Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Почина Денис Ершов
Почина Денис Ершов
Автор: ПИК
Дата
Дата
88688
Коментари
19
Почина Денис Ершов

След продължително боледуване снощи в столично лечебно заведение е починал бизнесменът Денис Ершов, съобщава "Флагман". Причината за смъртта на 56-годишния руски предприемач е рак на кръвта. 

Кой е Денис Ершов?

Ершов е роден в град Челябинск, Русия, където учи в художествено училище, гражданин е и на Литва. Става инженер по разработка на нефтени находища, след като завършва Тюменски индустриален институт в Сибир. В годините на демокрацията се занимава с частен бизнес и става вицепрезидент в Конекс - фирма, която за времето си е един от най - големите износители на петрол. Създава Нафтекс през 1991 г., става и основен акционер заедно с Митко Събев в Петрол Холдинг.

През 2015 г. Ершов продава своите акции в Петрол холдинг и престава да бъде негов съсобственик. Ершов е изгонен от България по заповед на директора на Националната служба за сигурност (НСС) през 2000 г., тъй като властта у нас го счита за заплаха за националната сигурност. Тогава директор на НСС е Атанас Атанасов.

В заповедта, освен Денис Ершов е записано и името на Майкъл Чорни и на още 3-ма руски бизнесмени. Ершов обжалва това и печели делата в съда, така от 2004 г. отново има право да влиза в страната ни.

Години по-късно разказва, че заповедта за забрана за влизане в България срещу него не е политическа, но е поръчкова. За последно името му отново влезе в медиите със скандала, който избухна между него и Митко Събев по вписването на ръководството на Петрол Холдинг АД.

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Осъдиха Денис Ершов!
Часовник
16:59
Литовският бизнесмен Денис Ершов получи условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок от Софийски градски съд. Съдът отмени мярката за неотклонение на Ершов, както и наложената му...
Напиши коментар »
(19)
1
Един крадец по-малко....
2
КАК КРАДЕЦ? РУСКИ ЕВРЕИН ЛИ Е?
3
За мен тези крупни собственици са душевадци на народа.Важно е човек , който е имащ с какво добро е допринесъл за обществото в което живее.
4
ТОА ЛИ БИДОН НИ ПРОДАВАШЕ СКЪПО ГОРИВАТА?
5
Аз например допринасям за финансовата стабилност на семействата на моите служители - те много работят, вземат сравнително добри заплати за българските условияи даже са имали работа и съответно доходи и в най-големите кризи в последните 20 г.
6
Бог да го прости !
7
руски мафиот.
8
Бог да го прости.
9
Емблематична фигура на прехода. Застоя се много в България и тук почина. Доста млад.За мъртвите или добро или нищо.
10
Москва за червени крадливи дебили не реве!
11
Е сега я закъсахме ...........
12
Човек,и добре да живее...
13
Едно руско куче по-малко.
14
Те и богатите мрели, и тях щели да ги ядат червеите. А тази свиня доста червеи ще нахрани. Има и една две свини в България, ако им се случи нещо ще има голямо ядене ще падне за дългите гадинки, които винаги излизат след дъжд от земята.
15
Моля да ме извините, пиша недомислици от вълнение. В България са две свинете. Голямо ядене ще падне за дългите гадинки, които винаги изпълзяват от земята като падне дъжд.
16
Денис Ершов е роден на 12 април 1966 значи е на 51, а не на 56 години.
17
Мъртвият не ни е враг!
18
Кисело е гроздето...,когато е високо! Това важи за 80%от горенаписаните коментари. Защо когато някой е бизнесмен,трябва да е лош- защото е одумван ли? Или да е ниска мишка и задължително с задоволителни приходи, че да се харесва на болшинството себеподобни... Богатият има завистници- бедният има съмишленици.
19
Крал,ял и се веселил с Адвокод Брага!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?