Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК! Фандъкова спасява къщата на Яворов, иска помощ от Борисов и културния министър
ПЪРВО В ПИК! Фандъкова спасява къщата на Яворов, иска помощ от Борисов и културния министър
Автор: ПИК
Дата
Дата
16390
Коментари
9
ПЪРВО В ПИК! Фандъкова спасява къщата на Яворов, иска помощ от Борисов и културния министър

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предприела спешни мерки за спасяване от публична продан на къщата на Яворов. Това обяви тя в профила си във Фейсбук. Както агенция ПИК съобщи по-рано, легендарната къща-музей на Яворов на столичната улица "Раковски" е обявена за продан от ЧСИ за малко над 1,6 милиона лева.

Ето какво написа Фандъкова:

Къщата на Яворов е част от културно-историческото наследство на София и ценен архитектурен паметник. 

След новината от вчера, че тя е обявена за продажба от ЧСИ, разговарях с минисър-председателя Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов затова общината или държавата да я придобият.

Къщата на Яворов трябва да бъде отворена свободно за граждани и пълноценно да изпълнява функцията на музей на един от най-великите български поети. Нашата задача е тя да бъде съхранена като архитектурен паметник, заедно с всички изключително ценни сбирки от ръкописи, книги и вещи на поета Пейо Яворов. 

Къщата от десетилетия е частна собственост. Поради отказ на собственика да я реставрира и поддържа съм налагала най-високата глоба от 100 хил. лв. Преди години беше направен ремонт на фасадата, по състоянието на конструкцията остава тежко.

Напиши коментар »
(9)
1
Крадливата учителница дали спаси София от мръсотивта, лошата организация, скапаните ремонти, на ремонтите, на ремонтите, та ще спасява къщата на Яворов? Тая крадла изтърбуши града с безмислени и оскъпени ремонти, има ли кой да и вярва? Съд за нея и Шайкаджиите?
2
Ей, КРАДЛИВИ ГЕЙберасти, веднага си направете реклама, като се изхвърляте по медиите.А може да вземете и някоя кинта от БСП в лицето на СВИНАРЯ НА КОГОТО ПОДАРИХТЕ 43 МИЛИОНА ЛЕВА.
3
Тази къща не е на Яворов... Просто е живял там под НАЕМ.пп Другарката Фандъкова да си спасява своята къща-къща на АКТИВНИ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА... АЙ СИКТИР БЕ !!!! Писна ми от комунисти(капиталисти) които искат да минават за десни.
4
фанДУПКОВА Е ЗА ПРОКУРОР....КРАЖБИТЕ И СА ЗА МИЛИАРДИ.....СЪД И ЗАТВОР за ГЕЙберастката П0ДЛ0ГА.
5
Си налагала глоби, някой да ги е платил?
6
СПОКОЙСТВИЕТО - ПРОСПЕРИТЕТА НА БАЛКАНИТЕ И В ЕВРОПА Е СМЪРТ ЗА НАС , НИЕ СЕ ХРАНИМ ОТ ВОЙНА, ГРАБЕЖ И ИЗНУДВАНЕ , ЗА ТОВА СТРАНАТА НИ Е НАЙ ГОЛЯМА ПО ПЛОЩ , ПОРОБИЛИ СМЕ И ДО СЕГА НАЙ МНОГО НАРОДИ ,КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РУСКИЯ ЕЗИК И ВЯРА !
7
След като обезобрази София за да открадне милиарди сега щяла да спасява Яворовата къща! Какъв цинизъм от една безскрупулна партийна калинка
8
Кой и позволява и с какъв акъл Фандъкова сменя емблематичните жълти павета с македонски бетон?! Тази провинциална патка отдавна трябваше да бъде съдена за унищожаване историческия облик на столицата За непрекъснатите ремонти и неспиращи в последствие ремонти на ремонтите с цел кражба за партийни и шуробаджанашки кръгове трябва да отговаря и това със сигурност ще стане някой ден
9
Яворовата къща трябва да е в Чирпан. Тук за близо 2 милиона явно искат да купят кабинета на приятелчето по хасковски софри на сегашния министър, назначено ужким "временно до конкурс" за директор на Националния литературен музей със седалище в тая сграда? Временното стана вече 2 години, и явно сега се опасяват, че ще изгуби кабинетчето в центъра "техния" директор ? Защото тези да спасиха Двойната къща, Тютюневите складове, Царските конюшни, Дипломатическия клуб и още куп емблематични за софиянци сгради?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?