Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Калоян Паргов: Допуснатата реституция на имоти като къщата на Яворов беше огромна грешка
Калоян Паргов: Допуснатата реституция на имоти като къщата на Яворов беше огромна грешка
Автор: ПИК
Дата
Дата
10066
Коментари
8
Калоян Паргов: Допуснатата реституция на имоти като къщата на Яворов беше огромна грешка

Реституцията на имоти като къщата на Пейо Яворов беше огромна грешка, която държавата допусна преди години. Това заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов по повод новината, че къщата, в която е живял българският поет и революционер, е обявена за публична продан от частен съдебен изпълнител, съобщиха от пресцентъра на БСП - София. „БСП винаги е настоявала да не се допуска реституиране на такива имоти, като къщата на Пейо Яворов. Държавата трябваше да търси други механизми за обезщетяване на собствениците. Какво по-голямо доказателство за правилността на нашата позиция от това, което се случи с къщата на Яворов? Този лош и срамен пример трябва да е сигнал за управляващите не само в Столична община. Мисля, че е крайно време и Министерството на културата да помисли за трайно разрешаване на проблема със собствеността на подобни имоти и запазването на културно-историческото наследство", коментира Калоян Паргов. „Сега е много важно да бъдат осигурени средства, с които къщата музей да бъде ремонтирана, a сбиркатa - реставриранa", добави той.

Според Калоян Паргов един от най-големите български поети на ХХ век, какъвто е Пейо Яворов, не заслужава подобно безотговорно отношение от следовниците си. Още повече, че в началото на 2018 г. беше отбелязана 140-ата годишнина от рождението му.

„През 2018 г. честваме и 105 години от основаването на Съюза на българските писатели. Предвид тези две годишнини, не можем да допуснем къщата-музей на Пейо Яворов, която е един от културните символи на София, да бъде продадена на публичен търг от частен съдебен изпълнител", коментира още Калоян Паргов. „С колегите от групата на БСП настояваме Столичният общински съвет да разгледа доклад с предложение за закупуване на тази къща. След като управляващите в Столична община харчат толкова много средства за ремонт на инфраструктурата, мисля, че ще намерят един милион, за да откупят този символ на културата в града ни. Управляващите постоянно твърдят, че културно-историческото наследство е важно и трябва да бъде пазено. Ето, че дойде момент, в който трябва да го докажат и с действията си", каза още Паргов.

Още по темата
Къщата на Яворов се продава от ЧСИ за 1,6 млн. лева. Господа министри, докога ще продължава този срам? Няма ли държавата да си върне многострадалния имот?
Часовник
10:27
Легендарната къща-музей на Яворов на столичната улица "Раковски" е обявена за продан от ЧСИ за малко над 1,6 милиона лева. Така отново увисват щедрите обещания на културното министерство, че...
Напиши коментар »
(8)
1
Тази новина е четохме преди 7-8 часа в други сайтове. Знаеш, че първо четем сериозните медии и за последно влизаме тук да се изпразним. От вас друго не очакваме, освен да чепкате вълната на Нинова, да драпате кypa на президента, да виждате и пишете за държавни преврати и кървави метежи. Да ви eбa майката скапана. Препрати този коментар на началника си. Ясен съм, нали ?
2
Че то в цялата реституция и приватизация има ли нещо нормално ????. Крадене,крадене и пак крадене !!! А осъдени няма !!!!???? И мене даже не осъдиха глупаците !!!!
3
РАЗБОЙНИЧЕСКА РЕСТИТУЦИЯ !!! С КУП ФАЛШИФИЦИРАНИ ДОКУМЕНТИ И МНОГО ПАРА ПОД МАСАТА !!!!!
4
"Две хубави очи..." Реституирани.
5
Вижте това: Бил Гейтс от Напоителни системи, криминалният престъпник, който играе тенис с Бойко, нещастният плазмодий, който е утайката на ГЕРБ, новоизлюпен политолог и шеф на телевизията, която беше създадена от брата на Петър Стоянов, решил да оплюе Президента за това, че е подкрепил идеята за национално единение. Той не можел да се единява с ченгета. Оплюл хора, чието име даже няма право да споменава от низостта си. И след гнусни намеци наистина спестява само имената. Сигурно си мисли, че е много хитър и така се предпазва от съдебни последствия. И мен споменал, но пак страхливо не споменал името. Но щедро клеветил. Имал съм връзки с организираната престъпност. Не си спомням да съм играл тенис с някой престъпник. Георги Харизанов, гнидо нещастна, теб никой не те е канил за единението. Пропуснал си изречението: „единението не означава оправдание на престъпленията“. Разбираемо е криминалните престъпници да мразят ченгетата. Неразбираемо е защо ги използват гербаджиите. Всъщност, и това е разбираемо. БОГОМИЛ БОНЕВБогомил Бонев бивш министър на МВР
6
А за ЦУМ,за Пловдивския панаир,за всичките огромни владения на другаря Гергов,някои харизани лично с подписа на другарката Нинова , какво е "настоявала БСП"? Или другаря Паргов няма отговор на този въпрос?
7
До 6. Пропускаш ПОДАРЪКА, който другаря Бойко Методиев Борисов,галено наричан ТИКВА, направи на СВИНАРЯ Гергов, като му набута 43 млн.лева за дупката във Варна,коятои пет пари не струва.Защо ТВОЯТА ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ТИКВА, ПОДАРИ ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ СВИНАР?!!!!!!! НЯМАШ ОТГОВОР, НАЛИ, Спотайваш се услужливо,защото СТАВА ВЪПРОС ЗА МАЛОУМНАТА ЧЕРВЕНА ТИКВА.
8
Пропускаш кой подари на другаря Гергов тези 3 декара в центъра на Варна , които стоят като огромна дупка, язва в центъра на града! От години Община Варна се чуди как да го реши този проблем! А имота отиде в общината, а парите при другарите...и пак сигурно Борисов ви е виновен! Уникални сте...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?