Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ - Каракачанов с важен коментар за мисията ни в Афганистан: Нямаме работа там, ако САЩ се изтеглят
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ - Каракачанов с важен коментар за мисията ни в Афганистан: Нямаме работа там, ако САЩ се изтеглят
Автор: ПИК
Дата
Дата
17383
Коментари
10
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ - Каракачанов с важен коментар за мисията ни в Афганистан: Нямаме работа там, ако САЩ се изтеглят

Според министъра на отбраната и вицепремиер Каракачанов форматът на участие на НАТО в Афганистан трябва да бъде разгледан на следващото заседание на Алианса. Американският президент Доналд Тръмп анонсира в средата на декември предстоящо изтегляне на половината от 14 хиляди американски военнослужещи от Афганистан.

„Както виждате, Доналд Тръмп взема решения, които съответстват на неговото разбиране за външна политика. Той обяви и изтеглянето на контингента си от Сирия. Как ще сЕ отрази на НАТО – аз лично смятам, че България направи достатъчно. Този контингент, който посрещнахме беше първият по-голям от 158 човека. Този контингент, който замина сега е от 160 човека. България няма нужда да увеличава своето присъствие повече", категоричен е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Попитан дали тогава и ние трябва да свием участието си, той отговори: „Ако политиката на САЩ, като на съюзник в НАТО, е да изтегли своя контингент, лично аз не смятам, че България има повече работа там”.

На следващата среща на военните министри от НАТО този въпрос да се обсъди и "ако някои държави смятат да изтеглят контингентите си от Афганистан аз смятам че и ние трбва да преразгледаме позиция", допълни военният министър.

България участва в Афганистан с 160 души, които охраняват летището в южния град Кандахар и изпълняват инструкторски задачи за местните сили за сигурност. НАТО продължава ангажимента си към тренировъчната мисия "Решителна подкрепа", в която беше преобразувана най- дългата бойна мисия на алианса от 2002 година до 2015 година.

Предстои да се обсъди как изтеглянето на близо 7 хиляди американски военни ще се отрази на останалите нации които поддържат военно присъствие от 16 хиляди инструктори.

Към момента остават заплахата от ракетни атаки към летището в Кандахар, което се охранява от българите, отбеляза старши националният командир на 36-ия контингент Веселин Василев. Днес контингентът беше посрещнат официално след успешно завършилата мисия.

Още по темата
Посрещат тържествено 36-ия български контингент в Афганистан с церемония в Плевен
Часовник
09:38
36-ият български контингент от мисията на НАТО в Афганистан ще бъде официално посрещнат в Плевен, съобщава Нова телевизия. На тържествения ритуал ще присъстват военният министър Красимир...
Напиши коментар »
(10)
1
И кое му е важното на коментарЯ на въпросния другар ?
2
ДОБЪР ПОВОД ДА СЕ ОМИТАМЕ ОТТАМ.
3
Шкембе-войводата нема к'во да се репчи без да е поучил поредното разпореждане от Генерал-губернатора от Козяк. Kaбалokpaварите изтеглят контингента си и ще го заместят с пушечно месо от Източна Европа.
4
Оставете намира ШКЕМБЕ-ТЕСКЕРЕ ВОЙВОДА.Спря далаверата с тескеретата, и сега ШКЕМБЕ ВОЙВОДА е в траур.МазнаСвиня.
5
Абе и ШКЕМБЕ ВОЙВОДА е като мен торба с гоМна, ама нали ми лиже ГЪ30, за да крадне, няма как да не го търпя.
6
кажи точно кои са интересите на българия в Афганистан лафовете за нато и ес не вървят защото сме там без референдум
7
ТОЙ ЩЕ ИМ ПРАЩА БГ ПАСПОРТИТЕ ПО ПОЩАТА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
8
Само шкембелиите на Тиквун ще останат там,на измислената мисия,която играе ролята на социална служба.Участниците не са обезпечени нито кадрово,нито професионално.Пушечно месо,каквато му е историята.За измисленият “патриот”,последен сезон!
9
Аве Краси, изказвай се след 7 януари...сега не е адекватно. Изглеждаш като пудела на Щатите, а не като военен министър на България!
10
160 тумбака,за 6 месеца "мисия'. Пресметнете сами:-командировъчни на калпак(обикновен войник) е 105 $ на ден! Отделно в БГ получава 150% от месечното възнаграждение,за целия период. Но не го плаща каубоеца,а инж.Ганчо.През данъците.От момента на "евроатлантическата ни солидарност" със мисии,къде ли не,от бюджета са изтекли над 600 милиона $.И да НИ ПИТА ЧОВЕК,КАКЪВ Е ИНТЕРЕСА НИ ПРИ РЕЗНЯЦИТЕ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?