Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПРОТЕСТ: Превозвачи запалиха ТИР срещу пакета "Макрон"
ПРОТЕСТ: Превозвачи запалиха ТИР срещу пакета "Макрон"
Автор: ПИК
Дата
Дата
16055
Коментари
6
ПРОТЕСТ: Превозвачи запалиха ТИР срещу пакета "Макрон"

Превозвачи от Пловдив запалиха демонстративно тежкотоварен камион в базата на една от превозваческите фирми, в знак на протест срещу приемането на пакета „Макрон” в Европейския парламент. 

Камионът бе залят с бензин, а след това - подпален. За минути, за да гасят пожара, пристигнаха два противопожарни автомобила с екипите си и полицейски служители. На паленето на камиона присъстваха над 200 служители на частни транспортни фирми от Пловдив, предаде „Фокус”.

„Това е краен акт на протест, тъй като сме свидетели на нещо, което е парадокс”, заяви Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи.

„Ние сме бранш и това, което можем, е да се опитаме да повлияем върху мнението на евродепутатите, които вземат решение”, добави той, като поясни, че днес ще бъдат гласувани текстовете, които са крайно рестриктивни към държавите от периферията на Европейския съюз (ЕС). Траков отбеляза, че превозвачите от България са готови на всичко, като започват да търсят нови форми на протест.

Камионът, който бе запален, е бракуван, но иначе цената на един такъв нов камион е 100 000 евро, а за втора употреба е 50 000 евро.

Срещу пакета „Макрон” у нас протестират и големи и малки фирми – с 2 или 100 камиона, като за повечето от тях това е бизнес от около 10 години. Според повечето превозвачи с тези мерки ЕС се опитва да колонизира периферните държави на Европа, а тези мерки косвено засягат още много други сфери на икономиката.

Още по темата
Андрей Новаков: Почти сигурно е, че този ЕП няма да довърши процедурата по пакета "Мобилност"
Часовник
21:05
Почти сигурно е, че този EП няма да довърши процедурата по пакета "Мобилност“. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков във връзка с влизането на пакета "Мобилност“ в дневния...
Напиши коментар »
(6)
1
Големи боклуци сте какво е лошото че хората искат и наще шофьори да са като белите хора да не са осигурени на 500 лв и да не спат по кабините по 2 месеца
2
Има ли са бракуван камион за палене, запалили са го. Всичко е в интерес на собствениците на фирмите а не на шофьорите
3
Наистина ли вярваш, че на европейците им пука за условията на труд на българи, румънци и т.н.? Ако беше така, щяха да насочат усилията си към робовладелството в земеделските им плантации, в които българите са третирани като кучета.
4
Лапайте го боклуци, И СЕ РАДВАЙТЕ, ЧЕ СТЕ евроГЕЙци, които ВСЕКИ EБE, КАКТО СИ ИСКА....Да "живее" ГЕЙропа.
5
Оставете шофьорите да решат как да бачкат, и как да живеят.Това си е тяхна работа.Това НЕ Е РАБОТА НА ЧИНОВНИКА.....И ОЩЕ.....Сега местата на НАШИТЕ ШОФЬОРИ С РАДОСТ ЩЕ БЪДАТ ЗАЕТИ ОТ СЪРБИ, КОСОВАРИ, АЛБАНЦИ, ТУРЦИ, ЗАЩОТО ТОЗИ ЗАКОН НЕ ГИ ЗАСЯГА....ДА ВИ EБA MAЙKATA ЗАЛУПЕНА.
6
Абе боклук всички тези които работят в селското стопанство ги осигоряват на реална заплата и затова като излязат на борса вземат по 1700 лв на месец а нека бг шофьор да излезе на борсата ще взема по 250 лв панятна
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?