Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО! Страхотен скандал се завихри в ИСУЛ! СИК не пуска доктори и медсестри да гласуват!
ИЗВЪНРЕДНО! Страхотен скандал се завихри в ИСУЛ! СИК не пуска доктори и медсестри да гласуват!
Автор: ПИК
Дата
Дата
37811
Коментари
3
ИЗВЪНРЕДНО! Страхотен скандал се завихри в ИСУЛ! СИК не пуска доктори и медсестри да гласуват!

8 жалби и сигнали са постъпили към настоящия момент в Централната избирателна комисия, съобщи пред журналисти Камелия Нейкова, говорител на Централната избирателна комисия. Нейкова отбеляза, че те са препратени по компетентност, а по други са дадени указания.

"Два от сигналите са свързани с нарушения в организацията на работа на Секционната избирателна комисия (СИК). Например имаме сигнал, че в район "Оборище" СИК в ИСУЛ не допуска дежурния медицински персонал да гласува. Дали сме указания да се спазват решенията на ЦИК именно - персоналът, който е на 12-часово дежурство да може да гласува в съответното болнично заведение", обясни Нейкова. 

По думите й малко сигнали са постъпили по отношение на гласуването извън страната. "Една част от тях са свързани с попълването на декларациите на избиратели, които не са подписани в избирателните списъци първоначално. Това са тези избиратели, които не са подали заявления за гласуване извън страната и е необходимо да ги попълват", поясни тя като припомни, че ЦИК е указала това да става в изборното помещение, пред СИК и съгласно Изборния кодекс не се допуска предварително раздаване на изборни книжа и материали, а тази декларация е част от тях. 

Камелия Нейкова обърна внимание на всички желаещи да гласуват, че трябва бюлетината, която им се предоставя, да бъде откъсната от кочана с бюлетини пред тях. "Не е правилно да има накъсани предварително откъснати, сгънати или подпечатени такива. Към момента няма сигнали за нарушения по отношение на това", добави тя. 

Във връзка с квадратчето "Не подкрепям никого" Нейкова отбеляза, че гласът на избирателите, гласували по този начин са действителни, но тайните гласове няма да се разпределят. 

Напиши коментар »
(3)
1
turska sgan skapana
2
Докторите не бива да се допускат до урните - твърде грамотни са!
3
И защо е тази демокрация в ИСУ? какво иска СИК. Да контролира вота? . Да се провери сигнала? След като и сред докторите има съмнения или злоупотреби, какво да говорим за гетата в България? Имаме си демокрация да си я отглеждаме. Утре СИК ще забрани и в училищата да се гласува където са множеството секции. И ще дойде отново ден когато всички ще гласуват 99.9% само за един другар. Ние този филм вече ме го гледали. А да измислят нов комунистите не могат.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?