Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мина първият час от изборите – денят започна нормално, няма нарушения
Мина първият час от изборите – денят започна нормално, няма нарушения
Автор: ПИК
Дата
Дата
6031
Коментари
0
Мина първият час от изборите – денят започна нормално, няма нарушения

Точно в 8 ч измина първият час от днешния изборен ден. Към момента няма подадени сигнали за нарушения, съобщи пред Би Ти Ви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. По думите й, се очаква към 10 ч да бъдат получени първи данни за избирателната активност.

Изборният ден в София започна спокойно. По традиция, се очаква между 11 и 13 ч. да има най-много хора, които искат да гласуват, както и между 17 и 18 ч., а периодът между 14 и 15 ч. е с по-ниска активност.

Навреме и спокойно започна изборният ден и в Пловдив. Избирателите могат да гласуват за 20 партии и коалиции в 459 секции по постоянен адрес. 14 секции са разкрити в болници, социални заведения и следствения арест. Пет мобилни секции ще обслужват хората с двигателни проблеми, които са подали молба за гласуване по този начин. Осигурен е и специализиран транспорт за хора с физически проблеми от дома им до секциите и обратно. 311 590 са регистрираните пловдивчани с право на глас, а за пръв път към урните могат да пристъпят 1 287 току що навършили пълнолетие.

И във Варна изборният ден започна спокойно. На територията на Трети варненски избирателен район секционните избирателни комисии са 641, четири от тях са мобилни за хора с увреждания на територията на район „Приморски” и в общините Провадия и Вълчи дол. Избирателите са 409 000 за целия район, а само във Варна те са близо 300 000. 

Още по темата
БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА! Днес гласуваме за 44-о Народно събрание - следете последните данни и ексклузивни коментари само в ПИК и ПИК TV
Часовник
07:00
Днес е денят на предсрочните парламентарни избори.  Най-четената новинарска агенция ПИК и ПИК TV стягат за стотиците си хиляди читатели поредно изборно шоу. Още от 9 ч. сутринта следете само...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?