Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
10 години затвор за Сашо Пепсито, откраднал 54 бона от майката на сутеньора Марто Дебелия
10 години затвор за Сашо Пепсито, откраднал 54 бона от майката на сутеньора Марто Дебелия
Автор: ПИК
Дата
Дата
6930
Коментари
0
10 години затвор за Сашо Пепсито, откраднал 54 бона от майката на сутеньора Марто Дебелия

Благоевградчанин бе осъден на 10 години затвор заради крупна кражба от къщата на сводника Марто Дебелия. 43-годишният Александър Георгиев, по прякор Пепсито, бе признат за виновен затова, че задигнал 54 000 лв., които били на майката на сутеньора – Мирка Манолова, предаде струма.бг.

Ударът бил направен през нощта на 30 срещу 31 август 2012 г. с помощта на неизвестен съучастник, с когото се промъкнали в къщата на ул. „Иглика“ № 17 през приземния етаж, след което взломили прозореца на спалнята. При снемане на дактилископични следи лъснали отпечатъците на криминално проявения Сашо Пепсито, който бил осъждан за кражба. Полицаите се отправили към дома му на ул. „Делвинска“ и при последвалото претърсване в нощното му шкафче са открити 36 броя патрони от пистолет „Макаров“, които се оказали незаконни. Докато тече разследването за кражбата, Пепсито бил осъден на пробация за друго престъпление. Той обаче внезапно изчезнал и изпълнението на наказанието се осуетило. По искане на пробационните служители присъдата му била изменена в ефективна, а той обявен за издирване с европейска заповед за арест.

Александър Георгиев е открит в затвор в Кипър, където изтърпявал присъда за престъпление, което извършил там. След като бил екстрадиран, той е приведен в български затвор, където попаднал в една килия с друг осъден благоевградчанин на име Януш. Пред него Пепсито се отпуснал и разказал как е успял да свие парите от майката на Марто Дебелия. Споделил, че надушил, че имат пари, след като се разчуло, че са продали имот. Майката на Пепсито отишла да потърси заем от 2000 лв.от Мирка, която се разприказвала за сделката. След време съкилийникът на Пепсито го наклепал пред полицаите. По случая проговорил и друг свидетел, който го уличил като един от апашите. На база събраните доказателства на Пепсито били повдигнати 2 обвинения – за кражба в особено големи при условията на опасен рецидив, която извършил със съучастник, и за държане на незаконни боеприпаси. Той е арестуван и от 3 ноември миналата година е постоянна мярка „задържане под стража“, а съучастникът му останал неразкрит.

Ал. Георгиев твърди, че е невинен и че е жертва на постановка, в която подозира, че имал пръст Марто Дебелия. Тезата на защитата е, че няма доказателства, че е извършил престъплението и настоява да бъде оправдан . Окръжният съдия Петър Пандев обаче счита престъпленията за доказани и го осъжда на 10 г. затвор за кражбата на парите и на 3 г. за незаконните патрони. Накрая е определено едно общо наказание от 10 години затвор при първоначален строг режим, от което се приспадат 10-те месеца, през които е бил „задържан под стража“ в следствения арест.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?