Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА: Експерт с важни новини за българите във Великобритания след Брекзит
ГОРЕЩА ТЕМА: Експерт с важни новини за българите във Великобритания след Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
18900
Коментари
2
ГОРЕЩА ТЕМА: Експерт с важни новини за българите във Великобритания след Брекзит

Правата на българските граждани във Великобритания ще бъдат гарантирани и при твърд Брекзит. Това увери пред БНР Васил Асенов, ръководител на службата по трудови и социални въпроси в посолството на България в Лондон. Той напомни, че сънародниците ни, които към 29 март тази година живеят на територията на кралството, трябва да кандидатстват за статут на уседналост чрез специално разработено приложение.

От 21 януари процедурата, която е електронна и без такси, е активна за българите с биометричен паспорт. Българите, които нямат биометричен паспорт или са само с лични карти, ще могат да кандидатстват след отваряне на схемата за всички граждани на ЕС до 30 март тази година, допълни Асенов пред БНР..

"При липса на сделка британското правителство публикува своята "Бяла книга" по отношение на бъдещата емиграционна система на страната. Това ново емиграционно законодателство се очаква да влезе в сила от началото на 2021 година и за момента имаме индикации, че до края на 2020 година съответно гражданите ще продължат да имат възможност да пътуват със своите лични карти или съответно задгранични паспорти. След 2021 г. очакванията са, че за краткосрочните пътувания, тези, които са свързани с цел туризъм, няма да е необходимо да се вадят туристически визи".

За да разяснява правата на българските граждани след оттеглянето на Великобритания от ЕС, Службата по трудови и социални въпроси към българската мисия в Лондон организира информационни дни този месец. Предстои разкриване на генерално консулство и в Единбург, Шотландия.

Още по темата
Доналд Туск с гневен коментар за Брекзит
Часовник
17:09
Чудя се какво ли специално място е отредено в ада за онези, които нямаха дори скица как да постигнат Брекзит, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след днешната си среща с...
Напиши коментар »
(2)
1
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 3 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! Проверете какво правя. ------->>> www.WebJob33.Com
2
Бъдете откровени , истината е че "островяните" са мързеливи ,както и едни наши съседи , само че там ги "дотират" с милиарди , защо ли? И задавам въпрос , кой ще работи за "мързеливците" за минимално заплащане , при тежък , унизителен труд , скоро ще се осъзнаят , или като нашите цигани трябва да се научат да се трудят !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?