Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на машини за гласуване
ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на машини за гласуване
Автор: ПИК
Дата
Дата
4359
Коментари
2
ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на машини за гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване. Това сочи справка на сайта на Централна избирателна комисия (ЦИК).

В обществената поръчка се включва и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейски парламент от Република България на 26.05.2019 г. Количеството специализирани устройства за електронно машинно гласуване е общо 3000 (три хиляди) устройства. Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е сума в размер на 7 500 000 (седем милиона и петстотин хиляди) лева без включен ДДС.

ЦИК одобрява документация за откриване на процедурата и обявление за поръчка. Определя за отговорно длъжностно лице Николай Желязков – главен юрисконсулт в Дирекция „Администрация“ на Централната избирателна комисия. Възлага на отговорното длъжностно лице: да публикува документи за участие на интернет страницата на ЦИК в профила на купувача; да изпрати до регистъра на Агенцията по обществени поръчки необходимите документи по възлагането на обществената поръчка; да осъществява дейностите, свързани с провеждането на обществената поръчка, включително и да приема документи за участие. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Напиши коментар »
(2)
1
Ето за това беше НЕРАВНАТА борба защото колкото помня старото ЦИК не искаше да ги закупи но новото Е съгласно.....И сега на Хамстера гушата ще се изпълни като балон а Акъла няма да ни дойде тъй като във ония държави към които сме се устремили НЕ Гласуват машинно по обстойни причини и всички ги знаем.....????
2
Единствената фирма, която има някаква готовност да брои е от обръчите на мулти и ползва същите машини, които прецакаха изборите при Мадуро.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?