигарсите и на БСП! Трябва да си ходи на село,ама първо ще мине през Военен Съд!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
А бре ТУПАНИ защо не стели прочели ПРОЗВЕДЕНИЕТО НА ЖУРНАЛИСТИКАТА ком 7 и няма никакво сравнение между него и моя...НО ТЪПАЦИТЕ СА СИ ТЪПАЦИ НА КАКЪВТО И ПОСТ ДА СА.....????
25
Сидеров е мЪстия!
26
За 10 години ГЕРБ създаде нечуваната корупция, сега Борисов щял да се бори против себе си! А как натрупа милиарди? Как Цвъцко с една чиновническа заплата за 10 години стана собственик на няколко луксозни апартамента и с какви средства подържа висок стандарт на живот?
27
Ало, гушеста майна Спасе, да си искаш парите обратно от този ,които те подлъга ,че ще те пуснат да прекрачиш прага на тази импозантна сграда Президентството, ами че този същия като ти е давал акъл е имал предвид сградата на някоя свинеферма! Там е истината!
28
Хората да решат проблема с мутрите. Какво още чакаме ?
29
И кой е хвърчатия , та да каже кой , да присъства ?
30
е най-големият бандит
31
Нещата са ясни ! БСП и Радев са повярвали на Христов че 80% от хората са дебили и ще гласуват за тях ! ДА АМА НЕ !
32
А бе, тоя зелен чорап имал много червен поглед ! Трябва да си гьон-сурат ,за да излезеш и да плюеш държавата си и институциите ,които му дават 11 000 лв. заплата за нищо ! НИЩО ! Тоя е най-големият нищоправец в родината ,а се оказа най-големия плювалник ! Срам за България е това долно нищожество!
33
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
34
Браво на Сидеров, единственият, който има смелост да каже какво е било на този т.нар. "съвет" за национална сигурност
35
Ама бай мунчо е редко тъп и прост человек?! Засилил се корупцията да гони, а той до шия затънал в червеното блато?!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?